Automobilovou honičku Kladnem ukončil výstřel

Příspěvek od MarK » úte 05.9.2006, 18:31

Automobilovou honičku Kladnem ukončil výstřel
5. září 2006 16:28
Ukradený Renault Clio se tříčlennou posádkou pronásledovala ulicemi Kladna tamní policie. Za volantem seděl dvaadvacetiletý muž, který nesmí řídit do roku 2010. Už v minulosti byl stíhán za majetkovou trestnou činnost. Ujíždějící vůz zastavil až varovný výstřel.

Podezřelého vozidla si všimla hlídka při běžné kontrole v ulicích města a začala jej stíhat. Vůz ujížděl vysokou rychlostí z Kladna na Buštěhrad a cestou ohrožoval chodce.

Policisté se pokoušeli auto zastavit pomocí majáků, řidič ale nereagoval. Výzvu opakovali pomocí megafonu a poté podezřelé auto zablokovali služebním vozem.

Když policisté vystupovali ze svého vozu, řidič využil situace a začal ujíždět zpátky do Kladna. Policisté znovu použili megafon a po opětovném neuposlechnutí zastavili pronásledovaný vůz varovným výstřelem u lesíku Boroviny v Kladně.

Během jízdy vjel zadržený řidič několikrát na chodník a ohrozil například matku s kočárkem a důchodkyni o holi, které musely uskočit do křoví.

"Další muž musel strhnout svého syna i s kolem, aby ho unikající auto nesrazilo," uvedla kladenská policejní mluvčí Jana Šteinerová.

O auto přišel jeho právoplatný majitel v pondělí u místní zahrádkářské kolonie Bažantnice. Pachatel skončil v cele, dva spolujezdce policisté po kontrole dokladů propustili.

iGestern