Host těžce postřelil číšníka v Pelhřimově


Události o zbraních ve světě i u nás, trestné činy se zbraní, apod.

Uživatelský avatar

Příspěvky: 616

Registrován: sob 19.2.2011, 11:00

Bydliště: Brno

Host těžce postřelil číšníka v Pelhřimově

Příspěvek od g-relax » ned 19.5.2013, 23:16

STŘELBA V PELHŘIMOVĚ! Host těžce postřelil číšníka

VÍME PRVNÍ! Od nedělního večera vyšetřuje policie incident, při kterém byla použita střelná zbraň, v jedné z restaurací v Pelhřimově. Podle našich informací zaútočil jeden z hostů na obsluhujícího číšníka. Policie v podvečer potvrdila serveru i-Vysočina.cz, že vyšetřují protiprávní jednání v jedné z pelhřimovských restaurací, odmítla ale specifikovat trestní kvalifikaci a podrobnosti k události. PODLE NAŠICH ZDROJŮ JE ALE POUŽITÍ STŘELNÉ ZBRANĚ POTVRZENÉ! Na místě zasahovala i záchranná služba.

"Naše posádka na místě ošetřila muže s těžším střelným poraněním, byl při vědomí a okamžitě transportován do českobudějovické nemocnice", potvrdila v podvečer exkluzivně pro i-Vysočina.cz ředitelka ZZS Vladislava Filová.


URL | http://i-vysocina.cz/zpravodajstvi-pelh ... il-cisnika
Uživatelský avatar

Příspěvky: 1306

Registrován: ned 30.10.2011, 13:01

Bydliště: Děčín

Re: Host těžce postřelil číšníka v Pelhřimově

Příspěvek od Sailor » pon 20.5.2013, 13:15

Tak je fakt,že někde vařej dost blbě . . . . :D

Zde je nějaké info,byla to ráže 7,65
http://www.novinky.cz/krimi/302518-poli ... snika.html
Glock 26 gen.4,Glock 42,CZ 75,Colt Huntsman,Mossberg Maverick 88,FN Baby Browning
Uživatelský avatar

VIP člen

Příspěvky: 13302

Registrován: stř 30.3.2005, 10:20

Zbraň: GLOCK 19

Bydliště: mám

Re: Host těžce postřelil číšníka v Pelhřimově

Příspěvek od S474N » čtv 06.3.2014, 19:25

Opilý námořník postřelil číšníka, soud mu zmírnil trest na 12 let

Vrchní soud v Praze poslal na 12 let za mříže za pokus vraždy Františka Komínka. Soudci tak o dva a půl roku snížili trest vynesený táborským soudem. Komínek v květnu 2013 postřelil v restauraci v Pelhřimově číšníka, který ho z podniku vykázal. Vážně ho zranil v oblasti břicha a obličeje.

Obhajobu postavenou na nešťastné náhodě a smolném výstřelu, s níž vyrukoval Komínek a jeho obhájce, soudci nepřijali. Uznali však řadu polehčujících okolností, mimo jiné to, že Komínek své oběti zaplatil bolestné. "Trest v polovině sazby je nepřiměřeně přísný," vysvětlil předseda senátu Jiří Lněnička, proč ho zmírnil.

Deset let brázdil Komínek oceány a spatřil kus světa. Když česká námořní flotila v 90. letech padla za oběť privatizaci, zakotvil v rodném Pelhřimově. Osudnou se bývalému mořskému vlku a šikovnému nástrojaři, jenž se ovšem nevyhýbal alkoholu, stala návštěva jedné z pelhřimovských restaurací.

"Cítil jsem se tehdy sám, potřeboval jsem si s někým popovídat," kajícně vzpomínal obžalovaný na odpoledne 19. května 2013. V jeho krvi tehdy kolovaly tři promile alkoholu. V tomto stavu dorazil do oblíbeného stravovacího zařízení.

Objednané sklenky vína se sice dočkal, nikoli však steaku. Což vytkl Petru N., číšníkovi, jenž ho obsluhoval. Po jisté tahanici nakonec Komínek zaplatil 300 korun i za pokrm, jehož si neužil a vyhozen se ocitl na ulici. U okna kuchyně vzápětí zachytil útržek z dialogu mezi číšníkem a kuchařem, který se dotkl jeho uražené důstojnosti. "Může jít o život," pronesl prý na odchodu Komínek.

Urážku řešily výstřely

Po otci zbylo obžalovanému doma dědictví v podobě pistole ČZ 27, browning kalibru 7,65 mm s 15 patronami ve dvou zásobnících. A s touhle ilegálně drženou zbraní se vrátil do restaurace. V chodbě pak třeskly dva výstřely, jeden projektil prošel číšníkovi ústy, druhý skončil v břiše. Šokovaný a krvácející Petr N. prchl do skladu a poté s ubrusem, který si přidržoval na břiše, skončil na ulici.

Vyděšený kuchař skočil plavmo pod stůl, odkud pozoroval ruku třímající pistoli. "Nikdo mne nebude vyhazovat z hospody," zněl podle kuchtíka komentář střelce. Petru N. zachránili život chirurgové, kteří mu při operaci museli odebrat slezinu. Bývalého námořníka na místě zatkli zalarmovaní policisté.

"Je mi to líto, nešlo o zákeřnost," hájil se Komínek, jenž tvrdil, že výstřely padly při přetahování o pistoli. Navíc podle obhajoby pro zbraň nešel domů, měl ji u sebe.
"Termín náhodný výstřel je nejasný. K použití zbraně je vždy třeba několika úkonů. V přímém úmyslu navíc obžalovaný pálil do hlavy a trupu," řekl soudce Lněnička.
"Není důvodu pro mírnější potrestání," hájila loňský prosincový táborský ortel státní zástupkyně Eva Prskavcová, která označila způsob, jakým chtěl Komínek srovnat urážku, za kovbojský.

"Můj klient je slušný člověk, neagresivní," zdůraznil naopak advokát Pavel Sokol.
Ten se domáhal výrazně nižšího trestu, nebo překvalifikace střelby z pokusu vraždy na ublížení na zdraví. "Budu tuto věc ještě konzultovat s klientem a pak se uvidí," uvedl po nejnovějším verdiktu Sokol k tomu, zda zkusí ještě podat mimořádný opravný prostředek, dovolání k Nejvyššímu soudu.

Puvodni zdroj:
:arrow: http://jihlava.idnes.cz/justice-vrchni- ... zpravy_jan
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

Příspěvky: 104

Registrován: pon 31.3.2008, 8:53

Bydliště: kolem Ostravy

Re: Host těžce postřelil číšníka v Pelhřimově

Příspěvek od pekoz58 » pát 07.3.2014, 7:55

Docela pěkný sloh - na novináře.

Zpět na „Černá kronika“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz