Dům německého velvyslance v Řecku se ocitl pod palbou z auto

Příspěvek od Sailor » pon 30.12.2013, 15:37

Neznámí útočníci v Aténách v pondělí automatickými zbraněmi ostřelovali rezidenci německého velvyslance v Řecku. Incident se podle agentury AP obešel bez zranění. Řecká vláda ho označila za teroristický čin, který měl Atény zdiskreditovat těsně před tím, než s Novým rokem převezme předsednictví Evropské unie.
Útok v městské části Halandri se stal za úsvitu. Policie u domu velvyslance Wolfganga Dolda, kde bydlí i jeho tři děti, našla víc než 60 nábojnic.

K útoku se nikdo nepřihlásil. Policie nakrátko zadržela šest lidí, které ale po výslechu propustila. Vyšetřovatelé dál zkoumají záznamy z bezpečnostních kamer i ukradené auto objevené poblíž místa střelby.

Velvyslanec Dold v prohlášení uvedl, že útok nebude mít žádný vliv na přátelské vztahy obou zemí.

Řecko prochází šest let recesí a na Německo se v souvislosti s krizí a tvrdými podmínkami půjček často sveze kritika a nenávist. Kancléřku Angelu Merkelovou někteří Řekové neváhají spojovat s Adolfem Hitlerem. Agentura AP upozornila, že zahraniční diplomaté v Řecku bývají terčem útoků ze strany ultralevicových skupin, aktivních od 70. let minulého století.

Atény útok odsoudily jako „zbabělý teroristický čin“, který měl zemi zdiskreditovat v zahraničí. Řecko na Nový rok přebírá na půl roku předsednictví v Radě Evropské unie.
http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa ... brani.html
Glock 26 gen.4,Glock 42,CZ 75,Colt Huntsman,Mossberg Maverick 88,FN Baby Browning