| Autor |
Zpráva |
|
Bobby_S_Lugerem
|
 Re: Idioti se zbrani
158. Nikoli 156, to je "pořádková policie" - viz. zákon o obecní policii. Už jsem takhle na jednoho revizora volal 158 (majivše samozřejmě jízdenku OK:-). Měl zjevně "ostrou zbraň", záměrně krátkou rozeplou "bomber bundu" i jsem poznal typ zbraně.
_________________ Mrtví nemluví...
|
| pát 22.10.2010, 11:09 |
|
 |
|
jry2000
|
Bobby: Jak to dopadlo?
_________________ Lajte mi lhu-li
|
| pát 22.10.2010, 11:22 |
|
 |
|
Bobby_S_Lugerem
|
Omlouvám se za prodlení s odpovědí: PMJ ho odlovila na předposlední zastávce, tedy cca 7 minut po mém telefonátu.
_________________ Mrtví nemluví...
|
| ned 24.10.2010, 18:57 |
|
 |
|
andre100
|
S474N: protože by to bylo jako když hrách na stěnu házíš a nikdo nechtěl nést riziko, že se to pako dozví, kdo to nahlásil. Jak jsem psal jednalo se o těžkýho vypatlance.
|
| pon 01.11.2010, 14:39 |
|
 |
|
S474N
VIP člen
|
andre100: aha, on je tedy problem provest anonymni oznameni na lince 158?
_________________ | MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."
|
| pon 01.11.2010, 16:18 |
|
 |
|
de-luxe
|
Může to být problém, když policie pak ustanovuje svědka dle telefonního čísla...
|
| pon 01.11.2010, 17:54 |
|
 |
|
Starosta
STD člen
|
Já mám taky za to, že anonymní může být tak leda Tvůj přístup  Anebo pak číslo, ze kterého Ti pak budou volat na ten mobil  Samozřejmě Tě nemůže nikdo nutit k výpovědi, já jen k té anonymitě...
_________________ Starosta
-- Si vis pacem, para bellum --
|
| pon 01.11.2010, 19:48 |
|
 |
|
de-luxe
|
starosta: První dvě věty jsem nepobral  Je pravda, že máš právo odmítnout výpověď. Ale umím si představit, že pokud bude trestnej čin a důkazní nouze a policie si řekne, že to hned neodloží, ale půjde do toho, tak si tě, jakožto anonymního oznamovatele, zjistí a předvolá k podání vysvětlení, pak sepíše záznam (kde už ovšem budeš ztotožněnej,i když na krásně odmítneš k věci vypovídat ) a založí ho do trestního spisu, kam se bubák může podívat, tak to může být nepříjemný.
|
| pon 01.11.2010, 20:09 |
|
 |
|
andre100
|
S474N - v právním státě není problém nic, ale u nás ano. S tím člověkem a nejenom s ním tehdá nechtěli mít nic ani policajti. A navíc bylo mě tenkrát asi dvacet, svět mě moc netížil, prostě jsme odešli a pařili dál  dneska už bych to taky řešil jinak.
|
| stř 03.11.2010, 16:20 |
|
 |
|
Starosta
STD člen
|
de-luxe píše: starosta: První dvě věty jsem nepobral  Jo, občas je se mnou kříž  Starosta píše: Já mám taky za to, že anonymní může být tak leda Tvůj přístup Tahle věta jednoduše a neuměle říká totéž, co jsi popsal v citaci níže. Anonymita není zaručena, ani když odmítneš podat vysvětlení. Podal jsi to ještě barvitěji, než jsem si to představoval... de-luxe píše: Je pravda, že máš právo odmítnout výpověď. Ale umím si představit, že pokud bude trestnej čin a důkazní nouze a policie si řekne, že to hned neodloží, ale půjde do toho, tak si tě, jakožto anonymního oznamovatele, zjistí a předvolá k podání vysvětlení, pak sepíše záznam (kde už ovšem budeš ztotožněnej,i když na krásně odmítneš k věci vypovídat ) a založí ho do trestního spisu, kam se bubák může podívat, tak to může být nepříjemný. Ad anonymní číslo: Tobě ještě nevolali z PČR?  "Skryté číslo" 
_________________ Starosta
-- Si vis pacem, para bellum --
|
| stř 03.11.2010, 16:31 |
|
 |
|
jip
|
2Starosta ad anonymní číslo: "Skryté číslo" může i znamenat i to, že volají přes ústřednu, nemusí to být úmysl. Některé ústředny jej prostě blokují. Jednu dobu totiž kolovaly fámy, že si to záměrně blokují úřady a někteří lidé dokonce dodnes nezvedají "skryté čísla" z obavy, že volá úřad s nepříjemnou povinností (Jako kdyby byl problém nechtěný telefonát kdykoliv ukončit).
Druhá věc je když si nastavíš skryté číslo na svém mobilním telefonu u operátora. Za účelem zachování anonymity při hovoru na Čísla tísňového volání (např. 150, 155, 158, 156, 112...) tak Ti to stejně nepomůže, protože u nich na monitoru vidí i tyhle "skryté čísla".
_________________ Zelený GLOCK 26, Černý GLOCK FM81...
|
| pon 15.11.2010, 7:50 |
|
|