Jako na Divokém západě. Muž jezdil v Ostravě autobusem se zb

Příspěvek od S474N » úte 22.9.2020, 11:50

Jako na Divokém západě. Muž jezdil v Ostravě autobusem se zbraní za pasem

K ozbrojenému muži vyjížděli o uplynulém víkendu strážníci v Ostravě. Lidé hlásili, že se pohybuje na zastávce a v autobusu MHD. Hlídka nakonec zjistila, že má zbraň, na kterou není třeba zbrojní průkaz. Viditelně ji však nosit nesmí.

Lidé volali na tísňovou linku strážníků v sobotu odpoledne s tím, že podezřelý muž se pohybuje v ostravské Výškovické ulici. Když přijeli na jednu ze zastávek, ozbrojenec už tam nebyl. Svědci strážníkům řekli, že odjel autobusem číslo 31.

Hlídka ho dostihla na zastávce Hotel Bělský les. „Muž nedokázal věrohodným způsobem prokázat hlídce svou totožnost a rovněž nepředložil strážníkům doklady opravňující jej k držení zbraně ani ke zbrani samotné,“ uvedl mluvčí strážníků Jindřich Machů.

Zbraň mu byla odebrána a muž odjel za doprovodu hlídky na služebnu policie. Dechová zkouška u něj byla negativní. „K motivu svého jednání tento 51letý muž uvedl, že nevěděl, že nemůže na veřejnosti nosit viditelně zbraň. Dále uvedl, že se zbraní nikterak nemanipuloval a že ji tak nosí už dva roky,“ konstatoval Machů.

Jak se ukázalo, na zbraň není potřeba zbrojní průkaz. Byl to revolver značky Flobert court ráže 6mm s maximální úsťovou energií 7,5 joulu. Muž je však podezřelý z přestupku, protože zbraň nosil viditelně. Zaplatit může až 15 tisíc korun.


Puvodni odkaz:
:arrow: https://www.novinky.cz/krimi/clanek/jak ... m-40337053
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek