Re: 10.07.2010 - Opařany - MON LOS
Tak když už se tu tak veselíme
Já byl původně zařazen jako náhradník a celkový "vypomáhač" (ještě v pátek večer bylo rozdělení takové) a těšil se, že po dlouhé době budu moci fotit; ráno jsem však dostal info že budu muset pomáhat na nějaké stagi a dopadlo to tak, že jsem od rána do večera bez přestávky (kromě svižného běhu pro nové terče, na které se kozlík vysral) dělal hlavního rozhodčího.
Takže jsem si užil co většina ostatních rozhodčích - vedro, žízeň, hlad a střelbu rozklepanýma rukama pozdě odpoledne. Večer jsem byl tak vyřízenej, že jsem radši přenocoval další noc v Táboře, než riskovat jízdu autem domů. Měl bych přiložit fotku spálených stehen
Problém je, že i ten prematch nevyřeší celkovou únavu rozhodčích, kteří to prostě nemohou vydržet osm hodin na přímém slunci bez přestávky. Pak může klesnout i kvalita posuzování závodníka či (což je horší) dohled na bezpečnost.
Čímž se ovšem dostaneme opět k tomu, že jediné spolehlivé řešení je dostatek rozhodčích, jenže k tomu máme ještě nějakou cestu (alespoň na takto velkých závodech). Taky bych si moc rád někdy odstřílel závod jen tak, ale nezadařilo se mi už .. ani nevím kdy naposledy.
Ale když se na to vyprdneme, tak kdo to bude dělat, že? Pevné nervy!
Každopádně nápad na ty přenosné plastové lednice by nebyl úplně od věci, pro takové střelnice jako Opařany nebo Žalany, kde je vše daleko. Třeba jedna pro dvě stage. Já si pro jistotu přivezl svoje pití, ale tři litry byly pryč během prvních necelých dvou hodin...
Ale co se tentokrát povedlo, byla rotace squadů, díky čemuž jsem jen výjimečně musel někomu dávat briefing zvlášť. A díky stínu (který bohužel nesahal na rozhodčí, alespoň na mé stage) se navíc závodníci necpali do situace, i bez mlíka