26.04.2012 - Ostrava - Zbraně - mýty a fakta

Příspěvek od B89 » úte 17.4.2012, 20:50

Ostrava Poruba - areál VŠB
místnost C1 v 17:00
Cílem přednášky je s využitím dostupných informací a ukázky materiálu, poukázat na nejčastější mýty v oblasti palných zbraní a střeliva, balistické ochrany i dalších souvisejících disciplín. Ambicí přednášky je tyto mýty popsat a s pomocí kvalifikovaných závěrů ukázat na jejich podstatu. Současně je snahou podat zájemcům o zbraně a střelivo základní informace, zlepšit jejich znalosti, včetně tvorby kvalifikovaných závěrů.


Hlavní část je věnována relevantním informacím o zbraních, střelivu a legislativě uplatňované v České republice i jinde ve světě. Zbraně jsou v přednášce děleny z hlediska způsobu nabíjení, ovládání a hlavních částí, Je zvýrazněna jejich konstrukční bezpečnost a je ukázáno, jak jsou řazeny do kategorií. Obdobně je prezentováno střelivo. Důraz je kladen na podmínky bezpečné manipulace se zbraní, na podmínky výstřelu ze zbraně a na možnosti střelby ze zbraní. Přiměřená část přednášky je věnována podmínkám odborné a další způsobilosti k získání zbrojního průkazu v ČR a v některých dalších zemích. Značná pozornost je upřena na sebeobranu se zbraní, včetně právních a dalších aspektů.


Součástí přednášky jsou základní fakta o balistické ochraně, ranivé balistice, kriminalitě se zbraněmi, ale také o historickém, současném a perspektivním vztahu člověka ke zbraním. Fakta a mýty jsou v celé přednášce řazeny k sobě, jsou vzájemně poměřovány a uvedené závěry nabízí zájemcům dostatek informací k tvorbě správného úsudku o této problematice.
http://bezcenzury.cs.vsb.cz/Zbrane_-_myty_a_fakta.html