K tý pokrývce hlavy - je ze zásahovky, to tam měl jako startovat v helmě??

Srazy, akce, závody či srandamače příznivců GLOCKu, případně oficiální závody.
Mirek Zapletal píše: Vážení příznivci střeleckého sportu a především závodu Police open 2009
Dne 23.4.09 byl pořádán druhý ročník závodu Police Open 09 v Poříčanech u Prahy. Závod byl opět velmi zajímavý a prověřil závodníky především z všestrannosti podobně jako minulý rok. Závod probíhal bez větších problémů a téměř většina závodníků vyčkala i do konce oficiálního ukončení a vyhlášení výsledků závodu.
První problém nastal v momentě, kdy výsledky nebyly transparentně zveřejněny ještě před vyhlášením a nebyla tak možnost ověřit dosažené výsledky jednotlivých závodníků z obou divizí CIVILIAN a LAW ENFORCEMENT. Tento proces by měl být prováděn na všech závodech profesionálního charakteru. Možnost ověření výsledků a prostor pro případné protesty tady rozhodně nebyl umožněn. Organizátor tuto skutečnost velmi podcenil a nemohl tak předejít chybě, která vznikla při samotném ceremoniálu vyhlášení výsledků, kdy jsem byl bez udání důvodu a bez mého vědomí přeřazen do divize CIVILIAN.
Tento problém se týká především mě jako osoby, která se cítí velmi poškozena nejen slovním vyjádřením a nemístným výstupem pana Mgr.Jareše, ale i vulgárními slovy, které zřejmě v afektu utrousil na moji adresu a pod tlakem přihlížejících situaci naprosto nezvládl. Tuto věc jsem se snažil nejdříve vyřešit společně mezi čtyřma očima po skončení vyhlášení, bohužel neúspěšně. Dále se na internetu šíří nepravdivé informace zejména ze strany organizátora (viz. vyjádření k excesu) a od některých závodníků, kteří jsou dezinformováni.
Jsem tedy nucen se k této věci oficiálně vyjádřit, především jako tvář závodu Police Open, ale také jako závodník a reprezentant police cítím povinnost uvést pravdivé informace na světlo. Abych očistil svoji osobu zveřejňuji veškerou emailovou korespondenci (viz. Pozvánka na závod ve střelbě), která probíhala mezi mnou a organizátorem p. Jarešem včetně potvrzení registračního formuláře ze dne 4.4.2009, který mi byl zaslán emailem v okamžiku, kdy jsem se do závodu registroval. Rovněž zveřejňuji certifikát, který jsem obdržel rovněž emailem a na místě jsem ho odevzdával. Při registraci v internetovém formuláři jsem žádal o zařazení do divize LAW ENFORCEMENT. K těmto dokumentům není co dodat a myslím, že jednoznačně prokazují zařazení do uvedené divize ozbrojených složek !!!!!
Dále k dané situaci uvádím, že jsem téhož dne ještě před zahájením závodu osobně žádal pana Jareše o přidělení volných závodníků z řad policie, tak abychom mohli vytvořit závodní družstvo, neboť jsem při registraci uváděl, že přijedu sám. (viz. potvrzení registračního formuláře). Nechápu proto jeho další jednání během ceremoniálu vyhlášení výsledků.
Závod jsem začínal na situaci obranné střelby č. 4. (vlevo). Rozhodčí Libor Průša se mě před několika závodníky, kteří ten rozhovor mohou dosvědčit, dotazoval v jaké divizi závodím…uvedl jsem: Law enforcement. Tuto divizi jsem rovněž uváděl i při rozhorech s některými závodníky, kteří zřejmě byli rovněž dezinformováni. Ještě mi bylo řečeno, že jsem podepsal scoresheet, na kterém bylo špatně uvedena divize CIVILIAN, tohoto jsem si nevšimnul a svým podpisem jsem stvrzoval především platnost dosaženého výsledku na dané střelecké situaci. Tuto tiskovou chybu by měl vysvětlit organizátor.
Co se týče mé ústroje uvádím, že jsem byl oblečen v běžné ústroji policie: služební kalhoty, služební rolák s nápisem policie, služební tričko rovněž s nápisem policie, služební obuv. Uváděnou černou mikinu jsem vždy při střelbě odložil. Služební kšiltovku jsem omylem zapomněl a použil jsem tedy civilní čepici. Ochranné brýle rovněž služební nebyly. Rozhodčí v tom neviděl sebemenší problém, že bych tímto získal nějakou výhodu a mohl jsem tak v závodě startovat. Střílel jsem ze zbraně Glock 17, která je ve výzbroji Policie ČR. Nalepovací gripy, včetně dalších doplňků, které nezasahují do spoušťového mechanismu a mířidel nejsou u policie zakázány a spíše zkvalitňují manipulaci se zbraní.
Doufám, že zveřejněním těchto informací jsem zastavil spekulace šířící se na různých internetových fórech a diskuzích. Svým jednáním organizátor p. Jareš poškodil nejenom mě, ale podle mého názoru i sponzory, kteří svěřili věcné ceny do závodu, se kterými bylo nakládáno v rozporu s propozicemi a výsledky závodu.
Myslím, že by bylo velice vhodné, aby na toto mé oficiálnímu vyjádření organizátor vhodným způsobem zareagoval a ne telefonickým vyhrožováním na moji osobu, což již několikrát předvedl. Rovněž prosím ostatní závodníky, kteří byli svědky některý mých debat s rozhodčími, aby se vyjádřili svými příspěvky k danému problému…případně zodpovím další dotazy k danému problému, směřující k objasnění věci……děkuji všem za pozornost mého vyjádření.
Sepsáno dne 26.4.09
Bc. Prap. Miroslav Zapletal
Přihláška do závodu:
--- Začátek vložené zprávy ---
To: top.point@seznam.cz
Subject: Potvrzeni o registraci Police Open 2009
From: Police Open <info@policeopen.cz>
Date: Sat, 04 Apr 2009 22:04:52 +0200 (CEST)
Reply ReplyAll
Přihlašovací formulář
Příjmení Zapletal
Jméno Miroslav
Datum narození 26.4.1974
E-mail top.point@seznam.cz
Telefon +420777073785
Jiný kontakt
Pohlaví M
Stát Česko
Organizace PČR
Sportovní klub
Přihláška do LAW ENFORCEMENT
Družstvo nevím s kým…..)
--- Konec vložené zprávy ---
Zbraň: Glock 22
Kur*a co furt ja?XD-man píše:Podle mě je plkání o ničem co trefil a netrefil CMK na nějakém závodu a jaký při tom měl pocit
To jste mě, Václave, překvapil. Z Děčínského EPP Vás znám jako rovného a komunikativního chlápka. Jestli jste měl problém s ipsc holsterem, stačilo přijít a zeptat se. Závod jsem odstřílel CZtou v pouzdře Uncle Mikes. Do Glocka jsem se převlékl po závodě, pač jako člen MujGlocku jsem chvíli vypomáhal u vzduchovky pro Paraple.Václav Dlouhý píše: Já sám jsem na toto čekal, neboť jsem chtěl dát oficiální protest na střelce Koreckého, který startoval s IPSC rampou a dokonce se s ní nechal vyfotit na stupni vítězů, při vyhlášení družstev.