Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je úte 22.5.2012, 14:51

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 
 Co vybrat: V-AR nebo PAR Mk3 
Autor Zpráva

Příspěvek Co vybrat: V-AR nebo PAR Mk3
Ahoj

rad bych si zakoupil ar 15 a nevim kterou...zna nekdo obe tyto zbrane?jake ma kazda plus a minus,ktera je celkove "lepsi" cisteje spracovana...znate to...

varka nema dorazec...nevim proc,musi tam byt?

Mohl by prosim nekdo,kdo to ma "zmakle" udelat plus a minus ,aby si novacek mohl udelat nazor?A nasledne i vlastni nazor,kterou by si vzal a proc:)

moc dekuji

pon 28.11.2011, 19:48

Příspěvek Re: Co vybrat: V-AR nebo PAR Mk3
Oboje pokud možno si osahej, přečti si o nich co nejvíce na netu a ber tu co se ti víc líbí :-)
Co tak steyr aug nebo MR223. Mě se osvědčili německé a rakouské zbraně. Mám pocit že VAR má píst a to mě přijde lepší a spolehlivější. Záleží na co to chceš ale pokud bych musel vybrat tak VAR a délku si vyber podle upotřebení. Jestli si chceš hrát na snipera nebo kropit. EOTECH doporučuju přikoupit. Záleží kolik do toho chceš investovat. :-)

Glock 17, HK G36E (SL-8) 5.56x45 Nato, Steyr Aug 5.56x45 Nato

čtv 15.12.2011, 21:19

Že by PAR MK3 neměla píst :?: :P :lol:
Bral bych PARku Mk3 je to zmodernizovaná flinta s pístem a doražečem,kterej je poměrně dobrej když střílíš ne zrovna nejkvalitnější munici a nejseš úplnej přítel čištění :wink:

stř 21.12.2011, 15:51

znamej varku ma a nemuze si ji vynachvalit, je to poctiva rucni prace..

parka taky dobra ale rovnou doporucuju poladit spoust, ta zakladni nic moc..

aug? s tou jejich 5tikilovou spousti? (kdyz jsem videl ten spoustak chtelo se mi zvracet:)

stř 21.12.2011, 16:03

Šel bych do V-AR....

stř 21.12.2011, 22:16

ahoj chlapi to jsem cekal jeden rika par druhy var:) je parka take tak dobre spracovana jako varka?
je dorazec nutny?varka ho nema... ma parka 3 nejake funkce co varka nema???bohuzel zbrani neni tolik,aby si clovek obe vedle sebe mohl osahat:(

da se argumentovat ktera je lepsi a proc?

dekuji

úte 17.4.2012, 21:21

Ahoj,nechci aby to vyznělo blbě,ale z toho co jsem slyšel na střelnici od lidí co střílejí IPSC,tak pístovku by si nekoupili.jen klasickou M4.argumentem bylo chování zbraně při střelbě a váha.V sobotu jsem byl na kurzu s puškou a tam jsem zaslechl to samé.Možná najdeš informace i na jiných fórech.třeba.střelectví
Takže podle ohlasů=pístovka do války,klasika na závody.
ale co člověk,to názor..

pát 20.4.2012, 17:38
Profil Zobrazit autorovy stránky

co jsem doslechl PAR 3 na picu ,ber 1 nebo neco jinyho,250 ran a ohlej pist, VAR, nebo jinou AR, SaW, REM,.atd----P.S. adis co mas zasebou za kurz-mam se bat :?:

pát 20.4.2012, 20:30

tom : par mk3 je oproti mk1 zlaty.. naopak rozhodne nekupovat mk1 nebo rovnou poslat k panu vosadkovy na doladeni :)

jinak, na valku pist na sport vzduch ;-)

pát 20.4.2012, 22:28

kuba píše:
............. je to poctiva rucni prace.. ....

oboje je poctivá "ruční" práce na CNC obráběcích centrech
podstatný rozdíly nenajdeš, vyber si sestavu, jež Ti bude vyhovovat delkou a stoupáním laufu
na PAR se bude snáz shánět komp, má 1/2x28
VAR má tuším M14x1 (což zas kdejaký soustružník na kompu přeřízne)
ptákoviny jako spoušták nemá smysl řešit, standardně dodávaná u obou stojí za .........

pon 23.4.2012, 13:25

cau chlapi,

diky diky:) neco na tom je,co rika adis.ze je zbran tezsi,tak to je mi jedno,kdo zna benellku m4 tak...:) ale chovani pri strelbe je zajimavejsi faktor.udajne system di ma byt pri strelbe jemnejsi...
problem je take udajne u americkych systemu s tim,ze zavornik vymlati pouzdro,udery jsou proste moc silne a system na to neni navrzen(od piky).potom take pry u pistaku dochazi k vibracim hlavne a tim k horsi presnosti...
otazka je ale ta,jak je to u var ci par resene...jestli maj jinak navrzene vnitrnosti,ze proste nedochazi k tem problemum...
vi o tom nekdo vic?take by me zajimalo,proc varka nema dorazec...je to tim,ze je cistsi diky pistu?parka ho ale ma...nebo neni varka navrzena do extremnich podminek?treba se tam dostane bahno a dorazit se proste musi...

takze spracovanim je to na stejne urovni?hmm tak nevim co ted...

je jeste nejake jine forum mimo strelectvi,kde se nekdo vyzna?strelectvi se mi prave moc nelibi kvuli pristupu k uzivatelum...

sob 28.4.2012, 17:15
VIP člen

Tohle za tebe nikdo nerozhodne. Když budeš číst recenze, každý výrobce si chválí to své a na konkurenci nenechá nit suchou :-) Zkus si najít seriozního odborníka, případně prodejce, který to s tebou probere. Já si jel pro PAR, měl sem peníze i nákupní povolení a odvezl sem si úplně něco jiného :-) Taky vyšel dobrý článek o porovnání píst x gas systém v jedné Střelecké revui. Prostě na sebe budeš muset vzít tu zodpovědnost a rozhodnout se sám.... já vím... problém :-) :-) komu pak nadávat :D :D

ned 29.4.2012, 9:03
VIP člen

Jak pise Selag a co uplne neco jineho? Na trhu je toho spousta a myslim si, ze neni k zahozeni ani Norinco CQ-A1 (jehoz jsem teda taky spokojenym majitelem). Koukni treba i na Strelectvi, nejsem sam, kdo je spokojen a cenove je to uplne jinde. A zbytek muzes bud vrazit do prislusenstvi nebo prostrilet.

Obrázek

ned 29.4.2012, 9:50
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
VIP člen

Píst je v současné době prostě ikona a jednoznačnám móda... ale proč? Chápu požadavky vojenské... spolehlivost při minimální údržbě. Ale pro "naše" sportovní použití? Copak vystřelím při sportovním použití víc jak 300-400 ran bez možnosti vyčištění zbraně? Na druhou stranu chápu i ty, co preferují max. spolehlivost bez rozlišení účelu použití zbraně. U pistole by mě taky štvala poruchovost po vystřelení 200 ran. Ale jsem zvyklí čistit po každé střelbě... ať už dlouhou, nebo krátkou. Takže pro mě "klasika" žádný problém. Pro mé požadavky spolehlivost zbraně na 100%. :-)

ned 29.4.2012, 10:07
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 14 ]