LOS a DRILLY.cz - porovnávání neporovnatelného


Ostatní debaty mimo zaměření, vtipy, když se prostě chcete vykecat :-)

Uživatelský avatar

Příspěvky: 993

Registrován: ned 27.2.2011, 17:54

Bydliště: Brno

LOS a DRILLY.cz - porovnávání neporovnatelného

Příspěvek od AREYOU » stř 09.7.2014, 15:59

cmk
můžu se tě konkrétně zeptat které samotné techniky střelby uz jsou podle tebe u ICS překonány? Tak jak si to napsal to ICS dost dehonestuje tak by to chtělo konkrétní příklady?

Jinak k videu M. Mullera je vidět, že ten pán má hodně nastříleno a že to IPSC je tam znát, ale jsou tam prvky které bych mu vytknul mě se zdají, že tam být nemají a jsou a některé, že tam zase být mají a nejsou :
-nevšiml jsem si, že by dělal kontrolu zbraně když se přemistoval o odhledech ani nemluvě (no jednou tam odhledy dal na ty dva terče ok)
-kontrolu zbraně udělal až když nuceně přebíjel a zásobník ze zbraně vyhodil tipicky sportovní stylem...pokud by měl zbran dost od bahna (stává se u nás na drillech) tak by to takhle nevyhodil
-to taktické přebití bylo jakési divné takhle já přebíjím takticky AR15 kde to jinak nejde zásobníky jsou moc dlouhé, ale pistol NE...neříkám, že to udělal špatně, jen ta kvalita toho úchopu zásobníku je dle mě lepší klasickým stylem (dle mě a pro mě)
-u odvádění rukojmí bych pozici SUL u zbraně nahradil míření Odinovi do oken neb mi to připadne bezpečnější pro rukojmí
-úchop Sa58 za ručku alá "vrtačka" mě opravdu bije do očí a nechápu proč to takhle drží

PS k tomu videu tady vidíš, že na všem se dá hledat chyba....a nejde o to co je a není "překonané", ale co komu jak vyhovuje a hlavně zda to funguje na cvičišti...

K nám na drilly.cz chodí lidi co prošli různé kurzy (proto jsme vznikli, aby jsme mohli porovnávat školy) Aegis tam je taky a nemohu říct, že by to byla taková bomba např. koukání před sebe při přebíjení atp. je docela problém u všech krom těch co prošli ICS...nechci lézt ICS do zádele, ale lidi co prošli ICS a příjdou na dril není potřeba nijak cepovat. U Libovického jsem byl tak porovnávat s ICS mohu a nedá se to srovnat.
MujGLOCK.com píše:Přesunuto z tohoto tématu:
post136968.html#p136968

cmk

Uživatelský avatar

Příspěvky: 6790

Registrován: úte 04.10.2005, 12:24

Bydliště: EU :-(

Re: Naboj v komore, ano ci ne

Příspěvek od cmk » stř 09.7.2014, 16:28

Ono jde totiž o to, ze "projit kurzem" a "leta trénovat" je rozdil.
Jestli porovnavas lidi, co prosli kurzem u Aegisu a lidi, co leta trenuji ICS, pak samozrejme ti z ICS na tom budou lip...

K tem technikam a k tomu, co u Milose chybi/nechybi... Ber to jako muj názor...

a) kontrola zbrane - kdyz se pred utocicim protivníkem presouvam do krytu, delam všechno proto, abych v tom krytu byl HNED, bez zdrzovani... Pohled mimo, sklopeni oci ci hlavy, zpomaleni pohybu - to všechno jsou věci, co me muzou stat kejhak. Ve chvili, kdy pouzivam vlastní zbran, které verim, protože z ni vyslo 10.000 vystrelu bez zavady, tak kontrola zbrane při kazdem "nestrileni" je podle me prezitek, který zpomaluje a ma minimalni plusovy efekt... Ano, když se posbiraly zbrane po celem Izraeli, které mely dost kolísavou kvalitu (jako většina za války vyrobenych zbrani), pak ano, pak kontrola div ne mezi kazdym vystrelem mela svůj smysl

b) odhozeni zasobniku - jestes zapomnel pouzit argument, kterak si to nejaky americky strelec hodil pod nohy, uklouznul, upadnul a skončil mrtvej a ze kdyby to rukou odhazoval pryc, nestalo by se to (tahle story mi pripomina Prcicky 2, jak tak ten hlavni hrdina prijede za tou fletnistkou na tabor a ze všech stran slysi historku o tom, jak nekoho sezral medved)... Ano, ICS to uci odhazovat, jiné styly ne, tam jde levacka rovnou pro druhy zasobnik, takze si usetri kolik - 2 desetiny az pul sekundy casu? Zrovna milos ma za sebou hoooodne let u ceskych ozbrojenych slozek, co dela ted ani verejne psat nebudu.. JE to clovek z PRAXE. Ver tomu, ze kdyby mel důvod zasobnik odhazovat, dela to... Patrne dosel k zaveru, ze je to zase jen "zpomalujici zbytecna jistota".

c) hodnotit rychlost prebijemi Milose si vůbec netroufam, neb je o 3 levely vys nez ja (nekde na urovni profi strelcu České zbrojovky) - predpokladam, ze to proste udelal tak, jak je mu nejprirozenejsi...

d) nevim, všechny sluzebni výcviky, který jsem mel tu cest vudet, pripadne zákroky, tak všude, pokud zbran nejde dopředu k cili, tak jde DOLU. Mirit na CZ střelnicích nabitym kverem nahoru a ještě to hodit na youtube - tenhle blbej napad nastesti moc lidi nenapadne :-)

e) uchop za rucku - dle vkusu každého soudruha...

CImz jsem snad J.H odpověděl na 2 věci, které povazuji za prekonane (kontrola zbrane v podstate VZDY, když nestrilim a odhazovani zasobniku).

Další věci
- podle me lpeni na moc nizkem postoji (beztak při poulicni sarvatce to bude všechno jen ne postoj), který neumoznuje rychlou zmenu pozice (tzn. pomaleji se z nej startuje).
- technika natahovani zbrane - porovnej techniku ICS s tim, co na tom videu predvedl Milos - to NIKDY s ICS technikou (zvedly lokty) takhle rychle nedas.

Jinak odmitam, ze jsem dehonestoval ICS. ICS povazuju za velmi dobry vycvikovy systém, pisu to na MG uz asi po ste... Jen nektere techniky povazuji za jiz prekonane a nemam rad pristup nekterych zastancu ICS, kteří tvrdi (obrazne) "ICS je nejlepší, protože je nejlepší a uplne všechno na nem je nejlepší a jedine spravne".
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.
Uživatelský avatar

Příspěvky: 993

Registrován: ned 27.2.2011, 17:54

Bydliště: Brno

Re: Naboj v komore, ano ci ne

Příspěvek od AREYOU » stř 09.7.2014, 16:43

cmk
s tím videem na youtube to jsi hodil do osobní roviny...myslím, že zbytečně, ale asi jsi měl tu potřebu. Já prostě prosazuji u některých přesunů hlaven do nebe a dokážu si to obhájit, ale to ty asi nepochopíš.
Tak kontrola zbraně se provádí během stahování zbraně k tělu to nezabere žádný čas, ale myslím, že další diskuze s tebou není moc plodná však tys nám na srazu MG ukázal co v tobě je :-). No, na to že jsi prošel všema kurzama od Aegisu a s kým se všechno znáš to bylo...no však sám víš....ano pak si poznamenal, že už dlouho střílíš LOS tak, že ty obranné návyky jsou pryč, což vlastně popřelo význam názvu LOS (L Obranná S).

Hele já beru, že Muller to má zmáklé, ale není lepší lidi učit vytrhávat a zahazovat zásobník (což bude fungovat vždy) než to tam grifem vyhazovat na frajírka...bavíme se ted o tom co naučíš každého rychle bez nějakého dalšího ladění. Já osobně nezastávám žádný systém...jdu cestou jednoduchosti a proto si beru z každého to co považuji pro mě za nejjednoduší a funkční. Ano, kluci z ICS učí prostě klasické ICS tak jak bylo vymyšleno...když se přihlásíš do boxu budou tě taky učit klasické techniky boxu...např. hák že má dopadnou pěstí na bradu přes zdvižený loket, ale nakonec zjistíš, že takovéto háky nemají tu razanci jako hák veden po oblouku (hák po oblouku je v amatérském boxu brán jako nečistý úder), tvoje tvrzení, že některé techniky v ICS jsou překonány je blbost jdeš na kurz ICS dostaneš ICS jak bylo vymyšleno pokud by tam kluci dali nějaké jiné prvky už by to nebylo to klasické čisté ICS....no nic prdím na to at ti to vysvětlí kluci z ICS.

Jinak odvádět chráněnou osobu/rukojmí s pistolou do nebe učí i Radek Libovický :-) to jen tak na okraj pamatuji si to tam z jeho kurzu a taky jsem to vzal za své jako dobrý prvek...zase pro mě.

Drilly jsou zde od toho aby každý ukázal co umí z taktiky a pokud přinese něco nového dobrého já osobně to převezmu a ještě mu za to poděkuji a myslím, že nejen já.
Uživatelský avatar

Partner MujGLOCK

Příspěvky: 2139

Registrován: sob 11.11.2006, 17:40

Re: Naboj v komore - ANO ci NE?

Příspěvek od john.hawk » stř 09.7.2014, 17:23

Souhlasím se richardem je zbytečné se tady přijít o vyznam a zasadovost rozdilu a o zivot rozhodujicich setinach vterin ics se taky vyviji tak jak se vyviji mobily. pripomina mi to prodej aut. skoda je lepsi nez volvo protoze ma sirsi kola. kdo nikdy mel zavadu nikdy nedoceni vyznam kontroly zbrane.

cmk

Uživatelský avatar

Příspěvky: 6790

Registrován: úte 04.10.2005, 12:24

Bydliště: EU :-(

Re: Naboj v komore - ANO ci NE?

Příspěvek od cmk » stř 09.7.2014, 17:30

Spojujes tu veci, ktere spolu nesouvisi, abys zatlacil na svou pravdu...

Ano, na srazu jsem ukazal, co ve me je.
Na jednu stranu jsem vynechal něco, co jsem vynechat nemel a zcela verejne jsem sam sebe za to zdehonestoval, na druhou by me zajimalo, jestli to nekdo odstrilel v podobnem case (přes to, ze muj cas zmeny polohy z lehu do stoje je vzhledem k telesne konstituce radove narocnejsi)... A treti stranou uz argumentovat nebudu - to jsem psal J.H sokromne (ohledne prubehu te strelby tam) - to neni na verejnou diskuzi.

Nikdy jsem se tu nechlubil, s kym se znam nebo neznam. Stejne tak, jako to neberu nijak osobne (ano, rejpanec tam byl, ale ja tu potrefenou husu nesehral)...

A ano, posledních 7 let se venuji obranne/prakticke strelbe JENOM ze "sportovního hlediska", kdy nelze ucit/merit koukani po strelbe na cas, naproti tomu lze velmi dobře cvicit prehled, vhled, identifikaci cile, pohyb, zaujmuti nejaky pozice, kryti, strelbu... A nejak mi tam za 7 let neprisel jedinej ICSak, kterej by to za dodrzeni ICS technik dokazal proběhnout tak rychle, jako my, obycejni amateri, co se tim bavime. Nejdal to (ze zastancu ICS) sice dotahl jisty M.K. - jenze az po te, co slevil ze svých osobních ambici strilet LOS ICS stylem. Proste uz jsou i jiny postupy pouzitelny v boji i při sportu, který jsou rychlejsi a ucinnejsi a prave ten sport, kde se to meri, to prokazuje. (Tou vetou nevylucuji, je jsou věci, který jsou pouzitelny prave jen při sportu nebo naopak prave jen při obrane).
Když od obrany uteču ještě dal k IPSC, tak tam sice nejde o kejhak, ale spickovejm strelcum jde sakra hodne o co nejlepší výsledek a jde jim o desetinky sekund ci o 1-2 body na zasahach a o zadnou chybu způsobenou zavadou nebo blbe odhozenym zasobnikem. A nikdo z nich nenadrcava zbran s loktama nahore, nekontroluje zbran při přesunech nebo neodhazuje zasobnik. Proste delaj jen to nejnutnejsi malo, ktere jedine vede k co nejrychlejsimu vyreseni situace protože jak ve sportu tak v realu - cim dyl to resim, tim spis me nekdo stihne smaznout.

Ano, kdyz se prihlasim do boxu, budou me ucit box... Proti tomu nic nemam. Když se prihlasim do ICS kurzu, budou me ucit ICS... Ale budou mi v tom boxu tvrdit, ze je to nejlepší bojovy systém a nic z toho se jinde nedela lepe?

A tak nejak jsem si myslel, ze DRILLY.CZ jsou prave o tom porovnani, která technika je lepsi, rychlejsi, ucinnejsi... Ale mam pocit, ze protiargumenty vuci 1 strelecke skole jsou brany jako rouhani a proto souhlasim - nemá cenu se o tom bavit. Neshodneme se a plevelime tu téma, ktere je o necem jinem.

EDIT - PS - dopsal jsem to az po J.H prispevku...
A ja se tu prave snazim ale rict, ze neexistuje 1 nejlepší auto, jelikož to beztak zavisi především na ridici, kolik uz toho najezdil...
Dokonce tady ani nezpochybnuji spolehlivost Volv z 90. let. Ale uz i ta Volva jsou prekonana, uz jsou i Skodovky, které jsou bezpecnejsi, lepe vybavene a je v nich dost mista, jezdej lip s nižší spotrebou. A jde jen o to, jestli si někdo chce koupit 20 let stary Volvo nebo zanovni Skodovku a jelikož ma kazdej uplne jiny priority, vybere si kazdej něco jiného... Ale nikdy nelze rict "to Volvo je lepsi" nebo "ta Skodovka je lepsi". LZe rict "tohle maj stejny, v tomhle je lepsi Volvo, v tomhle je lepsi Skodovka - zakazniku vyber si sam".

Za sebe jsem uvedl asi 5 veci, ve kterych povazuji ICS za prekonane a proc. Jestli se to nekomu libi nebo ne, to uz je jeho vec :-)
Naposledy upravil(a) cmk dne stř 09.7.2014, 17:40, celkem upraveno 1 x.
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.
Uživatelský avatar

Příspěvky: 993

Registrován: ned 27.2.2011, 17:54

Bydliště: Brno

Re: Naboj v komore - ANO ci NE?

Příspěvek od AREYOU » stř 09.7.2014, 17:38

cmk
hele chlape ty bereš, že nejdůležitější v boji je vystřelit za 1 sekundu 5 ran, ale to je blbost. To ty jako LOSák to prostě nechceš pochopit....stejně jako dát pět úderů za 1 sekundu nevyhraje tvůj souboj na ulici.
Hele když si to nakousl tak mi vysvětli proč na LOSu dáváte procky za nekrytí...vždyť jde o to co nejrychleji vypálit 2x alfa? A na druhou stranu jiné taktické věci na LOSu vůbec nehodnotíte...vždyť je to postavené na hlavu?
Pokud to tu špiníme at to admin přesune jinam kde to můžeme rozebrat.

A máš tip kde se daj ty střelecký školy porovnat...myslím, že krom našich drillů nikde? Já nejsem zastánce žádné školy, ale říkám co vidím když příjde kluk co prodělal ICS není mu co vytknout když příjde kluk z jiného kurzu je mu co vytknout....procky dostává u nás každý at z te nebo z te školy, protože pod stresem holt nebudeš střílet jak bys předpisově měl, ale o to jde dostat do lidí ten stres, aby ho zvládali...kde jinde to dostaneš...na LOSu :-)...to byl vtip.

cmk

Uživatelský avatar

Příspěvky: 6790

Registrován: úte 04.10.2005, 12:24

Bydliště: EU :-(

Re: Naboj v komore - ANO ci NE?

Příspěvek od cmk » stř 09.7.2014, 17:43

Musel bys bejt konretni, co presne kde kdy hodnotíme, co kde ne, nejlíp s videem, abychom se bavili o necem hmatatelnem... Jinak je to jen placnuti a flusnuti "ze něco delame blbe".

Nerozumim, co je ti nejasného na rychlosti a kryti zaroven... Musim se kryt a přitom strilet co nejrychleji.
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.
Uživatelský avatar

Příspěvky: 993

Registrován: ned 27.2.2011, 17:54

Bydliště: Brno

Re: Naboj v komore - ANO ci NE?

Příspěvek od AREYOU » stř 09.7.2014, 17:50

No tak například vaše střelba z auta nebo střelba hlavou dolů...proč nemá střelec pistol v pouzdře, proč ji má někde na stolku...jj bezpečnost, tak ale proč pak tam vymýšlíte takové šaškárny když to nejlepší z té položky úplně "bezpečností" poserete. Střelba z auta má ten význam pokud v autě i tasím a ne že vylezu z auta a na stolku leží pistole....vždy´t to je blbost nemyslíš řediteli?
Dříve jsem měl tendence Váš LOS někam posunout, ale u Vás to narazilo, protože Vy jste střelci co nechtějí potit krev a posunout se někam dál...Vy jste jen takový mířenkáři v pohybu, ale né moc rychlém, protože to by už bylo moc namáhavé...tak proto jste IPSC zpomalili prockama za nekrytí, ale další taktické prvky už tam nemáte...proč...?

https://www.youtube.com/watch?v=jIWMRAOGRG0 proč netasí z pozdra, proč má nabitou zbran na sedadle vedle sebe? je to člověk co nosí IN třeba ne tak by potřeboval natrénovat natažení... a těch videí je víc...v Otrokovicích - meka obranny jsem byl jednou a stačilo...prostě takhle NE!

https://www.youtube.com/watch?v=7jW9tgp9X9A nebo toto to je vrchol stupidity, proč nenatahuje o pouzdro o stehno atp. natahuje o židličku...hahah v realu tam bude mít někde židličku. LOS lidi bohužel nic neučí spíše naopak až v realu budou muset něco řešit jednou rukou budou hledat židličku :-)...ty kurzant Aegis a nezdá se ti to postavené na hlavu? tak nevím kde je chyba?

https://www.youtube.com/watch?v=mugY5qkpZts proč proboha netasí z pozdra...co ten stoleček tam furt...to je prostě totálně špatně, v pravidlech LOSu máte, že máš nosit pouzdro co normálně nosíš (aby jste byli drsní) a pak vyrukujete se stolečkem :-).

Myslím, že víc videí dávat nemusím ne?!

cmk

Uživatelský avatar

Příspěvky: 6790

Registrován: úte 04.10.2005, 12:24

Bydliště: EU :-(

Re: Naboj v komore - ANO ci NE?

Příspěvek od cmk » stř 09.7.2014, 18:09

Aha - a ja to beru osobne a urazim, ze? :-)

Takze pro méně chapave znovu - "V ramci LOSu odmitame porusovat zakladni pravidla bezpecnosti a provozni rady strelnic. Zaroven, jelikož našimi pravidly nutime lidi v ramci reseni situace NECO delat, tak to NECO nikdy nesmi ohrozit jejich bezpecnost."

Naproti tomu pomerne radi poskytujeme podporu jinym streleckym aktivitam at uz ve forme poskytnuti prostoru na webu, "zapujceni" pravidel, hodnoceni, naší hodnotici tabulky, rozhodcich apod... A fandime temto aktivitam... Nicmene pokud to jde za hranici nami stanovene bezpecnosti, NENI to LOS.
Kazdy poradatel at si svou bezpecnost vezme na triko sam...

A co se tyce taktiky... Co mas na mysli... Poradi tercu? Rozlisovani tercu a netercu? Sere az tmave situace? Strelba po fyzicke namaze? Nestrkani nosu kam se nema? Povinne prebiti? To vsechno se na zavodech prubezne vyskytuje... Presto, ze v realu budu spis strilet na 1-2 lidi na kontaktni vzdalenost a vystrilim pravdepodobne do 5 ran... Tak nevim, o jake taktice presne mluvíš... Jestli myslis to, co jsem videl na MG srazu, tak sorry, to fakt ne...
Naposledy upravil(a) cmk dne stř 09.7.2014, 18:18, celkem upraveno 2 x.
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.
Uživatelský avatar

Příspěvky: 993

Registrován: ned 27.2.2011, 17:54

Bydliště: Brno

Re: Naboj v komore - ANO ci NE?

Příspěvek od AREYOU » stř 09.7.2014, 18:14

cmk
Ty videa cos viděl jsou dle tebe ok? Není to zbytečná šaškárna která ve své podstatě neplní co by měla?
Hele já ti nehodlá a nebudu radit pokud sám nevíš co tím myslím....ale řeknu ti to takhle přečti si manuál obrané střelby a tam se něco dozvíš o taktice a pak si to porovnej s LOSem...a nebo přijd k nám na drill basic a tam ti řeknem za co máš procku a pak si to porovnej s LOSem.

To co bylo na MG srazu bylo úplně očesané bez ničeho, protože jsme nechtěli pak vysvětlovat někomu něco. Hele přijd na drill a pak můžeš soudit já na LOSu byl i na klubovkách i Losících takže vím co mohu hodnotit.

cmk

Uživatelský avatar

Příspěvky: 6790

Registrován: úte 04.10.2005, 12:24

Bydliště: EU :-(

Re: Naboj v komore - ANO ci NE?

Příspěvek od cmk » stř 09.7.2014, 18:18

K videim - ano, první mozna mohl, patrne byl důvod, aby bylo stihnutelny (vzhledem k omezenym moznostem delky jizdy) strilet aspoň chvili za jizdy.
Druhé - tams jaksi nepochopil, o co jde... On nenatahuje vůbec.. Zaver ma v zadni poloze a jen ho spousti.
A treti - sorry, ale verejne napsat, ze v poloze vleze, kdy zbran miri dozadu na lidi by mel tahat z pouzdra - nebudu se radsi rozepisovat vic, nez ze manipulace mimo bezpecny uhel je u nas zakazana a jestli u Vas ne, tak Ti uprimne preju hodne stesti.
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.
Uživatelský avatar

Příspěvky: 1842

Registrován: čtv 13.3.2014, 13:38

Bydliště: Plzensko

Re: Naboj v komore - ANO ci NE?

Příspěvek od Int1m1thy » stř 09.7.2014, 18:19

AY ta strelba z auta muze byt treba ze si nekoho pronasledoval a proste sis ji tam hodil... to by jeste slo :D ale to druhy jak musis nabijet zasobnik jednou rukou na stolecku, pak strilis jednou rukou a ani s oporou ? proc bych to delal ? nekdo snad nosi naboje rozhazeny po kapse ? a kdyz muzu a potrebuju se trefit a sem uz tak blbej ze se kryju za autem proc toho nevyuzit ? jako mi unika smysl ze nemuzu mit dlouhou zbran smerovanou dolu... to je safety rule jako bejk...
G17gen4

cmk

Uživatelský avatar

Příspěvky: 6790

Registrován: úte 04.10.2005, 12:24

Bydliště: EU :-(

Re: Naboj v komore - ANO ci NE?

Příspěvek od cmk » stř 09.7.2014, 18:19

AREYOU píše:To co bylo na MG srazu bylo úplně očesané bez ničeho, protože jsme nechtěli pak vysvětlovat někomu něco. Hele přijd na drill a pak můžeš soudit já na LOSu byl i na klubovkách i Losících takže vím co mohu hodnotit.
Jako chtel jsem... Ale dost jsi me dneska odradil...
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.
Uživatelský avatar

Příspěvky: 993

Registrován: ned 27.2.2011, 17:54

Bydliště: Brno

Re: Naboj v komore - ANO ci NE?

Příspěvek od AREYOU » stř 09.7.2014, 18:19

cmk
Druhé video jsi evidentně nevydržel koukat až do konce (čas 2:02)...no nedivím se ti taky jsem se musel přemáhat, a už vůbec nechápu, proč měl hned v úvodu závěr v zadní poloze?
Třetí video zase ta Vaše nebezpečná bezpečnost...mě osobně by uráželo si dávat pistoli někam na stoleček, protože pořadatel mě má za idiota co neumí držet prst mimo spoušt...ok pokud tedy jde o bezpečnost tak, proč ty šaškárny at tedy střílí furt ve stoje než toto...?!

Čím jsem tě odradil?

Int1m1thy
jj furt směrem k terčům....protože jsi nezodpovědný hovado co by všchny postřílelo. :-)
Uživatelský avatar

Příspěvky: 1842

Registrován: čtv 13.3.2014, 13:38

Bydliště: Plzensko

Re: Naboj v komore - ANO ci NE?

Příspěvek od Int1m1thy » stř 09.7.2014, 18:33

no prave ze furt na terce nebo nahoru ? takze kdyz to reknu naprosto dmntne tak muzu zabit nekoho ve vesnici za kopcem ale nesmim bouchnout do zeme :D to je teda bezpecnost... by me zajmalo jestli je tuto pravidlo i na uzavrenejch strelnicich... mluvim o LOSu samozrejme
Naposledy upravil(a) Int1m1thy dne stř 09.7.2014, 18:39, celkem upraveno 1 x.
G17gen4
Uživatelský avatar

Příspěvky: 993

Registrován: ned 27.2.2011, 17:54

Bydliště: Brno

Re: Naboj v komore - ANO ci NE?

Příspěvek od AREYOU » stř 09.7.2014, 18:36

U nás můžeš mířit nahoru, do země nebo k terčům je to na tobě...pokud neudržíš prst mimo spoušt je to stejně jedno a žádné předpisy ti nezabrání někoho nestřelit.

cmk

Uživatelský avatar

Příspěvky: 6790

Registrován: úte 04.10.2005, 12:24

Bydliště: EU :-(

Re: Naboj v komore - ANO ci NE?

Příspěvek od cmk » stř 09.7.2014, 21:31

In> rozlisuj sport a vycvik. U nas to mas "nahoru" stejne jako "dolu" - od povelu nabij do povelu strelnice volna miris jen bezpecnym smerem = dopredu, pripadne do stran, kdyz to umoznuje strelnice.
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.

Příspěvky: 601

Registrován: sob 02.6.2012, 19:13

Bydliště: blízko Brna

Re: Naboj v komore - ANO ci NE?

Příspěvek od cipis » stř 09.7.2014, 21:51

No a jsme zase zpátky u toho bezpečného směru. Tohle je totiž to jádro pudla, kvůli kterému se tu (nejen v tomto threadu) furt hrotí debata. Někde se totiž ignorují daná pravidla střelnice, takže se defacto nelegálně zkouší něco, co si prostě někdo někde jinde oficiálně netroufne, právě kvůli bezpečným úhlům a bezpečnosti obecně. Takže se improvizuje třeba tou stoličkou či čím. Každý způsob má něco do sebe, každý může střelci přidat.
V reálu to stejně bude všechno jinak, nebude žádný předem daný postup, v jakém se mají zasahovat terče, nikdo nebude nikomu ukazovat na prstech ruky, který další terč má zasáhnout, nebude se cupitat na předem danou značku na zemi, válet se tím a tím způsobem za překážkou, přebíjet po tom a tom terči atd. Proto ani jeden z těch způsobů není dokonalý. A třeba takovou střelbu ze země na stojící osobu nenatrénuješ na žádné střelnici, resp. nevím o žádné, která by měla takový strop, aby se to nevrátilo :)
Uživatelský avatar

Příspěvky: 1842

Registrován: čtv 13.3.2014, 13:38

Bydliště: Plzensko

Re: Naboj v komore - ANO ci NE?

Příspěvek od Int1m1thy » stř 09.7.2014, 21:58

Ano rozlisuju... proto se ptam proc je to tak v LOSu, zadny pravidla strelnice tuto neupravuji, teda aspon tam kde jsem byl, a mate to v pravidlech LOSu. Proto se ptam co je na tom nebezpecnyho a mireni nahoru je bezpecny s manipulaci hlavni u kebule. Nak mi to nejde dohromady... bezpecny smer je pokud vim porad 179° predni pulkruh obecne. U LOSu je to taky tak kdyz se strili i bocni terce... ja neresim bezpecne uhly resim dmntni pravidlo nikdy nemirit zbrani na zem nebo v pripade LOSu BLIZE NEZ 3m PRED SEBE ;) a snad zbran v pouzdre je bezpecna nebo ne ?

ano samozrejme kazda strelnice to ma jinak, mluvim obecne a o soutezi LOS ktera to ma tuto v pravidlech
Naposledy upravil(a) Int1m1thy dne stř 09.7.2014, 22:08, celkem upraveno 3 x.
G17gen4

Příspěvky: 601

Registrován: sob 02.6.2012, 19:13

Bydliště: blízko Brna

Re: Naboj v komore - ANO ci NE?

Příspěvek od cipis » stř 09.7.2014, 22:02

? Dyť psal, že to je stejné, jestli nahoru nebo dolů, ani jedno prostě.
Jinak to je snad v řádech každé střelnice, že se míří bezpečným směrem, který je vyznačen na obrázku v těch řádech.

Zpět na „OFF TOPIC - BEZ ZAMĚŘENÍ“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz