Lze něco změnit,aneb jak z toho ven?


Ostatní debaty mimo zaměření, vtipy, když se prostě chcete vykecat :-)

Půjdu k volbám?

Ano,nenechám za sebe rozhodovat jiné.
44
96%
Ne,věřím,že jiní za mě zvolí lépe.
1
2%
Není třeba chodit k volbám,stav je vyhovující
1
2%
 
Celkem hlasů: 46

Příspěvky: 2199

Registrován: ned 23.12.2012, 11:16

Lze něco změnit,aneb jak z toho ven?

Příspěvek od Pařez » úte 02.7.2013, 21:10

Vážené kolegyně,vážení kolegové.
Zakládám toto vlákno z důvodu,že se skrz různá OFF TOPIC témata prolínají záchvěvy nespokojenosti se stavem naší společnosti,funkčností různých orgánů (myšleno těch byrokratických :mrgreen:) a vůbec se směřováním nejen naší země (na tu bych se však rád tuná omezil) do budoucnosti.Ozývají se různá volání po radách,návodech atd. atd co se s tím vším "bordelem" zde jsoucím dá dělat.

Chtěl bych se zde tedy věnovat (a rád bych nejen sám :lol: )různým receptům,návrhům a zkušenostem jak něco změnit a hlavně zda to ke stavu lepšímu vůbec změnit lze.

Musím se přiznat,že osobně jsem již absolutní skeptik,který v nějaké změny k lepšímu již nedoufá a ani nevěří,ale zkusím ještě jeden nádech.. :lol:

Vítán bude každý tzv. konstruktivní návrh (upozorňuji a prosím zde přihlížející členy ÚOOZ a jim podobných spřátelených či sesterských organizací,aby omezili návrhy typu "vemte flinty a dem na ně",nebo receptíky na výrobu pyrotechnických předmětů :bomb: a nejlépe je sem vůbec nedávali.. :wink: ).

Děkuji a pěkný večer všem :)

P.S. pokud se toto téma nebude zamlouvat,tak je rovnou přesuňte do archivu :mrgreen:
Naposledy upravil(a) Pařez dne ned 07.7.2013, 19:04, celkem upraveno 3 x.

Příspěvky: 49

Registrován: ned 04.9.2011, 20:06

Zbraň: G19 + KPOS

Re: Lze něco změnit,aneb jak z toho ven?

Příspěvek od hetzer6885 » úte 02.7.2013, 23:41

Rád bych reagoval z hlediska klasických občanských možností, které nám zákon umožňuje.
Pokud se podíváme na vývoj životních podmínek v České společnosti je pochopitelné, že my jako daňoví poplatníci máme trpělivost jen jednu a to značně omezenou. Co se týče vyjádření nesouhlasu se současnou situací musím konstatovat, že pořádání demonstrací v místě aktuálního problému je sice pěkné, ale ukazuje to problém zejména lidem, kteří jsou již s danými podmínkami více než dobře seznámeni. Jako modelový příklad můžeme použít současné protesty v Českých Budějovicích. Sice upozorňují na daný problém a seznamují s ním místní obyvatele, jenže ti už vše dávno velice dobře vědí. Sice i přes silnou medializaci je to pro poslance vzdálený problém, který můžou vidět v televizi, ale nijak vážně se jich nedotýká. Proto je dle mého úsudku nutné změnit způsob uvažování. Dokud nejsou naše vládnoucí kruhy přímo ovlivněny podmínkami neexistuje žádný enormní tlak na vyřešení situace, mohou volit populistická řešení nebo sliby, které můžou zneužít v následující volební kampani. Veškeré protesty a demonstrace je nutné vést V PRAZE, pokud možno v blízkosti budov vlády ať už parlamentu a sněmovny. Pokud bude totiž český politik nucen prodírat se do práce davy demonstrantů, nebo pocítí zácpu v praze, která vznikla jako následek daných protestů bude mít větší (a můžeme říci i osobní) zájem na rychlém vyřešení situace. Poslat pořádkovou jednotku na omezení nebo potlačení demonstrací někam do Rumburku, České Lípy nebo Českých budějovic je snadné, totéž udělat před zraky jednomiliónového města je už něco zcela odlišného. Také klamná reprezentace médii nebo změnění významu demonstrace někde v zapadákově je velice účinná (možno vidět na většinové společnosti) narozdíl od masových demonstrací v praze, která je více vidět. Jenže takový způsob protestu by znamenal pro pohodlné Čechy nutnost cestovat, brát si dovolenou nebo výrazně upravovat týdenní režim, dle mě tedy nutná podmínka pro změnu, v ČR ovšem neuskutečnitelná.
Uživatelský avatar

VIP člen

Příspěvky: 3091

Registrován: ned 21.11.2010, 12:57

Re: Lze něco změnit,aneb jak z toho ven?

