Já tak nějak souhlasím se Seikelem. Jenže tvoje reakce to zase odmítá a defacto popírá to, cos psal předtím. Buď je to soutěž na nějaký čas a je problém lidí, že se to někde nenaučí, jak to mají udělat pořádně. Nebo je to kurz, kde to někdo ukáže, ostatní to zkusí, no a pak se opravuje, aby to bylo dobře. Aby se pak srovnalo startovní pole na následné soutěži

Navíc porovnáváš neporovnatelné. 1-3 tisíce stojí většinou víkendový kurz, klidně 20 a víc hodin. Tady počítáš 300 Kč, ale za jak dlouho? Za 4 hodiny? Takže víceméně, když to spočítáš, tak to vyjde podobně. S tím, že za ty 300 Kč na jednu dopo-odpo-lední lekci si lidi přijdou třeba 1-2x do měsíce. Kdežto celovíkendový kurz tak 1-2x do roka.
Uvádíš, že nebude žádný papír, žádný certifikát, to máš právě také v těch x tisících. Nemyslím si, že by profi školitelé nadávali. Resp. ano, oni budou nadávat, ale to je jejich problém. Tohle by se bralo jako kamarádská/sousedská výpomoc nebo tak něco.
Měli byste si ujasnit, jestli to chcete dělat pro zábavu nebo vydělávat peníze. Samozřejmé je, že se musí vrátit rozhodně náklady, ať už na benzín, terče, střelivo a i tu kurzy pro "školitele", charita je pro jiné, to bych rozhodně nechtěl. Myslím, že jde také o zábavu atd. A také o to, co se určitě vyskytuje všude jinde - chceš jít střílet, nechceš jít sám, ále jaksi nejsou lidi. A když někomu řekneš, že ho vemeš, tak oči navrch hlavy, jo jo jo, ale pak nahodíš termín, jééé, to nemůžu ...
Já soutěže nechci, jednak kvůli tomu, že se čeká, že na mě někdo čumí, tak to poseru i tak, lepší je to nastíněné "cvičení". Ono pak v reále, nedejbože se něco stát, tak bude jedno, jestlis něco na střelnici stihl za 5 nebo 6 sekund. Budeš vítěz, když to přežiješ.