Aktivisté kázali proti potratům, na odpůrce nakonec vytáhli

Příspěvek od jry2000 » pát 26.2.2016, 14:36

Aktivisté kázali proti potratům, na odpůrce nakonec vytáhli pistoli
26. února 2016 13:52

Zásahem městské policie skončil v Moravském Krumlově mítink nevládní organizace Stop genocidě. Místní si stěžovali, že její členové svými billboardy rozplakávají malé děti. Pořadatelé na jejich výtky nereagovali a atmosféru ještě přiostřili, nejprve hlášením do megafonu a následně i pistolí.

Organizace Stop genocidě bojuje v ulicích proti potratům kampaní, která je podle mínění mnoha lidí za hranicí veškerého vkusu. | foto: Ota Bartovský, MAFRA

„Každý den je zavražděno 62 dětí. Je to 23 tisíc za rok. Jedná se o 31 mužů a 31 žen, kterým jsme vzali právo na život. Za jejich smrt může každý občan této země, který neprotestuje proti potratům. Potracené děti se dostanou do potravin, kde je používáme jako zvýrazňovače chutí.“

Těmito větami členové organizace Stop genocidě „zvyšovali vzdělanostní povědomí“ obyvatel Moravského Krumlova a nebrali přitom vůbec v potaz, že jejich slova slyší i školáci prvního stupně základní školy. Ti postávali na nedaleké autobusové zastávce, kde čekali na spoj domů. Rozestavěné billboardy zachycující krvavé scény z potratů jejich trauma jen umocnily.

„Nikdy se nebráním žádné diskusi ani mítinkům jakékoliv politické strany za předpokladu, že bude dodržena slušnost projevu. V tomto případě ale byly překročeny veškeré meze. Obraceli se na nás rodiče dětí, abychom zakročili, protože jejich děti došly ze školy naprosto zděšené, že viděly a slyšely hnusné věci,“ uvedl starosta Moravského Krumlova Tomáš Třetina.

Městská policie členy Stop genocidě vyzvala, aby přestali používat zvolenou formu, ti to ale odmítli. Jeden z přihlížejících místních obyvatel je proto vyzval, ať jdou hulákat jinam.

„Mohu potvrdit, že obyvatel našeho města organizátory nijak neohrozil, jeden z nich ale na něj v údajné sebeobraně vytáhl krátkou střelnou zbraň. Museli jsme proto urychleně zasáhnout,“ sdělil velitel strážníků Rudolf Fráňa.
Měl právo se bránit, tvrdí spolupořadatel

Organizace Stop genocidě násilí odmítá a tvrdí, že byl jejich člen napaden.

„Ukažte mi, kde je v zákonech zakázané mít u sebe zbraň? Nikde! A pokud je člověk napadán a hrubě ohrožován, nemá právo se bránit? Má,“ tvrdí jeden z organizátorů Tomáš Vratislav Vrbata.

Průběh mítinku v Moravském Krumlově nyní vyšetřuje policie. „Mohu potvrdit, že se případem zabýváme, nicméně v tuto chvíli se k němu ještě nebudeme vyjadřovat,“ uvedla mluvčí policie Lenka Drahokoupilová.

Členové Stop genocidě mají problémy na mnoha místech, kde organizují své mítinky. Například Chrastava jejich brutální formu odmítla a Ústavní soud dal obci za pravdu. Při nedávném mítinku v Hranicích přiznali sami členové organizace, že na ně přišlo 150 stížností.

Zdroj: http://brno.idnes.cz/organizatori-akce- ... ntent=main
Lajte mi lhu-li