Příspěvek od reddog » stř 03.7.2013, 3:16

No, pravda je takova, ze na slova z lidu uz dnes maloktery politik vlady slysi a reaguje. Jen pokud je k tomu opravdu donucen. Je treba se zamerit na konkretni cile a tyto jim vytrvale a drsne predkladat.

Příspěvky: 230

Registrován: sob 13.8.2011, 18:49

Re: Lze něco změnit,aneb jak z toho ven?

Příspěvek od azavak » stř 03.7.2013, 18:41

výstřel z Aurory,vzít utokem ten náš zimní palác a začít znovu a pořádně.poučit se s chyb
a hlavně si uvědomit že přizdisráčctví nás zase dovede tam kde jme.nakecalo a nademonstrovalo se dost a nikam to stejně nevede.politici nás mají v piči a světu jsme pro smích.

Příspěvky: 694

Registrován: stř 11.1.2012, 21:13

Zbraň: Glock 26, Steyr L9A1

Bydliště: Ostravsko

Re: Lze něco změnit,aneb jak z toho ven?

Příspěvek od Lars » stř 03.7.2013, 18:51

Hetzer - při posledních odborářských protestech pochodovaly Prahou desetitisíce lidí, a stějně to k ničemu nebylo, s "těmi nahoře" to vůbec nehnulo.
Tady pomůže snad jen generální stávka, která výrazně ochromí běžný chod země, nebo je nutno - jak ukazuje situace posledních dní v Egyptě - získat na svou stranu silové složky, policii, nebo armádu (v ideální případě obě dvě).
S přihlédnutím k tomu, jak se policie projevila při posledních proticikánských demonstracích, si o ní nedělám ty nejmenší iluze, armáda se zase v našich geografických nijak politicky neprojevuje.
Je to prostě na občanech samotných a míře jejich nas°ranosti, ale s hesly typu: máme holé ruce, už to asi nepůjde :mad: ..
Uživatelský avatar

VIP člen

Příspěvky: 3091

Registrován: ned 21.11.2010, 12:57

Re: Lze něco změnit,aneb jak z toho ven?

Příspěvek od reddog » stř 03.7.2013, 19:38

Zakladem je implementovat myslenku. Jednoduchou, pozitivni. Neustale ji opakovat a az se dostatecne zakoreni, nabalovat na ni postupne dalsi. Zakladni myslenku je potreba maximalne opakovat, vsady ji vystavovat, stale ji propagovat. Pouzit vsechna dostupna media, informacni kanaly. Zapojit do akce co nejvetsi pocet osob.

Příspěvky: 265

Registrován: pon 28.5.2012, 14:59

Zbraň: HK P30S

Re: Lze něco změnit,aneb jak z toho ven?

Příspěvek od nico » stř 03.7.2013, 20:28

Lars píše:při posledních odborářských protestech pochodovaly Prahou desetitisíce lidí, a stějně to k ničemu nebylo, s "těmi nahoře" to vůbec nehnulo.
Nutno podotknout, že v tomto případě jsem za to rád.

To je bezesporu funkční metoda, reddog. Ani ti nahoře to s náma v zásadě nehrajou jinak. To se na začátku třeba lehce naznačí, že s těma církvema se fakt jako už musíme vyrovnat. Pak se to opakuje tak dlouho, až si na tu myšlenku zvykneme, mnozí se s tím smíří, někteří souhlasí a pár jich dokonce i jásá. Nakonec na to padne víc, než by na počátku kdokoliv čekal. Potřeba třeba zvednout DPH? Scénář bude samozřejmě stejný.

Příspěvky: 2199

Registrován: ned 23.12.2012, 11:16

Re: Lze něco změnit,aneb jak z toho ven?

Příspěvek od Pařez » stř 03.7.2013, 20:41

azavak píše:výstřel z Aurory,vzít utokem ten náš zimní palác a začít znovu a pořádně.poučit se s chyb
a hlavně si uvědomit že přizdisráčctví nás zase dovede tam kde jme.nakecalo a nademonstrovalo se dost a nikam to stejně nevede.politici nás mají v piči a světu jsme pro smích.

Děkuji za příspěvek od člena bezpečnostních sborů *47* :lol:,ale Auroru nemáme a vyprovokovat se nedáme.. :wink:

Napíši teď pár věcí a aktivit,které jsou dle mého názoru k ničemu:
1.snaha jít na to násilím (revoluce)- to dá vždy vládnoucí juntě do rukou oprávnění k ráznému zásahu a náhlému utažení šroubů.Pro ně velká výhoda a větší radost bychom jim asi nemohli udělat.
Např.jak rychle omezit držení zbraní?Pošlete pár blbů s kvérama do ulic..
Navíc všechny moderní revoluce řídí tajné služby + bod 3.

2.spoléhat se,že se přidá Policie - myslíte si,že po staletích zkušeností si systém nepohlídá nábor,přípravu a stav tohoto materiálu(čest všem vyjímkám! :) )?Policie se možná přidá,ale jako poslední a až bude po všem :mrgreen:

3.spolehát se na armádu - větší pravděpodobnost než u Policie,ale nezpomeňte proč jsme vstoupili do NATO.. :wink: Jeden tank by vyjel(jsem to optimista :lol: ) a už bychom tu měli humanitární bombarďáky - nacvičeno to mají..

4.demonstrace - úplně k ničemu.Noviny a televize stejně napíší,že tam bylo 150 extremistů a 90% procent národa v bačkorách u telky to sežere i s párkem (falešným & říznutým zdechlinou a koninou).
Navíc ty lidi na tu demonstraci nedostanete,protož zrovna žerou ten párek.. :mrgreen:
(Jiná otázka bude až nebudou mít ani ten párek,ale to se dostaneme k bodu 1)

5.petice - k ničemu,pokud se nejedná o vrchností schválenou,nebo o rozhodnutí kam umístit bustu Václava Veškrny (navíc média mlčí a většina se navíc bojí podepsat)

6.různé stížnosti na Ombudsmana apod. - nebudu ani komentovat..


Takže co s tím přátelé? :)

Jedno řešení stále ještě existuje... :D

P.S. kdo je uhodne dostane bobříka :lol:
Uživatelský avatar

VIP člen

Příspěvky: 13302

Registrován: stř 30.3.2005, 10:20

Zbraň: GLOCK 19

Bydliště: mám

Re: Lze něco změnit,aneb jak z toho ven?

Příspěvek od S474N » stř 03.7.2013, 21:06

Pařez: "Nad nasim statem tahnou mraky, vyser se na stat a tahni taky!"? *3*
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

Příspěvky: 2199

Registrován: ned 23.12.2012, 11:16

Re: Lze něco změnit,aneb jak z toho ven?

Příspěvek od Pařez » stř 03.7.2013, 21:13

čerte: Kdepak,doma budu!Tady jsem se narodil a zde také spočinu!(velmi volná citace z Jana Cimbury) :mrgreen:

Příspěvky: 265

Registrován: pon 28.5.2012, 14:59

Zbraň: HK P30S

Re: Lze něco změnit,aneb jak z toho ven?

Příspěvek od nico » stř 03.7.2013, 21:16

Jestli spoléháš na volby, tak to je ten párek v bodě 4 a klidně může bejt i z toho bobra.

Příspěvky: 2199

Registrován: ned 23.12.2012, 11:16

Re: Lze něco změnit,aneb jak z toho ven?

Příspěvek od Pařez » stř 03.7.2013, 21:32

nico:máš bobříka (přijde Ti poštou pokud mi pošleš adresu :lol: )

Ano přátelé,volby!Tato,jak vidíte, dnes již značně zprofanovaná,nedůležitá,podceňovaná a prakticky zbytečná záležitost.

Až společně zmákneme pár stran vášnivých debat a příspěvků,třeba zjistíme,že jsou volby docela důležitá věc a ta jejich "zbytečnost" apod. je nám občánkům velice šikovně podsouvána,nenápadně vštipována a jakkoli jinak všemožně implementována.. :wink:

Pro začátek je třeba si uvědomit,že kvůli tomu,aby se záležitost jako jsou volby mohla konat v minulosti zařvalo mraky lidí včetně mnoha našich pradědů (a to se zbraní vruce).. :)
Uživatelský avatar

Příspěvky: 1240

Registrován: úte 11.9.2007, 6:41

Bydliště: Kvérov

Re: Lze něco změnit,aneb jak z toho ven?

Příspěvek od Nikdo » stř 03.7.2013, 22:00

Nejlepší bude, postěžovat si anonymně někde na diskusním fóru (odvážnější možná i sousedům v hospodě), jak je to všechno na hovno, a pak si otevřít dalšího lahváče u telky.
:roll:
Uživatelský avatar

VIP člen

Příspěvky: 3091

Registrován: ned 21.11.2010, 12:57

Re: Lze něco změnit,aneb jak z toho ven?

Příspěvek od reddog » stř 03.7.2013, 22:13

Nico:
Mozna jsem te spatne pochopil, ale pak je i stejne to smest ze stolu jiz dopredu defetistickym nazorem.
Kdo chce, hleda jak. Kdo nechce, hleda proc.

Pro nekoho kecy, pro jineho soucast cesty a Forresta Gumpa asi pripominat nemusim.
Uživatelský avatar

Příspěvky: 747

Registrován: sob 14.5.2011, 20:19

Zbraň: víc než 1 :-)

Bydliště: Plzeňský kraj

Re: Lze něco změnit,aneb jak z toho ven?

Příspěvek od nettik » stř 03.7.2013, 22:19

podle me i tady urcitym zpusobem plati zakony fyziky...pokud chces krystalizovat musis mit nejdriv nasycenej roztok...jestli prisypes ...nebo odparis rozpoustedlo ...muzes na to jit z obou stran ale nez se dostanes do stavu nasyceneho roztoku tak ti z toho proste zadnej krystal nevypadne. a to same podle me bude platit i tady. dokud se lidi poradne nenaserou...tak nebude platitnic. a az se naserou pak bude platit jak metoda voleb tak hruba sila. samozrejme dobrovolna a vetsinova shoda je prijatelnejsi resp. muze byt delsiho a pohodoveho trvani...

Příspěvky: 694

Registrován: stř 11.1.2012, 21:13

Zbraň: Glock 26, Steyr L9A1

Bydliště: Ostravsko

Re: Lze něco změnit,aneb jak z toho ven?

Příspěvek od Lars » stř 03.7.2013, 22:52

Pařez - volby? To si děláš legraci, nebo to - nedejbože - myslíš vážně?
Aby něco změnily volby, musíš mít splněny alespoň dvě základní podmínky:
1. mít si z čeho vybrat.
2. shodnout se v dostatečném počtu na tom, co ten posun kupředu umožní.
K oběma bodům jedna poznámka - ještě si pamatuji, jak jsme se tady nedokázali nějak rozumně shodnout na prezidentovi - a to bychom měli mít alespoň nějaký společný zájem.

Tomík - ta myšlenka zní prosím jak?
Něco jako: buďme na sebe všichni hodní? :lol:

Příspěvky: 265

Registrován: pon 28.5.2012, 14:59

Zbraň: HK P30S

Re: Lze něco změnit,aneb jak z toho ven?

Příspěvek od nico » stř 03.7.2013, 23:15

reddog:
Promin, nerozumim ti. Jen jsem s tebou souhlasil a dodal, ze tento pricip je pouzivan i v opacnem smeru.

Parez:
Pro bobra se jednou stavim osobne. Zatim mi ho prosim oprasuj.
Uživatelský avatar

VIP člen

Příspěvky: 3091

Registrován: ned 21.11.2010, 12:57

Re: Lze něco změnit,aneb jak z toho ven?

Příspěvek od reddog » čtv 04.7.2013, 5:21

Nico:
Tak tak. Ja z tveho prispevku taky presne nepobral, co tim myslis. Proto ta reakce :-)

Lars:
Vis co, o to presne jde. Nenarokuji si patent na rozum, hledam cestu k reseni. Mist k tlachani je tady tririte (sest pulek), ale uz je dobre mit alespon jedno misto, kde muzeme spolecnou vec rozvinout. Ti, kteri nic menit nechteji, sem chodit nebudou. Max budou degradovat top nesmyslnym balastem. Ti, kteri neco zmenit chteji, sem mozna prispeji, nebo se zde mohou inspirovat. A o to jde predevsim. Nekdy najdes reseni problemu rychleji tim, ze se sveris vice lidem a uhel jejich pohledu ti pomuze najit ten spravny nahled k reseni.
Nebo se na to da vy...t, posmat se tomu a opet se "zaradit k pasu". Nebo nikomu nic nerikat a problem vyresit sam (je-li to vubec problem). Nebo...

Ve sve podstate tady stale hledame "univerzalni reseni"?
Uživatelský avatar

Příspěvky: 747

Registrován: sob 14.5.2011, 20:19

Zbraň: víc než 1 :-)

Bydliště: Plzeňský kraj

Re: Lze něco změnit,aneb jak z toho ven?

Příspěvek od nettik » čtv 04.7.2013, 9:24

tak se kouknete do Kahiry... 8-)

Příspěvky: 230

Registrován: sob 13.8.2011, 18:49

Re: Lze něco změnit,aneb jak z toho ven?

Příspěvek od azavak » čtv 04.7.2013, 17:42

Tu Auroru jsem použil jako symbolikum.A volby?Není výběr.Je to tam sam parazit a prospěchář.Problém české republiky je ten že tam žijí češi.Krom toho že jsme pracovity národ ktery nemá v povaze ubližovat a uzurpovat druhé jsme odvážní jen v hospodě nebo na nějakych diskizních forech.hezky pěkně v anonimitě.takže jak říkala moje babička když to nejde po dobrém tak to pujde po zlém.jenže kdo to za nás udělá?

Zpět na „OFF TOPIC - BEZ ZAMĚŘENÍ“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz