dopaden obviněný z vraždy s legálně drženou zbraní (Košíře)

Příspěvek od traktorista » stř 22.2.2017, 21:08

Pražští kriminalisté dopadli podezřelého z vraždy 25letého muže, který byl nalezen zastřelený v Košířích v říjnu. Podle nich ho zastřelil 52letý muž legálně drženou zbraní po náhodném setkání a konfliktu. Obviněnému muži hrozí až 18 let za mřížemi.

Během vyšetřování kriminalisté zjistili, že případ se podobá vraždě v tramvaji číslo 17, která se stala v Praze v roce 2014 a vrah za ni byl v prosinci odsouzen k 17 letům vězení. V obou případech se totiž oběť a pachatel neznali. Loňská vražda se stala v parku mezi ulicemi Pod a Nad Klamovkou.

„K samotné události lze sdělit, že ke kontaktu poškozeného s dnes již obviněným došlo v parku pouhou náhodou. Toto setkání pak vyústilo v konflikt mezi oběma muži, který skončil střelbou a posléze smrtí,“ řekl mluvčí policie Tomáš Hulan.

Dosud netrestaného muže, který byl legálním držitelem osmi zbraní, obvinili policisté v úterý. K vraždě se podle policie přiznal.

Podle Hulana se velkou měrou na vyřešení případu podíleli pracovníci registru zbraní, kteří pomohli s vytipováním možné vražedné zbraně a vlastníka. Posléze si detektivové pozvali na výslech několik podezřelých. Detektivům výrazně pomohl také znalec v oboru balistiky.

„Ke zbrani samotné lze sdělit pouze to, že ta nese jednoznačné známky mechanických úprav, které měly s největší pravděpodobností znehodnotit stopy a znemožnit její identifikaci,“ konstatoval Hulan.

https://www.novinky.cz/krimi/430107-pol ... parku.html