7 let za usmrceni 1 ranou pesti


Události o zbraních ve světě i u nás, trestné činy se zbraní, apod.

cmk

Uživatelský avatar

Příspěvky: 6790

Registrován: úte 04.10.2005, 12:24

Bydliště: EU :-(

7 let za usmrceni 1 ranou pesti

Příspěvek od cmk » stř 16.3.2011, 20:12

http://www.novinky.cz/krimi/227996-po-r ... l?ref=boxE

Po ráně pěstí muž zemřel, viník dostal sedm let
Až šestnáct let vězení hrozilo sotva 20letému Jiřímu Šponarovi z Jablonce nad Nisou, za spáchání zločinu těžkého ublížení na zdraví. Krajský soud v Hradci Králové ve středu kvalifikaci skutku nakonec zmírnil a mladíka poslal do věznice s ostrahou na sedm let.

Šponar loni na podzim v Dobrušce na Rychnovsku udeřil pěstí 32letého muže tak, že ho tím připravil o život. Stalo se to 17. října nad ránem před dobrušskou diskotékou Montana. Už před tím se uvnitř dostal do fyzického konfliktu s usmrceným mužem a jeho kamarádem. Po výzvě vyhazovače Šponar z podniku, kde byl se svým otcem, odešel a čekal venku.

Když vycházel ven i Šponarův otec, napadl ho jeden muž z dvojice, s níž se před tím Šponar pral uvnitř. „Otec ležel na zemi a já jsem měl o něho strach. Udeřil jsem poškozeného do obličeje, on upadl na zem a už se nezvedl,“ vypověděl obžalovaný.

„S úmyslem způsobit těžkou újmu na zdraví, s rozběhem, jedním úderem vedeným pravou rukou sevřenou v pěst udeřil velkou intenzitou poškozeného, do oblasti obličeje. Způsobil poškozenému velmi prudký záklon hlavy dozadu. Obžalovaný mu způsobil smrtelná zranění,“ napsal v obžalobě státní zástupce Milan Vacek.

Šponar nepopřel, že byl osudnou noc opilý. Nikdy neměl problémy se zákonem, a když popisoval soudcům podrobnosti konfliktu, rozplakal se. „Pořád mě pronásleduje vědomí, že jsem někoho připravil o život. Nechtěl jsem to udělat, byla to jen jedna rána, moc mě mrzí, že to nejde vzít zpátky,“ vzlykal. Šponarova účinná lítost a dosavadní beztrestnost byly hlavní polehčující okolnosti, které soud při určení trestu vzal v úvahu.

Žalobce Vacek se k rozsudku nevyjádřil, ale obhájce Jan Malý se okamžitě odvolal. Je toho názoru, že k činu došlo z omluvitelné pohnutky a navrhoval jen podmíněný trest.
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.

cmk

Uživatelský avatar

Příspěvky: 6790

Registrován: úte 04.10.2005, 12:24

Bydliště: EU :-(

Re: 7 let za usmrceni 1 ranou pesti

Příspěvek od cmk » stř 16.3.2011, 20:14

Vubec neresim tenhle pripad. Nikdo z nas tam nebyl, spis nikdo nezname, takze tezko rict, jestli zaslouzi nic, min, vic, nebo jestli je to primereny.

Co ale resim je...

Az Vas nekoho (nebo me) jednou nedej boze budou soudit za pouziti zbrane proti lec neozbrojenymu, ale zfetovanymu utocicimu hovadu a bude Vam nekdo tvrdit: "ale on vam chtel dat jenom pesti, by jste ho nemusel zastrelit" tak tady je dukaz, jak jedna blba rana muze dopadnout.
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.
Uživatelský avatar

Příspěvky: 1240

Registrován: úte 11.9.2007, 6:41

Bydliště: Kvérov

Re: 7 let za usmrceni 1 ranou pesti

Příspěvek od Nikdo » stř 16.3.2011, 20:23

K NO proti neozbrojenému útočníkovi se může hodit:
http://www.strelectvi.cz/forum/judikatu ... atura#p148

Příspěvky: 716

Registrován: čtv 16.11.2006, 17:48

Zbraň: GLOCK

Bydliště: Teplicko - Osek

Re: 7 let za usmrceni 1 ranou pesti

Příspěvek od Kmoch Vladimír » čtv 17.3.2011, 15:14

No pokud by NS až to k němu dojde takovýto verdikt potvrdil a vydal k němu rozhodnutí,potom by byla i rána pěstí pokusem o vraždu.Ale nezdá se mi to.Nicméně informace nejsou,a trest je spíše neůměrně tvrdý.Zdá se.Kolik pak je úmrtí jednou ranou pěstí,a to ještě z úmyslem zabít!To by si mohl dovolit tak Mark Tyson,a nemuselo by mu to vyjít!I když "držet"bych tu ránu nechtěl.Zdravím.
V nouzi poznáš -Jericho FB!

Zpět na „Černá kronika“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz