Český autobus zasáhly na jihu Francie výstřely,


Události o zbraních ve světě i u nás, trestné činy se zbraní, apod.

Uživatelský avatar

Příspěvky: 296

Registrován: sob 04.5.2013, 7:51

Zbraň: Glock 19C, SA58

Bydliště: Praha - Pankrác

Český autobus zasáhly na jihu Francie výstřely,

Příspěvek od PatrikChrz » ned 05.6.2016, 10:36

Dvoupatrový autobus, ve kterém cestovalo 70 lidí, výstřely zasáhly kolem 22:30. Podle prvních zpráv na autobus někdo vystřelil z přemostění dálnice A7 v Saulce-sur-Rhone u města Montélimar. Na místě zasahovali policisté i hasiči.

Incident pro iDNES.cz potvrdila mluvčí ministerstva zahraničí Irena Valentová. „V noci jsme kontaktovali českou ambasádu v Paříži s tím, že se stala nehoda na trase autobusu ze Španělska do České republiky. Naše ambasáda se spojila s francouzskou policií, která jí sdělila, že zhruba třicet kilometrů od města Valence někdo prostřelil přední okno autobusu,“ uvedla Valentová.

Podle francouzského serveru FranceBleu střepy poranily šest lidí. Čtyřiapadesátiletá žena prý byla zraněna těžce, střep ji totiž zasáhl do oka.

To však Valentová vyvrátila. Podle informací ministerstva zahraničí bylo zraněno pouze pět cestujících, z toho všichni lehce. Jedna osoba byla hospitalizována v nemocnici ve Valence, ostatní lidé byli v ranních hodinách převezeni do Česka.

Důvod incidentu zatím zůstává nejasný, neznámý je i střelec. „Bližší okolnosti případu neznáme, policie jej stále vyšetřuje,“ uvedla Valentová.

Podle dostupných informací se však zřejmě jednalo o náhodnou střelbu. ČTK připomíná, že v minulosti policie ve Francii řešila několik případů, kdy neznámí pachatelé házeli z dálničních mostů na auta kameny.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/cesky-autobus-za ... anicni_san

Příspěvky: 2199

Registrován: ned 23.12.2012, 11:16

Re: Český autobus zasáhly na jihu Francie výstřely,

Příspěvek od Pařez » úte 07.6.2016, 12:40

Možná v lesíku u dálnice probíhala příprava a training na fotbalové ME :D

Zpět na „Černá kronika“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz