Americký Texas po 150 letech povolí viditelné nošení zbraní,


Vše o právu, zákonech, zbrojním průkazu a souvisejících věcech

Uživatelský avatar

VIP člen

Příspěvky: 13302

Registrován: stř 30.3.2005, 10:20

Zbraň: GLOCK 19

Bydliště: mám

Americký Texas po 150 letech povolí viditelné nošení zbraní,

Příspěvek od S474N » ned 07.6.2015, 8:45

Americký Texas po 150 letech povolí viditelné nošení zbraní, má to odradit zločince

K americkému státu Texasu odjakživa patřili kovbojové třímající své pistole, již více než jedno století ale měli místní obyvatelé zakázáno veřejně nosit střelnou zbraň. To se teď může změnit s novým zákonem, který viditelné nošení zbraně povoluje, napsal britský deník The Times.

V Texasu bylo dlouho legální chodit se zbraní v ruce, jestliže úmyslem dotyčné osoby nebylo vystrašit ostatní obyvatele. Od 70. let 19. století nicméně stát viditelné nošení střelných zbraní zakázal. Podobný zákaz nyní platí i v dalších čtyřech amerických státech - na Floridě, v Illinois, Oklahomě a Kalifornii.

Texaský guvernér Greg Abbott ale slíbil, že to změní a podepíše nový zákon upravující tuto praxi. "Je to dobrá zpráva pro občany, kteří dodržují zákony," citovala americká televizní stanice Fox News republikánskou političku Debbie Riddleovou. "Všude, kde dochází k popírání práv vyplývajících ze druhého dodatku, je zločinnost na vzestupu. Jde o odstrašení. Jestliže se někdo rozhodne vyloupit obchod a uvnitř jsou lidé se zbraněmi na bocích, možná si to rozmyslí," dodala. Druhý dodatek americké ústavy zaručuje občanům držet a nosit zbraně.

"Zločinci se nebojí vězení, bojí se toho, že budou postřeleni," doplnil ji CJ Grisham, který vedl kampaň za přijetí nového zákona.

Texas by chtěl rovněž uzákonit nošení zbraní na univerzitních kampusech. Odpůrci tohoto kroku se ale domnívají, že umožnit ozbrojování v místech proslulých bujarými večírky a nevázaným životním stylem by bylo chybou. "Mám z nošení zbraní v univerzitním prostředí plném stresu a bouřlivých emocí obavy," uvedl José Rodríguez, demokratický senátor z El Pasa.

Tento krok nicméně zvažuje i dalších deset států. Stoupenci nošení zbraní na univerzitách tvrdí, že to odradí možné pachatele znásilnění.

Texaský zákon by měl umožnit soukromým vysokým školám, že budou moci zbraně zakázat. Státem financované univerzity si budou moci určit jen určité zóny, které by měly být beze zbraní.

Andy Pelosi, který vedl kampaň proti tomuto kroku, je z dosavadního dění zklamaný. Zákonodárci podle něj naprosto "nevyslyšeli přání vysokoškolských představitelů, fakult, studentů, rodičů" a dalších, kteří dali jasně najevo, že zbraně v areálech vysokých škol nechtějí.


Puvodni odkaz:
:arrow: http://www.reflex.cz/clanek/zpravy/6449 ... cince.html
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek
Uživatelský avatar

Příspěvky: 1842

Registrován: čtv 13.3.2014, 13:38

Bydliště: Plzensko

Re: Americký Texas po 150 letech povolí viditelné nošení zbr

Příspěvek od Int1m1thy » ned 07.6.2015, 14:03

aspon nekde maji v dnesni dobe jeste rozum :D
G17gen4

Příspěvky: 630

Registrován: úte 15.11.2011, 12:54

Bydliště: Praha

Re: Americký Texas po 150 letech povolí viditelné nošení zbr

Příspěvek od E-Ryc » ned 07.6.2015, 22:08

Nekde mozna jo, ale v Texasu to asi nebude... ;)
Ale predpokladam, ze hlavni motivaci je moct korzovat po nakupaku v kovbojskem s revolvery proklate nizko, ne sebeobrana.

Příspěvky: 2199

Registrován: ned 23.12.2012, 11:16

Re: Americký Texas po 150 letech povolí viditelné nošení zbr

Příspěvek od Pařez » úte 09.6.2015, 10:27

A nebo už tam kriminalita přesáhla určité meze..

Zpět na „Právní koutek“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz