Alkohol a zbraně, auta,...

Ostatní debaty mimo zaměření, vtipy, když se prostě chcete vykecat :-)

Zbraň: GLOCK

Re: Někdejší člen policejní zásahové jednotky dostal podmínku

Příspěvek od Globus » čtv 25.2.2010, 16:37

Mistral píše:No, pokud vím, tak se neřeší jenom proto, že se někdo tak dlouho oháněl nějakým nálezem o fyziologické hladině, až se z toho stal precedent. Ale zákon, který nastavuje 0 je zcela idiotský, protože ta hodnota je naprosto nereálná. (Stejně tak je idiotský zákaz chodit a jezdit na červenou. Správně by to mělo být tak, že pokud by dotyčný byť jen omezil toho, kdo má zelenou, tak na červenou nesmí jet/jít. Jinak může.)

Jasně, uř Ti chybí jen argumenty že 50ka v obci je blbost, když já zvládnu kilo atd. :roll:
To je stejný jako by si mlel o tom že sice je nařízený skrytý nošení, ale já přece skrytě nosit nemusim když s neskrytě nošenou zbraní nikoho neomezuju...prober se prosím, jsou tu určitý pravidla a ty se maj dodržovat. A pokud je dodržovat nebudeš tak holt musíš počítat s tim že Tě někdo klepne přes prsty.
EMO s Glockem :lol:

Příspěvek od pitt » čtv 25.2.2010, 19:25

Starosta píše:Jsou lidi, který na zákony a vyhlášky kašlou. O těch nemluvím.
Jsou lidi, který zákony a vyhlášky (aspoň ve většině případů) respektujou. O těch taky nemluvím.

Mluvím o lidech, kteří si řeknou, že pokud je dovoleno 0,5 promile, tak tu jednu promili ukecaj.
O tom, že to některým dost možná neublíží (nezmění to jejich schopnosti) nemluvím.

Mluvím o dalším (IMHO nemalém) procentu lidí, kteří to začnou automaticky porušovat až díky tomu, že je nějaký limit nenulový. Jinak řečeno, dokud je limit 0, nedám si anebo jednou za rok poruším malým pivem. Zvedli limit na 0,5 - dám si pivo každý oběd, jednou za rok čtyři piva + minerálky hodinu před jízdou. To jsem měl na mysli. Bude mnohem víc případů, kdy lidi pojedou autem ožralý, protože jeli jen na jedno, zvrhlo se to v kalbu a je to jen pár kilometrů.

Myslím, že prospěch pro společnost v tom, že se uvolní tenhle zákaz je minimální - trochu víc pohodlí Tebe a dalších zodpovědných lidí (rozdíl oproti nealko pivu je fat přínos nula nula nic). Ale oproti tomu stojí velký neprospěch, že lidi - dnes na pomezí porušování stávajícího zákazu - zvlčí a budou fakt pít mnohem častěji a mnohem víc, než je limit.

Nemyslím si, že tahle restrikce by se měla povolovat. Můj názor...

mimochodem..Gary šel taky na jedno,max.dvě a najednou z toho byli 2,4promile a mrtvej borec..... to snad stačí ne?
nevím co sem psát,ale když se to přejete..zzzdddrrrffftttzzzhhhoooaaawwwvvššeeccoonnaappiiššuunnaattoottooffoorruummjjeeffiikkcceehhhssseeedddooohhheeedddrrrkkklllxxxaaasssooo

Zbraň: G17 a další

Příspěvek od Starosta » čtv 25.2.2010, 20:06

cmk: Netvrdím, že cokoli se povolí, bude to dělat bordel. Tvrdím, že u nás v republice, pokud se povolí alkohol za volantem, bude se ten limit překračovat častěji, než dnes zákaz.

A to řádově častěji.
Nemusí to tak být, můžete o tom diskutovat, můžete s tím i nesouhlasit, ale to je tak jediné co se s tím dá dělat :mrgreen:
(slovy klasika)
Starosta
-- Si vis pacem, para bellum --

Administrátor

Re: Alkohol a zbraně, auta,...

Příspěvek od MujGLOCK.com » čtv 25.2.2010, 20:17

Příspěvek od Mistral » čtv 25.2.2010, 22:13

Globus píše:Jasně, uř Ti chybí jen argumenty že 50ka v obci je blbost, když já zvládnu kilo atd. :roll:
To je stejný jako by si mlel o tom že sice je nařízený skrytý nošení, ale já přece skrytě nosit nemusim když s neskrytě nošenou zbraní nikoho neomezuju...prober se prosím, jsou tu určitý pravidla a ty se maj dodržovat. A pokud je dodržovat nebudeš tak holt musíš počítat s tim že Tě někdo klepne přes prsty.
Pravidla ... víš jak tyhle pravidla vznikají? Já jo. :evil:
Mysli globálně, střílej lokálně. Nejsi kompetentní!

Zbraň: Glock34,Norinco1911

Příspěvek od MRBLUE » pát 26.2.2010, 10:49

Re:Starosta
vyssie pises ze zakon pocita s uvedomelostou a inteligenciou obcanov,ale ze vacsina je stado,co voli nejaku stranu. Je mi jedno,kto koho voli,ale povazujem za znak uvedomelosti a zodpovednosti,ked clovek formou hlasu v demokratickych volbach chce urcit smerovanie svojej krajiny. To ze mozno nevoli toho,co sa paci tebe este neznamena ze je hlupak,alebo kriminalnik. Mozno ze to je naopak.
Ale naspat k teme. Vela ludi sa tu zamysla nad alkoholom,kolko je povolene,kolko neni,ci mal pit,ci nemal,ci mal mat zbran ci nie... Ale hlavne ide o to ze pravo BRANIT SA pred utokom ma kazdy a je jedno ci je triezvy,ci si dal jedno pivo,ci je ozraty jak cik.

Příspěvek od nondxx » pát 26.2.2010, 17:14

Kdyz du nekam s bouchackou nebo jedu autem tak proste nepiju vubec.
Nemam s tim zadnej problem, klidne si dam colu.
Kdyz clovek pije, tak je min pozornej, ma horsi odhad, horsi reakce, horsi konordinaci, nema tolik zabran, roste mu sebevedomu ... to se k bouchacce nehodi.

Příspěvek od de-luxe » pát 26.2.2010, 20:51

Debata by se podle mě neměla vést o tom, že je dovoleno před jízdou "trošku" popít. Jde o to, že je (nebo by snad mohl být) tolerován nepatrný obsah alkoholu v krvi. Pokud existují validní odborný výzkumy o možný (přirozený) přítomnosti alkoholu v krvi, tak potom OK, pojďme stanovit mez, která tuto alternativu vykryje, čímž se zamezí popotahování lidí, kteří si před jízdou propláchnou volátko stopanginem. Pokud jde o drinking and driving, osobně si myslím, že alkohol je látka, který by se měl řidič obloukem vyhnout. Je pravdou, že jedno pivo k obědu člověka obvykle nezboří, navíc každej na alkohol jinak reaguje a jinak ho snáší, jeho účinky se mění vlivem zdravotního stavu a aktuální kondice, stejně tak při užívání lecjaký medicíny, a jsou borci, kteří vypijou 5 kousků a člověk by to na nich nepoznal. A jelikož je to tak strašně individuální, myslím si že jediná správná cesta je nastavit hranici přípustný gramáže líhu v krvi co možná nejnižší, tedy nejbližší té "fyziologické hladině". Snad mě nebude nikdo kamenovat, když napíšu, že alkohol schopnosti a vlastnosti důležitý pro řízení ovlivňuje pouze a jen negativně. Proto jakýkoli jeho množství riziko karambolu zvyšuje.

Ona démonizovaná "tolerance alkoholu" nebyla vynucená lobbyingem valtických vinařů, hanáckých paličů, plzeňských sládků ani delírických poslanců - šlo spíš o to předejít oněm tahanicím "ale pane inšpektor, já měl jen hašlerku". Rozumnej člověk by neměl jezdit pod vlivem (o vlivu ostatně hovoří i zákon) a je na jeho odpovědnosti, aby se podle toho zařídil (koupil si v lékárně foukátko, spočítal si na alkulacka.cz kolik má ještě pod kůží) a všechno to ještě radši vynásobil dvěma, aby měl klid. A argument, že grázlům zákazy nezabrání je správnej. Grázlům zabrání v páchání prasečinek jen zákazy, který jsou důrazně vynucovaný (formou důsledný kontroly, nekompromisního přístupu a hlavně rychlýho a nezapomenutelnýho postihu). Dát dobytkům jasnej signál "tohle ti teda neprojde"!

Příspěvek od nondxx » sob 27.2.2010, 8:24

Co se tyce tolerance alkoholu a volantem tak dokazu pochopit, ze na 120 Kg jardu pivko nepusobi tak hrozne jako na 50 Kg metrosexuala.

Ale pokud policie zastavi ridice, ten nadejcha nejakou hladinu, tak je proste nemozny, aby rozhodli, jestli je to pro nikoho OK a pro nikoho ne-e.

Tim padem musi bejt nastavena plosna tolerovnana hladina, ale tim se dostavame na zacatek, kdy si nekdo da jedno pivo, bude ospalej a sejme nejakou mamku na prechodu.

Navic i tomu Jardovi, kterje je zvyklej to jednou nesedne, narve se gulasem, da pivko a bude unavenej a otupelej.

Ja osobne nemam problem si dat k obedu kofolu, nebo vecer kdyz du ven s kamosema bejt na nealku. A odsuzuju lidi, ktery jezdej byt i po jednom pivu.

Volani po te hranici me pride jako pouha rebelie a touha bojovat proti systemu.

Este teda co pise CMK zni docela jako rozumnej napad.
Naposledy upravil(a) MujGLOCK.com dne sob 27.2.2010, 10:57, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeny dva po sobě jdoucí příspěvky.

Příspěvek od Mistral » sob 27.2.2010, 13:51

Pánové, zcela bohorovně přecházíte statistický fakt, že v EU zemích, kde je povoleno 0,5 promile je nehodovost nižší, stejně tak počet zabitých na silnici! Haaaaalóoooo, slyšíte? Nižšíííííí!

cmk

Příspěvek od cmk » sob 27.2.2010, 15:05

Lid ma takovou vladu, jakou si zaslouzi.
Je zajimave sledovat, jak si jako strelci hajime omezeni "svych veci" a zcela uzkostlive argumentujeme tim, ze restrikce nic neresi a jsme hodne nestastni z lidi, kteri tvrdi "i kdyby to melo zachranit jediny lidsky zivot...", "melo by se to zakazat, protoze to muze zpusobit...". A zaroven nas stvou nejasne dane veci v zakone.

A je jeste zajimavejsi, ze jakmile jde o jinou vec, najednou spousta strelcu ustupuje ze svych zasad a snizuje se k naprosto stejnym argumentum, jako pravdolaskari brojici proti zbranim.

Az nam ty zbrane zakazou, nedivme se. Jsme stejni pitomci, jako ostatni ovcane.
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.

Příspěvek od de-luxe » sob 27.2.2010, 18:25

Mistral: Ja slyšííííím. A o čem to jako vypovídá? Statistika nuda je... zejména pokud není uváděna seriozně a v kontextu...

cmk: Mezi držením zbraně a povolenou "neškodnou" hranicí alkoholu jaksi paralelu nenacházím. Naznačuješ, že je to obdobný jako zakazovat zbraně, který jsou potenciálně nebezpečný. Jenže tady se to nějak neprolíná. Zbroják a řidičák má dostat každý, kdo splní požadavky příslušných předpisů. Druhá věc je ta, že jsou činnosti, které se s ovlivněním alkoholu neslučují. Řízení je podle mě jedna z nich. A tak nějak se to traduje už desítky let... A stejně tak, jako bych pivo neodpustil doktorovi před operací a jeřábníkovi na stavbě, vadí mi i u šoféra.

Nejsem pravdoláskař, konzervativec ani ovčan (ještě nebečím, šrot mi nechutná a bobky mám takový podlouhlý), ale pokud má nějaká represe smysl, pak právě tady.

Příspěvek od Mistral » sob 27.2.2010, 21:56

de-luxe píše:Mistral: Ja slyšííííím. A o čem to jako vypovídá? Statistika nuda je... zejména pokud není uváděna seriozně a v kontextu...
Tímhle argumentem můžeš samozřejmě rozstřelit cokoliv. Což kdybys tedy prokázal, co je na ní neseriózní a mimo kontext?!

Svoboda vyžaduje zodpovědnost a k zodpovědnosti vychovává. Totalita dělá z lidí nemyslící vovce, a navyká je na to, že kriminalizované jednání není ve většině případů trestáno (protože se to prostě nedá všechno postihnout), a je tedy v pořádku.
On si totiž kdekdo to pivko k obědu dá, víme? A stejně tak většina lidí není odchycena cajty a pokutována, a tedy vzniká dojem "poruším zákon, a stejně se nic nestane".

A musím s hlubokou lítostí poznamenat, obdobně jako CMK, že jsem očekával liberálnější, ev. tolerantnější přístup právě u střelců, kteří na vlastní kůži vědí, že "na první pohled" logická úvaha (více zbraní, více mrtvých, zbraně jsou špatné, slušní lidé zbraně nepotřebují atd.) se po detailním prozkoumání projeví jako nesmyslná. Takže nezapomeňte, že ostatní lidé smýšlejí o vašich bouchačkách jako vy o tolerovatelné hladině alkoholu, a to i přes evidentní fakta.

Příspěvek od de-luxe » ned 28.2.2010, 8:40

Co bych měl dokazovat já? Statistiku si na stůl položil ty, tak mi seriozně dokaž, že povolených 0,5 nemělo žádný vliv na nehodovost v blíže nespecifikovaných zemí EU. Trvám na tom, že o alkoholu příliš nevypovídá a tvůj argument byl spíš zkratkou a zjednodušením jiného problému... Ne nic mi nedokazuj, byl to řečnický obrat samozřejmě.

Kdo si nemůže odpustit pivo před jízdou ať si ho dá. Já si ho nedám. A zde samoučení biochemici mě nepřesvědčí, že to co platilo desítky let, je pouhým přežitkem totality.

Jo abych nezapomněl v Anglii, na Maltě a v Irsku si můžeš dát k obědu dokonce 2 dvanáctky...Jooo, jsou zkrátka o dost napřed než mi ovce z východního bloku.

Zbraň: Glock 19

Příspěvek od veratim1 » ned 28.2.2010, 13:51

Mistral píše: Svoboda vyžaduje zodpovědnost a k zodpovědnosti vychovává. Totalita dělá z lidí nemyslící vovce, a navyká je na to, že kriminalizované jednání není ve většině případů trestáno (protože se to prostě nedá všechno postihnout), a je tedy v pořádku.
Proč teda jsou nějaký zákony. Prostě vše zrušit a lidi chovejte se slušně? :?
Svoboda jednoho člověka začíná a končí tam kde začíná nebo končí svoboda jiného.
Tedy pokud chceš pít před jízdou klidně ale pak si jezdi po dvoře a ne na silnici kde jezdí i ostatní.
Podle mě není nižší nehodovost v jiných státech o tom že je tam povolená nějaká hranice alkoholu. To by např. mohlo být i tak že v Anglii je nízká nehodovost, protože tam jsou zakázané zbraně. :lol:
PS
K té svobodě se nedostaneš tak že pokud lidé zákony nedodržují tak vše povolíme, ale tak že pokud se lidé chovají slušně tak se může povolit. :bomb:
Mistral píše: A musím s hlubokou lítostí poznamenat, obdobně jako CMK, že jsem očekával liberálnější, ev. tolerantnější přístup právě u střelců, kteří na vlastní kůži vědí, že "na první pohled" logická úvaha (více zbraní, více mrtvých, zbraně jsou špatné, slušní lidé zbraně nepotřebují atd.) se po detailním prozkoumání projeví jako nesmyslná. Takže nezapomeňte, že ostatní lidé smýšlejí o vašich bouchačkách jako vy o tolerovatelné hladině alkoholu, a to i přes evidentní fakta.
Tohle myslíš vážně?
Možná by jsi mohl uvést jak se zlepší schopnosti řidiče zvládnout krizovou situaci, nebo prostě jen to řízení po požití alkoholu a jak se zlepší možnost člověka se ubránit když má u sebe zbraň.

Podle mě pleteš hrušky s šutrama.

Příspěvek od Mistral » ned 28.2.2010, 15:32

veratim1 píše: Svoboda jednoho člověka začíná a končí tam kde začíná nebo končí svoboda jiného.
Spráááávně. A proto ti může být zcela fuk, esli si to pivo před jízdou dám, pokud tě tím, nebo v důsledku toho, neomezím, ev. neohrozím.

Co ti dává právo nařizovat ostatním, jak se mají chovat?

VIP člen

Zbraň: GLOCK 19

Příspěvek od S474N » ned 28.2.2010, 15:46

Mistral: a on je snad vlada? Pokud vim, tak to narizuji zakony.
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

Příspěvek od Mistral » ned 28.2.2010, 18:01

Vláda se nicméně dotyčným bonmotem neohání, veratim ano.

Zbraň: G17 a další

Příspěvek od Starosta » ned 28.2.2010, 18:09

Tím, že povolíme jedno pivo za volantem, se nestanou z řidičů uvědomělejší.
Buď to je morálkou, která jaxi přirozeně ve státě na nějaké úrovni v této době je, anebo je to sílou restrikcí, které se vzathují na "nevyhovující" chování.

Jinak řečeno, pokud všichni jezdí 50, nemá najednou nikdo potřebu jezdit 60 - ale to se bavíme o jiných státech, kde to tak je, u nás tohle jaxi neplatí.
Anebo je druhá možnost: Jeď si klidně 60, ale zaplatíš na místě 300EUR - jinak neodjedeš od hlídky, která Tě chytla. To je bohužel také případ naší republiky, včetně četnosti hlídek.

Tím, že řidičům uzdu povolíme (v alkoholu), se z nich těžko stanou lepší řidiči a sníží se nehodovost. To je dopad čehosi jiného, rozhodně na benevolence k jisté míře alkoholu.

Netvrdím, že je třeba všechno zakazovat nebo že třeba "zbraně na oznámení" způsobí vyhlazení půlky republiky pomocí SZ. Mluvím jen a pouze o tomto zákazu - auta (nebo zbraně) vs. alkohol...
Starosta
-- Si vis pacem, para bellum --

Zbraň: Glock 19

Příspěvek od veratim1 » ned 28.2.2010, 19:24

Já nikomu nic nenařizuji jen vyjadřuji svůj názor což svobodný člověk může. :D

PS jak jedno pivo řidiči může prospět a jak mu může uškodit? Pokud tedy zůstane u toho jednoho že :roll:

Zpět na „OFF TOPIC - BEZ ZAMĚŘENÍ“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz