K vraždě se přiznal někdo jiný. Ničí selhání to není, míní s


Události o zbraních ve světě i u nás, trestné činy se zbraní, apod.

Uživatelský avatar

VIP člen

Příspěvky: 13302

Registrován: stř 30.3.2005, 10:20

Zbraň: GLOCK 19

Bydliště: mám

K vraždě se přiznal někdo jiný. Ničí selhání to není, míní s

Příspěvek od S474N » pon 22.12.2014, 9:54

K vraždě se přiznal někdo jiný. Ničí selhání to není, míní soudkyně

Soudkyně Krajského soudu v Ústí nad Labem Jana Kurešová déle než rok vedla hlavní líčení s Jaroslavem Š. obžalovaným z vraždy otce jeho expřítelkyně. Jenže těsně před rozsudkem kauzu vrátila policii. „Ze stop zajištěných na místě činu byla ztotožněna DNA, která nepatří obžalovanému,“ řekla MF DNES.

Jak se to rok a tři čtvrtě po činu mohlo stát?
Stopy zajištěné na místě činu se pošlou na analýzu DNA kriminalistickému ústavu, a pokud se vzorky DNA z místa činu neztotožní, založí se. Pak se porovnávají se vzorky z databáze DNA, do které přicházejí stále nové vzorky. A do ní právě přišel vzorek, který se podařilo ztotožnit s tím založeným z místa činu.

Bylo tedy v pořádku Jaroslava Š. obžalovat, když na místě činu byla neustanovená DNA?
Ale tam byly zajištěny i stopy, které ho nevylučovaly. Kromě pachových stop tam byly i trasologické stopy (stopy týkající se otisků obuvi, nohou a vůbec způsobu lidského pohybu - pozn.aut.) a tak dále. Proto byl stíhaný, to je naprosto důvodné. Že by trestní stíhání Jaroslava Š. nebylo důvodné, to ne. Teď ale vyvstala nová skutečnost, která se musí objasnit.

Jaké je v tuhle chvíli postavení Jaroslava Š. v trestním řízení?
On je obviněný, je stále trestně stíhaný. My jsme vzali spis, vykázali jsme ho jako skončenou věc a vrátili ho do přípravného řízení. Státní zástupkyně tak vzala obžalobu zpátky a bylo na ní, jestli obviněného propustí, či nepropustí z vazby.

Žalobkyně propustila Jaroslava Š. z vazby 16. prosince, tedy den poté, co se kriminalistům na základě nového vzorku DNA k vraždě přiznal jiný muž. Jaký se dá očekávat další postup policie a státní zástupkyně?
Policie to musí objasnit, musí novou osobu vyslechnout. Důkazy, které má, tedy pachové a trasologické stopy, musí zkonfrontovat s tou novou osobou. Také musí znovu vyslechnout Jaroslava Š. Pak bude na tahu státní zastupitelství, zda podá novou obžalobu a na koho. Jestli jen na Jaroslava Š., nebo na novou osobu, nebo případně jestli ji podá na oba dva. To je otázka.

Zažila jste už někdy, že by se takto zásadní kauza těsně před vynesením rozsudku vrátila kvůli novým důkazům policii k došetření?
Stalo se mi, že mi státní zástupce vzal obžalobu zpátky, protože tam třeba byla nějaká procesní chyba. Ale tuhle situaci zažívám po 25 letech své praxe poprvé.

Existuje reálná možnost, že Jaroslav Š. čin nespáchal a že je nevinný. Není tahle kauza selháním orgánů činných v trestním řízení?
To není selhání nikoho. Tahle kauza byla od začátku náročná a komplikovaná, protože v ní nebylo moc důkazů. Naopak musím říct, že policie si s tím dala velkou práci. Vyšetřování vedla mnoha směry. Kriminalisté vyslechli všechny řidiče autobusů, kteří jezdí na Dobětice (ústecké sídliště, kde k vraždě došlo - pozn. aut.). Vzali si záznamy ze všech kamer, které jsou po silnicích v trasách na Dobětice. Vyslechli celý panelák a širokou rodinu. Opravdu udělali, co mohli. Ale od začátku byla ta věc zatížena tím, že důkazů bylo málo. Nicméně policii se jich podařilo nashromáždit tolik a takového charakteru, že státní zástupce došel k závěru, že je na místě podat obžalobu. Že něco nového vyšlo najevo, je náhoda a doklad toho, že se rozšiřuje databáze DNA vzorků.

Obžalovaný Jaroslav Š. strávil ve vazbě 16 měsíců. Nyní je obžaloba stažena a on byl z vazby propuštěn. Teď může po státu žádat odškodnění, je to tak?
Návrh na odškodnění si může klidně podat, ale těžko se tím v této fázi bude někdo zabývat. Podle mého názoru byla vazba důvodná. A i kdyby pak nebyl odsouzen, tak si myslím, že by odškodné nedostal.

Puvodni odkaz:
:arrow: http://usti.idnes.cz/rozhovor-se-soudky ... zpravy_hrk
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek
Uživatelský avatar

VIP člen

Příspěvky: 13302

Registrován: stř 30.3.2005, 10:20

Zbraň: GLOCK 19

Bydliště: mám

Re: K vraždě se přiznal někdo jiný. Ničí selhání to není, mí

Příspěvek od S474N » pon 22.12.2014, 9:54

1) Dukazu bylo malo a byly nejednoznacne, ale SZ do toho i tak sla.
2) Byla schvalena vazba (z jakeho duvodu a zrovna 16 mesicu? Nema uz mit nahodou policie v dobe realizace tolik dukazu, ze je uz potom nemusi zpetne "nahanet"?)

Resume? 16 mesicu ve vazbe nevinnej clovek, ktery dle vyjadreni soudkyne, odskodneni stejne nedostane.

Tak to je opravdu k NEZAPLACENI, protoze tohle se klidne muze stat komukoliv *71* *24*

EDIT: mimochodem, naprosto typicky priklad ukazujici na to, ze ac s trestem smrti obecne souhlasim, tak si jej naopak nedovedu predstavit v tomhle "pravnim zrizeni".
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

Příspěvky: 1596

Registrován: stř 21.3.2012, 9:17

Zbraň: 3 kusy

Bydliště: Praha

Re: K vraždě se přiznal někdo jiný. Ničí selhání to není, mí

Příspěvek od Carloss » pon 22.12.2014, 10:05

Myslím, že poněkud zjednodušuješ. 1. SZ může jít do čehokoli... Uvalení vazby je věcí soudu, nikoli SZ. 2. jestliže tedy soud uzná, že důkazů je dostatek a k tomu alespoň jeden z důvodů pro uvalení vazby pak ji uvalí. 3. Nevinej... promiň, ale o vině rozhoduje opět soud. Nikdo jiný. 4. Policie nic zpětně nenaháněla. Jasně je řečeno, že nový důkaz se objevil náhodou. 5. Vyšetřování se tedy opět rozjelo. Co bys pak psal, kdyby se prokázalo třeba, že v tom ti dva jeli spolu?

Myslím, že na nějaké závěry máme příliš málo informací a soudit má soud a ne my.
ČZ 85, ČZ 50, Walther PPK, NP22, Auto-Ordnance 1911A1 WWII, SIG P239, BARK9
Uživatelský avatar

VIP člen

Příspěvky: 13302

Registrován: stř 30.3.2005, 10:20

Zbraň: GLOCK 19

Bydliště: mám

Re: K vraždě se přiznal někdo jiný. Ničí selhání to není, mí

Příspěvek od S474N » pon 22.12.2014, 10:17

Carloss: ale SZ by mel mit toliko soudnosti, aby dotycne vysetrovatele hnal svinskym krokem. Nelze si preci vzit prvniho na koho by to mohlo ukazovat a potom to tim smerem tlacit i za cenu minimalnich dukazu s tim, ze to treba u soudu nejak dopadne.

Mimochodem, 16 mesicu vazby ti prijde jako naprosto normalni?

A reakce soudkyne na tema odskodneni taky?
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

Příspěvky: 1596

Registrován: stř 21.3.2012, 9:17

Zbraň: 3 kusy

Bydliště: Praha

Re: K vraždě se přiznal někdo jiný. Ničí selhání to není, mí

Příspěvek od Carloss » pon 22.12.2014, 10:29

Soudnost - nesoudnost SZ, o vazbě rozhoduje soud. Jestli je 16 měs normální nebo ne to je podobné. Můžeme tvrdit, že to je dlouho, ale taky se dá říct, že to bylo velmi pečlivě prošetřováno. Je to o úhlu pohledu. Odškodnění ssamozřejmě žádat lze. Ale reálně vymoct... asi jen v případě, že by došlo k porušení zákona, přesněji, že by se prokázalo, že byla vazba nezákonná. Jestliže ovšem byla v souladu se zákonem, asi těžko lze něco vymáhat. A nic na tom nezmění, jestli s tím souhlasím, nebo ne. O tom by zase rozhodoval případný soud. Nedělám si iluze, ale obecně vzato, od toho tu soudy přeci máme.
ČZ 85, ČZ 50, Walther PPK, NP22, Auto-Ordnance 1911A1 WWII, SIG P239, BARK9

Příspěvky: 99

Registrován: úte 28.10.2014, 11:33

Re: K vraždě se přiznal někdo jiný. Ničí selhání to není, mí

Příspěvek od Josh » pon 22.12.2014, 10:39

Vzhledem k tomu, že opět s uživatelem SATAN zásadně nesouhlasím, ale nestojí mi za to se s tímto individuem dohadovat, pouze nakopíruji znění příslušných ustanovení zákona č. 82/1998 Sb., které však ponechávám bez výkladu, každý si poraďte sám. Hezký den.
Rozhodnutí o vazbě, trestu
nebo ochranném opatření


§ 9

(1) Právo na náhradu škody způsobené rozhodnutím o vazbě má také ten, na němž byla vazba vykonána, jestliže bylo proti němu trestní stíhání zastaveno, jestliže byl obžaloby zproštěn nebo jestliže byla věc postoupena jinému orgánu.

(2) Za vazbu nařízenou v řízení o vydání nebo předání do ciziny se náhrada škody neposkytuje; to neplatí, jestliže škoda v takovém řízení vznikla nezákonným rozhodnutím nebo nesprávným úředním postupem orgánů České republiky.


§ 10

(1) Právo na náhradu škody způsobené rozhodnutím o trestu má ten, na němž byl zcela nebo zčásti vykonán trest, jestliže v pozdějším řízení byl obžaloby zproštěn nebo bylo-li proti němu trestní stíhání zastaveno ze stejných důvodů, pro které soud v hlavním líčení rozhodne zprošťujícím rozsudkem. To neplatí, nařídí-li zastavení trestního stíhání prezident republiky, uživ svého práva udílet milost nebo amnestii.

(2) Právo na náhradu škody má i ten, kdo byl v pozdějším řízení odsouzen k mírnějšímu trestu, než který byl na něm vykonán na podkladě zrušeného rozsudku. Náhrada škody náleží jen se zřetelem k rozdílu mezi trestem vykonaným na základě původního rozsudku a trestem uloženým rozsudkem novým.


§ 11

Právo na náhradu škody způsobené rozhodnutím o ochranném opatření má ten, na němž bylo zcela nebo zčásti vykonáno ochranné opatření, pokud bylo rozhodnutí v pozdějším řízení jako nezákonné zrušeno.


§ 12

(1) Právo na náhradu škody nemá ten,
a) kdo si vazbu, odsouzení nebo uložení ochranného opatření zavinil sám, nebo
b) kdo byl zproštěn obžaloby nebo bylo proti němu trestní stíhání zastaveno jen proto, že není za spáchaný trestný čin trestně odpovědný nebo že mu byla udělena milost anebo že trestný čin byl amnestován.

(2) Právo na náhradu škody dále nevznikne, pokud
a) v řízení nebylo možno pokračovat z důvodů uvedených ve zvláštním předpisu, 5)
b) bylo trestní stíhání podmíněně zastaveno a nastaly účinky zastavení trestního stíhání, 6)
c) výrok o zastavení trestního stíhání byl součástí rozhodnutí o narovnání, 7)
d) trestní stíhání bylo zastaveno z důvodů uvedených ve zvláštním předpisu. 8)
Uživatelský avatar

VIP člen

Příspěvky: 13302

Registrován: stř 30.3.2005, 10:20

Zbraň: GLOCK 19

Bydliště: mám

Re: K vraždě se přiznal někdo jiný. Ničí selhání to není, mí

Příspěvek od S474N » pon 22.12.2014, 10:56

Carloss: mame nejakej vazebni duvody, ktere z nich si myslis, ze byly realne naplneny? (dovolme si prosim ten luxus laicke spekulace).

Josh: vzajemnou diskusi nazyvas dohadovanim? Mam tomu rozumet tak, ze pokud s nekym nesouhlasis, tak misto diskuse s nim se dohadujes?

Mimochodem, nemelo by to "spravne" naopak byt tak, ze ty jakozto profesional (navic placeny z nasich dani) nas amatery poucis? Chapu, takto by to mozna fungovalo v nejakem pohadkovem idealnim svete...

A k tomu zakonu, mne osobne prijde paragaf 9, odst. 1 jasny, nicmene v tom pripade nejak nerozumim pristupu (nazorum) dane soudkyne. Nebo jsem neco prehledl? Rad se priucim neco noveho.
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

Příspěvky: 2199

Registrován: ned 23.12.2012, 11:16

Re: K vraždě se přiznal někdo jiný. Ničí selhání to není, mí

Příspěvek od Pařez » pon 22.12.2014, 11:38

Nevím čemu se divíte?Když mohli známí samolepkoví zločinci Vondrák & Dupová strávit ve vazbě čtrnáct měsíců, tak proč by nemohl tento sprostý podezřelý strávit šetnáct? :roll:

Hlavní prioritou a hlavním vývozním artiklem ČR jsou lidká práva..
http://www.blisty.cz/art/75486.html
:lol: :lol: :lol:

Příspěvky: 99

Registrován: úte 28.10.2014, 11:33

Re: K vraždě se přiznal někdo jiný. Ničí selhání to není, mí

Příspěvek od Josh » pon 22.12.2014, 11:39

Satan: nejsem učitel, kup si knížky nebo se přihlas do školy.

Příspěvky: 313

Registrován: ned 06.4.2014, 20:58

Re: K vraždě se přiznal někdo jiný. Ničí selhání to není, mí

Příspěvek od Pupak » pon 22.12.2014, 11:44

Je to jednoduchý, měli v ruce prd a ne důkazy, tak obvinili v dané chvíli nejlepšího kandidáta. Horší by bylo, kdyby neměli nikoho, protože pak by je shora jebali, což by je trápilo mnohem víc, než že někomu zničili život. Důležitý je ustát, že nikdo vlastně neudělal žádnou chybu.

Že se tady vazba běžně zneužívá je známá věc, stejně jako že se stát snaží vyzout z odškodnění lidí, kterým zničil život, a to prostředky, z kterých je slušnýmu člověku na blití.

Příspěvky: 1596

Registrován: stř 21.3.2012, 9:17

Zbraň: 3 kusy

Bydliště: Praha

Re: K vraždě se přiznal někdo jiný. Ničí selhání to není, mí

Příspěvek od Carloss » pon 22.12.2014, 11:52

Satane, neznám spis, nemohu tedy vědět, jaké důvody byly uváděny v návrhu na vazbu. Opět, posoudit to mohl právě jen soud a ten to evidentně nějak posoudil.

Jinak Joshova rétorika se mi taky nelíbí. Reaguje na něco, ale diskutovat nehodlá. Příště nemusí zadělávat forum a postačí tedy obligátní věta: Najdětte si to v zákonech, když už musí diskutovat tímto způsobem. Asi je to nějaký nadčlověk, nebo co.

Jinak ten par. 9, odst. 1 je vcelku jasný a za citaci děkuji.

Jestli měli důkazy, nebo neměli... zase se obrítím k obligátnímu: Na to toho víme příliš málo. Ovšem zase souhlasím s tím, že se istitut vazby poněkud nadužívá.
ČZ 85, ČZ 50, Walther PPK, NP22, Auto-Ordnance 1911A1 WWII, SIG P239, BARK9
Uživatelský avatar

Příspěvky: 2453

Registrován: stř 10.8.2005, 15:33

Zbraň: GLOCK

Bydliště: Brno

Re: K vraždě se přiznal někdo jiný. Ničí selhání to není, mí

Příspěvek od pitt » pon 22.12.2014, 11:54

mám asi hloupý dotaz a doufám že mi jej někdo znalý vysvětlí.
pokud budu 16 měsíců ve vazbě a zjistí se že jsem nevinen, za jakých podmínek mám právo na odškodné a v jaké výši?
prosím nějak srozumitelně pro člověka bez právního vzdělání a bez nějakých kliček.

§ 12

(1) Právo na náhradu škody nemá ten,
a) kdo si vazbu, odsouzení nebo uložení ochranného opatření zavinil sám, nebo
b) kdo byl zproštěn obžaloby nebo bylo proti němu trestní stíhání zastaveno jen proto, že není za spáchaný trestný čin trestně odpovědný nebo že mu byla udělena milost anebo že trestný čin byl amnestován.


prosím vysvětlit hlavně toto....... to mě hlava fakt nebere.
Naposledy upravil(a) pitt dne pon 22.12.2014, 11:58, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar

VIP člen

Příspěvky: 13302

Registrován: stř 30.3.2005, 10:20

Zbraň: GLOCK 19

Bydliště: mám

Re: K vraždě se přiznal někdo jiný. Ničí selhání to není, mí

Příspěvek od S474N » pon 22.12.2014, 11:56

Pitt: zrejme ti bude porazeno stejne jako mne, tedy:
Josh píše:Satan: nejsem učitel, kup si knížky nebo se přihlas do školy.
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek
Uživatelský avatar

Příspěvky: 2453

Registrován: stř 10.8.2005, 15:33

Zbraň: GLOCK

Bydliště: Brno

Re: K vraždě se přiznal někdo jiný. Ničí selhání to není, mí

Příspěvek od pitt » pon 22.12.2014, 12:00

hele doufám že mě to fakt někdo polopatě vysvětlí.
přečíst zákon zvládnu,ale nedokážu si to logicky v praxi představit......proto se na to ptám a byl bych rád za "manažerský výcuc"

Příspěvky: 1596

Registrován: stř 21.3.2012, 9:17

Zbraň: 3 kusy

Bydliště: Praha

Re: K vraždě se přiznal někdo jiný. Ničí selhání to není, mí

Příspěvek od Carloss » pon 22.12.2014, 12:09

Hele... takhle se mnou jednaj u nás ve firmě. Jsem tuhle chtěl vysvětlit, na základě čeho bych jako měl platit daně v něm. Tak mi bylo vysvětlono, že tomu nerozumim, a že "se to musí". Tak jsem řekl, že to chci kvalifikovaně vysvětlit právě proto, že tomu nerozumím.. No.. od té doby se neozvali...

Se obávám, že žádný znalý Ti to fakt nevysvětlí. Hned z několika důvodů: 1. Viděl bys do toho a to je nežádoucí. 2. Viděl bys, že kolik právníků, nejméně tolik výkladů plus 1 plus n... A to je taky nežádoucí. ;-) A Josh už vůbec... :-D
ČZ 85, ČZ 50, Walther PPK, NP22, Auto-Ordnance 1911A1 WWII, SIG P239, BARK9
Uživatelský avatar

Příspěvky: 233

Registrován: čtv 25.12.2008, 22:20

Re: K vraždě se přiznal někdo jiný. Ničí selhání to není, mí

Příspěvek od de-luxe » pon 22.12.2014, 12:32

pitt píše:mám asi hloupý dotaz a doufám že mi jej někdo znalý vysvětlí.
pokud budu 16 měsíců ve vazbě a zjistí se že jsem nevinen, za jakých podmínek mám právo na odškodné a v jaké výši?
prosím nějak srozumitelně pro člověka bez právního vzdělání a bez nějakých kliček.

§ 12

(1) Právo na náhradu škody nemá ten,
a) kdo si vazbu, odsouzení nebo uložení ochranného opatření zavinil sám, nebo
b) kdo byl zproštěn obžaloby nebo bylo proti němu trestní stíhání zastaveno jen proto, že není za spáchaný trestný čin trestně odpovědný nebo že mu byla udělena milost anebo že trestný čin byl amnestován.


prosím vysvětlit hlavně toto....... to mě hlava fakt nebere.

Paušál náhrady za ušlý zisk je 5.000 Kč/měsíc, pokud uplatňuješ skutečnou výši ztráty, je to dle zvláštního předpisu.

A co ti hlava nebere?
ad a) vazbu si zaviní ten, kdo např. úmyslně manipuluje důkazy, aby kryl pachatale a vinu bere na sebe, prohlašuje, že uprchne nebo se bude skrývat, nebo že ho trestní stíhání v pokračování v trestné činnosti nezastaví apod.

ad b) není trestně odpovědný - typicky nepříčetnost (duševně chorému se nic platit nebude)
Naposledy upravil(a) de-luxe dne pon 22.12.2014, 13:36, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar

Příspěvky: 440

Registrován: pát 04.3.2011, 21:13

Bydliště: Opava

Re: K vraždě se přiznal někdo jiný. Ničí selhání to není, mí

Příspěvek od Fox4077 » pon 22.12.2014, 12:38

Já bych se taky přidal k pittovu dotazu. Mě by taky zajímalo, jak je to se zaměstnáním při té delší vazbě? Pokud člověka vyhodí, tak za jakých podmínek a co pak zdrav. a soc. pojištění?
A jak je to pak s návratem do původní práce?
Ale jak píše Carloss, to bychom pak byli moc chytří a to opravdu není žádoucí.

Tak debilovi se platit nic nemusí? Mu se asi nakecá, že to byl jen lázeňský pobyt.
Byť se mi dostane jíti roklí šeré smrti, nebudu se báti ničeho zlého. Neboť já budu ten nejhorší bastard, který v tom zatraceným údolí bude.
Jsem zlej, hnusnej a unavenej. Žeru ostnatej drát, chčiju napalm a trefím dávkou bleší řiť na 200 metrů.
Uživatelský avatar

Příspěvky: 233

Registrován: čtv 25.12.2008, 22:20

Re: K vraždě se přiznal někdo jiný. Ničí selhání to není, mí

Příspěvek od de-luxe » pon 22.12.2014, 12:54

Pokud jseš zaměstnanec, tak výpověď můžeš dostat jen z důvodů uvedených v zákoníku práce (§ 52). Samotná vazba není důvodem pro ukončení pracovního poměru. Pokud bys byl odsouzene za úmyslný TČ, můžeš za určitých podmínek dostat okamžité zrušení pracovního poměru (srovnej § 55 zákoníku práce). Zdravotní a sociální pojištění tudíž neřešíš.


EDIT: samozřejmě tě, coby vazebně stíhaného, může zaměstnavatel vyhodit, ale to už by musel chtít a musel by to navlíknout na zákonné důvody, což při trochu šikovnosti jde (třeba organizační důvody).

Příspěvky: 380

Registrován: pon 05.11.2012, 17:30

Zbraň: vícero

Re: K vraždě se přiznal někdo jiný. Ničí selhání to není, mí

Příspěvek od Piggy » pon 22.12.2014, 13:34

Fox4077 píše:Tak debilovi se platit nic nemusí? Mu se asi nakecá, že to byl jen lázeňský pobyt.
Já tomu rozumím tak, že magor to fakticky spáchal, ale nejde ho odsoudit, protože je magor. Tak co bys mu ještě platil?

Příspěvky: 313

Registrován: ned 06.4.2014, 20:58

Re: K vraždě se přiznal někdo jiný. Ničí selhání to není, mí

Příspěvek od Pupak » pon 22.12.2014, 15:33

Už ten paušál 5.000,- Kč za měsíc je výsměch, z kterého je patrné, jak se stát k vlastním průserům staví. A tohle je velkej průser, in dubio pro reo a nikoli obvinit a posadit do vazby někoho, kdo se v té chvíli jeví jako nejlepší kandidát. Detaily samozřejmě neznám, nicméně mnohem míň věřím na nějakou shodu náhod, která by ukazovala na nepravého, než na prostý šlendrián a podlehnutí tlaku shora na "vyřešení případu" bez dostatečných důkazů.

Argument soudkyně "ale tam byly zajištěny i stopy, které ho nevylučovaly" je naprosto tristní, nicméně žába už plave v pěkně horký vodě a plebs si zvyká, že nějaká presumpce neviny je buržoazní přežitek, viz třeba připravovaná prasárna o prokazování původu majetku. Ukládejte si paragony hoši, už teď je pozdě, soudruh Bureš je po vás bude chtít pět let zpátky, nějaká retroaktivita ho netrápí, když se dělá dobrá věc tak se holt oběti nesměj počítat.

Zpět na „Černá kronika“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz