Britští zločinci mají nouzi o pistole, sahají po starých..


Události o zbraních ve světě i u nás, trestné činy se zbraní, apod.

Uživatelský avatar

VIP člen

Příspěvky: 451

Registrován: stř 04.1.2012, 13:13

Britští zločinci mají nouzi o pistole, sahají po starých..

Příspěvek od Strelkyne » pon 13.1.2014, 12:56

Britští zločinci mají nouzi o pistole, sahají po starých bambitkách

13. ledna 2014 11:56
Britští zločinci čím dál častěji sahají po starých zbraních. Novou pistoli je kvůli přísnějším zákonů těžké sehnat, ale staré pistole a revolvery jsou považovány za starožitnosti a není k nim potřeba registrace.

Nárůst počtu starožitných zbraní na ulicích britských měst zjistili odborníci z National Ballistics Intelligence Service (NABIS), kteří analyzují zbraně a munici použité při zločinech. Policejní balistici si vedou databanku použitých zbraní a sledují cesty, kterými se pušky a pistole do Británie dostávají.

Britští zločinci podle expertů z NABIS zjistili, že pašování střelných zbraní na území Spojeného království je čím dál obtížnější a pořizují si proto starožitné pistole. Některé z nich pocházejí ještě z první světové války nebo dokonce americké občanské války.

Balistici mají ve svém sejfu například francouzský revolver MAS 1873, podobný tomu, ze kterého se střílelo během nepokojů v Birminghamu v roce 2011. Nebo pistoli Colt 1911, s níž američtí vojáci bojovali v obou světových válkách i ve Vietnamu. Přestože dnes jsou tyto zbraně již považovány za antikvity, jsou stále funkční a smrtelné.

"Technologie v těchto zbraních se za sto let či více nezměnila. Starožitná zbraň může být stále smrtelná, ale je považována za sběratelský kousek a není k ní potřebná žádná formální registrace," řekl listu The Independent šéf forenzního týmu NABIS Martin Parker.

"Problém nastane, když zločinci zjistí, že nemohou získat nové zbraně ze zahraničí. Myslím že by bylo správné říci, že používání těchto starožitných zbraní je čím dál častější," dodal Parker. Nepřekvapuje ho to proto, že sběratelé starých střelných zbraní v posledních letech často hlásí vloupání. Například letos v létě neznámý pachatel ukradl 26 deaktivovaných pistolí v Suffolku.

Britským policistům ale dělají vrásky na čele i jiné věci. Například podnikavost nelegálních výrobců střelných zbraní z Pobaltí nebo šíření pistolí z 3D tiskáren, které čas od času střelcům explodují v ruce.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/britanie-starozi ... anicni_aha
"Doufej ve spravedlnost, ale buď připraven i na bezpráví." Lucius Annaeus Seneca

Příspěvky: 330

Registrován: pát 02.12.2005, 13:07

Re: Britští zločinci mají nouzi o pistole, sahají po starých

Příspěvek od Jarda K » pon 13.1.2014, 17:40

Takže další postup úřednictva 4. říše je jasný!
Korty

"... jen z mých mrtvých rukou!"
Uživatelský avatar

Příspěvky: 296

Registrován: sob 04.5.2013, 7:51

Zbraň: Glock 19C, SA58

Bydliště: Praha - Pankrác

Re: Britští zločinci mají nouzi o pistole, sahají po starých

Příspěvek od PatrikChrz » pon 13.1.2014, 19:05

Přesně tak. Protože už vidím, jak to bude "důkaz", že "to funguje".

Zpět na „Černá kronika“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz