Jak začít s TM?


Vše o Taktické malorážce, aneb o novém směru v malorážné střelbě u nás

Moderátor: Grinch

Příspěvky: 12

Registrován: ned 24.6.2012, 21:09

Zbraň: Glock 19 Gen4

Bydliště: Praha

Jak začít s TM?

Příspěvek od brill » úte 17.7.2012, 13:41

Zdravím!

Mám pár možná-hloupých otázek vztahujících se k TM resp. k tomu jak začít a co od toho čekat.

Předně jsem poměrně čerstvý držitel ZP a s malorážkou jsem zatím vystřelil jen ~200 ran a to jen s dioptrem. I to mě ale začalo bavit a rád bych se naučil slušně střílet s dlouhou zbraní. TM mě připadá podle webu :-) jako skvělá možnost něco se naučit.

Nicméně si kladu praktické otázky ohledně proveditelnosti: Kolik mě bude stát výbava se kterou budu mít šanci? Konkréně: Dostala se ke mně ZKM 456 v pažbě Aeron (od repase nestřílená, ani já jsem si z ní ještě nevystřelil, protože čekám na PZ). Hádám, že začátečník, jako já, nebude klidně i několik let limitovaný touhle zbraní(?). Přesto mám pochybnosti, jestli dává smysl na tuhle zbraň koupit optiku, bipod a začít s ní trénovat?

A tím se dostávám k otázce kde a jak trénovat v Praze či jejím okolí? Myslím tím, že tu neznám žádnou dost dlouhou střelnici a ani neznám zatím nikoho, kdo by malorážku střílel a kdo by byl případně ochotný poradit. V téhle fázi by mi stačilo vědět, že vhodná střelnice a ochotní lidé v okolí vůbec existují:-)

Pravděpodobně dám na všemožně opakovanou radu zaject se podívat na závody do Třebíče, jak jen mi to časově vyjde a snad uvidím.
Uživatelský avatar

Pořadatel "TM"

Příspěvky: 983

Registrován: pát 06.11.2009, 8:17

Zbraň: Sako TRG 22 .308Win

Re: Jak začít s TM?

Příspěvek od Grinch » úte 17.7.2012, 21:07

Ahoj,
moc mne těší Tvůj zájem o TM! Nečekej nic než to, že od nás se Ti dostane zcela jistě vřelého přivítání a určitě i pár rad co a jak (spousta z nás nedávno začínala a prošla si tím, čím nyní Ty).

V prvé řadě začnu tím, že pokud máš doma ZKM uloženku, tak neváhej a klidně ji vybav. V případě, že dobře nakoupíš příslušenství (optiku, harrisy, libelu atd atd atd), tak se to dá bez okolků nahodit na další zbraň (pokud bys někdy v budoucnu o "lepší" uvažoval).

Tím chci říci, že se Ti investice v případě rozumného výběru neztratí, ale vše co dáš na ZKM můžeš pak bez okolků dát i na jinou zbraň (až na detaily jako montáže - jiná šířka rybiny).

Snad Ti pomůže tento článek: JAK NEJSNÁZE ZAČÍT

A pokud sháníš střelecké kamarády z Prahy, tak zde je pár kontaktů na Pražskou "buňku"

Jinak nejlépe, co bys asi mohl udělat je napsat SEM a zeptat se na odvoz z Prahy teď v pátek anebo v sobotu ráno k nám na závod. Máme to nyní na dva dny - pátek (grilovačka a posezení a "stmelovací" párty) a sobota klasický závod.

Klidně se mi neváhej ozvat na ICQ 586482698 anebo skype Grinch.cz

Díky a doufám, že jsem Ti alespoň v něčem poradil!

Martin
STŘELECKÉ KURZY - Puška s optikou - GTac - Dynamic Precision Rifle - http://www.GTac.cz

Příspěvky: 2

Registrován: ned 02.11.2014, 21:23

Zbraň: CZ97, Haenel Suhl150

Re: Jak začít s TM?

Příspěvek od Bravo3 » ned 02.11.2014, 22:27

Zdravím, som z Trenčína (SR) a pred dvoma dňami som sa stal novým majiteľom malorážky Haenel Suhl 150 standart. Chcem sa spýtať či tento rok plánujete ešte nejaký závod v taktickej malorážke alebo nie? Rád by som sa prišiel pozrieť a naživo odsledovať či už závod, zbrane, prípadne pokecať ohľadom tejto krásnej záľuby. Čo sa týka malorážky je to také moje "Tenkrát po prvé." Každopádne by som sa chcel tejto forme streľby venovať čo možno najviac.
Dnes som sa bol so svojou fešandou bližšie zoznámiť na strelnici. Dovolím si pridať foto z nášho rande.
Zbraň: Hanel Suhl 150 standart
Optika: Delta Optical Titanium 6-24x42
Doplnky: Bi-pod Harris
Strelivo RWS Target rifle 22lr, 2,6g (40g), Vo=330 m/s, Eo=142 J
Vzdialenosť: 50m

S pozdravom Bravo3.
Přílohy

[Přípona jpg byla deaktivována a nadále nebude zobrazována.]

[Přípona jpg byla deaktivována a nadále nebude zobrazována.]


Zpět na „Taktická malorážka“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz