Klient pobodal na Náchodsku taxikáře, ten vytáhl zbraň a zas


Události o zbraních ve světě i u nás, trestné činy se zbraní, apod.

Uživatelský avatar

VIP člen

Příspěvky: 563

Registrován: sob 07.10.2006, 9:35

Klient pobodal na Náchodsku taxikáře, ten vytáhl zbraň a zas

Příspěvek od U.I. » čtv 30.3.2017, 22:56

Poslední věta článku: "Taxikář je zřejmě ve složité situaci. Podle informací iDNES.cz použil nelegálně drženou zbraň. Policejní mluvčí nechtěla komentovat, zda tomu tak je a kolik ran vystřelil."


http://hradec.idnes.cz/taxikar-zastreli ... zpravy_the

Příspěvky: 130

Registrován: čtv 05.2.2015, 18:09

Zbraň: G17 3 Gen. CSV-9

Bydliště: Plzeň

Re: Klient pobodal na Náchodsku taxikáře, ten vytáhl zbraň a

Příspěvek od Erunamo » pát 31.3.2017, 12:42

Dalsi clanek tematu. Taxikar vytahl zbran, natahnul a trikrat vystrelil nez se zbran zasekla. Posledni ranu vypalil venku, kdyz ho po uteku z auta utocnik pronasledoval.

https://www.novinky.cz/krimi/433798-tax ... l-nuz.html
Listina základních práv a svobod článek 23.
Uživatelský avatar

VIP člen

Příspěvky: 563

Registrován: sob 07.10.2006, 9:35

Re: Klient pobodal na Náchodsku taxikáře, ten vytáhl zbraň a

Příspěvek od U.I. » pát 31.3.2017, 13:22

doplňuji text z novinek

Incident se odehrál minulou sobotu okolo sedmé hodiny večer před obcí Javor u Teplic nad Metují, kam měl útočník údajně namířeno. „Říkám mu, bude to stát 300 korun. On vytáhl peněženku, pod kterou měl nůž,“ popsal TV Prima taxikář, který měl ostří nože během vteřiny na pravé straně hrudi.

Další bylo dílem okamžiku. „Bodl mne pod prsa. Říkal: ,Dej mně prachy, mobil, všechno mi dej. Nebo tě podříznu!'“ pokračoval taxikář, jenž se začal s útočníkem prát, přičemž stačil vytáhnout z kapsy pistoli, zbraň natáhnout a třikrát vystřelit. Pistole s posledním nábojem se zasekla. Auto mezitím sjelo do příkopu.

Taxikář po útočníkovi hodil hrst bankovek a snažil se utéci zraněnému muži z auta. „Utíkal za mnou tři metry za auto s kudlou, že mě podřízne,“ vysvětlil televizi napadený taxikář. Ten stačil náboj zpříčený v komoře uvolnit a posledním výstřelem pronásledovatele definitivně zastavit. Muž zůstal ležet mrtvý na louce u cesty.
Zbraň měl zřejmě nelegálně


Zakrvácený taxikář se dovlekl k nejbližšímu zhruba 200 metrů vzdálenému domu, kde našel pomoc. Obyvatelé domu zavolali záchranku.

Případ nemající na Náchodsku obdoby nyní vyšetřuje policie. „Jsme na samém začátku. Prověřujeme konflikt mezi dvěma muži, který skončil zraněním jednoho a úmrtím druhého,“ potvrdil šest dnů po incidentu mluvčí královéhradecké krajské policie Jan Čížkovský.

Taxikář měl podle neověřených informací střílet nelegálně drženou zbraní. „Samozřejmě se tím zabýváme. K tomu, zda daná zbraň byla držena legálně, nebo nelegálně, se nyní nebudeme vyjadřovat. Podrobnosti zatím nelze sdělovat ani o typu zbraně,“ podotkl Čížkovský.

Útočník nepatřil podle informací Práva mezi policii notoricky známé persony. „Pokud vím, tak nejde o policii známou osobu. Pokud by šlo o nějakou místní firmu, tak bychom to věděli. Útok na taxikáře jsme tady měli naposledy snad přede dvěma třemi lety. Šlo ale o klasický případ v úrovni výhrůžek. Zdaleka však nešlo o takto brutální napadení s takovýmto důsledkem. To se tady odehrálo zřejmě poprvé,“ sdělil Právu jeden z náchodských policistů.

Vladislav Prouza, Právo

Zpět na „Černá kronika“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz