Mohl jsem se stát položkou černé kroniky?


Ostatní debaty mimo zaměření, vtipy, když se prostě chcete vykecat :-)

Příspěvky: 166

Registrován: pon 20.2.2006, 21:20

Mohl jsem se stát položkou černé kroniky?

Příspěvek od mcelak » pon 24.2.2014, 12:45

Zdravím. Možná jsem až moc paranoidní, ale myslíte, že jsem se mohl stát položkou černé kroniky? ;)

Přikládám dotaz, tak jak jsem ho posílal na velvyslanectví SRN.
Dobrý den,

obracím se na Vás s prosbou o informace ohledně způsobu celních kontrol v Spolkové republice Německo.

V pátek 21.2.2014, v dopoledních hodinách jsem s partnerkou prejeli v našem voze hranice SRN v hraničním přechodu hraniční přechod Železná Ruda / Bayerisch Eisenstein.

Po krátké době nás v lesním úseku předjelo osobní vuzidlo VW Passat combi tmavě modré barvy bez žádného označení. Po chvíli se mu na platu kufr rozsvítil nápis ZOLL kontrol a z okna nás zastavovací terčík navedl na odstavné parkoviště v lese.

Zde jsme za vozidlem zastavili. Z vozidla vystoupili dva neuniformovaní pánové a chtěli po nás doklady totožnosti. Dali jsme jim naše pasy. Došlo k údajnému ověření s počítačem v jejich vozidle.

Následně chtěli, abychom vystoupili a nechali je prohlédnout kufr a interiér vozidla. Toto jsme z důvodu obav o svůj majetek a zdraví odmítl (konunikovali jsme skrz okynko vozidla a zamčené dveře). Chtěl jsem vidět nějaký jejich průkaz - jeden z nich mi ukázal absolutně omačkaný a oválený průkaz se špatně čitelnými údaji a s fotografií.

Odmítl jsem vystoupit a požádal jsem o zavolání německé státní policie k asistenci. Bylo mi řečeno, že je to zbytečné a že nejsou lupiči. Trval jsem tedy alespon na provedení kontroly ve městě a ne na pustém lesním parkovišti. Nasedli tedy do svého vozidla a dojeli jsme zpět do Bayerisch Eisenstein, kde provedli velice rychlou kontrolu kufru a interiéru vozidla. Tím se vše ukončilo.

Rád bych se Vás optal, zda můžete zjistit, zda se jedná o běžný průběh kontrol, kde celní policie se pohybuje v neoznačených vozidlech, příslušníci nejsou nijak označení (pánové měli běžné sportovné oblečení, značkové mikiny atp.), ale zároveň měli oba u pasu pistole Heckler a Koch a nebo zda se vůbec jednalo o oficiální akci celní policie.

Musím říct, že jsem si na osamělém lesním parkovišti nepřipadal za asistence dvou ozbrojených cizích mužů v civilním oblečení a v civilním voze vůbec bezpečně a příjemně.

Vím, že v ČR jsou příslušníci celní správy vždy řádně označeni a nepohybují se v civilním oblečení při takovýchto "namátkových" kontrolách.

Měl jsem skutečně z celé akce nepříjemný pocit, že jsme se málem stali obětmi přepadení podvodníků.

Děkuji za veškeré informace.

S pozdravem,

Ondřej Klouček
Držte mě tři,čtyři nebo jich pět šest zabiju!
Uživatelský avatar

VIP člen

Příspěvky: 13302

Registrován: stř 30.3.2005, 10:20

Zbraň: GLOCK 19

Bydliště: mám

Re: Mohl jsem se stát položkou černé kroniky?

Příspěvek od S474N » pon 24.2.2014, 13:21

mcelak: no to by museli byt dost "vyspeli" podvodnici, aby meli vybaveni pro staveni a jeste si i troufli nosit verejne pistole. A navic, kdyby vas chteli okrast, tak by to udelali rovnou, nemyslis?

Jak by podle tebe realne mela vypadat civilni hlidka?
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

Příspěvky: 1596

Registrován: stř 21.3.2012, 9:17

Zbraň: 3 kusy

Bydliště: Praha

Re: Mohl jsem se stát položkou černé kroniky?

Příspěvek od Carloss » pon 24.2.2014, 13:27

Otázku lze položit i takto: Proč by vůbec celní hlídka měla být v civilu? A když už, nemyslíš, že by měla mít dostatečně solidní průkazy/odznaky? Zrovnatak s tím zastavením na opuštěném místě. Jezdím do D hodně často (pracuji tam), sice hlavně po dálnicích, takže tam zastavení jinde, než na osvětleném odpočívadle (tzv. chcárně... :-D) nepřichází v úvahu. A mimo dálnice mě zastavovali zase hnedle za hranicema. Rakušáci i němci... "Tenhle způsob kontrol zdá se mi býti poněkud nešťastným".
ČZ 85, ČZ 50, Walther PPK, NP22, Auto-Ordnance 1911A1 WWII, SIG P239, BARK9

Příspěvky: 166

Registrován: pon 20.2.2006, 21:20

Re: Mohl jsem se stát položkou černé kroniky?

Příspěvek od mcelak » pon 24.2.2014, 13:29

Jasný. Já jsem o tom přemýšlel a došel jsem k závěru na 99% jsem zbytečně paranoidní.. ale ty maníci byly strašně divný, jeden vypadal jak anonymní polskej alkoholik, jeho němčina byla špatná podle mě.
Vybavení pro stavění - LED panel 10x20cm si do auta namontujeme asi všichni za pár minut relativně snadno a na oknech všude byly černé folie, takže to zařízení nebylo vidět. A pistole jsem jen viděl v lese, ve měste je schovali pod bundy.

Byl jsem zbytečně paranoidní, ale i tak bych v tom lese nevystoupil. Kdyby prudili, že se nikan nejede, tak klíče na palubku, že neodjíždím a volal bych bundescajty.

Souhlas s Carlossem - primárně mi nebylo vubec jasné, proč jsou celníci civilní a proč nemají oba dva normálně vypadající doklady.
Naposledy upravil(a) MujGLOCK.com dne pon 24.2.2014, 14:17, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeny dva po sobě jdoucí příspěvky! Porušení bodu 6 pravidel!
Držte mě tři,čtyři nebo jich pět šest zabiju!

Příspěvky: 630

Registrován: úte 15.11.2011, 12:54

Bydliště: Praha

Re: Mohl jsem se stát položkou černé kroniky?

Příspěvek od E-Ryc » pon 24.2.2014, 14:24

Bracha rikal, ze je staveli obdobne, kdyz se vraceli z hor - auto bez oznaceni, chlapci v civilu (hledali drogy).

Ale otazka spis je, kdyz by to byli podvodnici, tak co bys nadelal? Kdyz ti tu pistoli namiri do okynka, tak jeste rad otevres (neprustrelne auto predpokladam nemas).

EDIT: Uz jen proto, ze v aute jsi jak na strelnici a bez moznosti cokoliv udelat (prumerne intelientni loupeznik bude mit GSM rusicku od cinana)
Naposledy upravil(a) E-Ryc dne pon 24.2.2014, 14:29, celkem upraveno 1 x.

Příspěvky: 166

Registrován: pon 20.2.2006, 21:20

Re: Mohl jsem se stát položkou černé kroniky?

Příspěvek od mcelak » pon 24.2.2014, 14:29

I v rámci paranoii jsem si uvědomoval, že takhle daleko by to asi nedošlo. Byli jsme na 100% náhodně vybraný (nikdo neveděl, že tam pojedu) a v takovém případě jsem počítal s možností, že se jim vyplatí víc dělat, že alles ordunk a poslat nas pryč než dělat bordel s kvérama.
Držte mě tři,čtyři nebo jich pět šest zabiju!

Příspěvky: 630

Registrován: úte 15.11.2011, 12:54

Bydliště: Praha

Re: Mohl jsem se stát položkou černé kroniky?

Příspěvek od E-Ryc » pon 24.2.2014, 14:31

Dneska sejmou duchodce kvuli par stovkam (korun). Myslim, ze strelit te kvuli nahradnim dilum za radove tisice eur se vubec rozpakovat nebudou.

Příspěvky: 143

Registrován: úte 29.10.2013, 12:59

Re: Mohl jsem se stát položkou černé kroniky?

Příspěvek od kregan » pon 24.2.2014, 16:44

To si měl eště kliku:

Nalepilo se na mě zezadu ještě jedno auto a byla jsem donucena zajet na neosvětlený okraj lesa. Strachy jsem se třásla, když se mi dva civilně oblečení zavalití Němci ukazovali papírovou cedulku, s tím, že jsou německá pohraniční policie a že mě vyzývají ke kontrole. Nejdřív mi proběhlo hlavou něco falešných policajtech, kteří znásilňují dívky v noci.“ Z představ ženu vytrhl až příkaz policistů odevzdat kabelku, dát ruce na volant a nehýbat se. „Takhle mě dusili asi tři čtvrtě hodiny. Prohledali každý milimetr mého vozu. Jako bonus udělali ještě stěry z volantu a jako trofej si to odnášeli k expertíze, která se konala přímo v jejich vozu,“ a ta podle ženy trvala asi dalších deset minut.
...
Oblečení, které měl mladý muž v kufru auta, si musel obléct, aby ho mohli prošacovat.
http://chebsky.denik.cz/zpravy_region/c ... licie.html

"Vyděsilo mě i to, že policista měl při rozhovoru se mnou pořád ruku na zbrani, a také to, že jsem nesměl přihlížet, když prohledávali kabinu mého auta," sdělil Pokorný.
http://zpravy.idnes.cz/nemecka-policie- ... domaci_vel

Řidiči se při nich museli často vysvléci do spodního prádla a podrobit se prohlídce tělesných dutin, policisté jim také převrátili auto naruby. Taková kontrola pak trvala i několik hodin.
http://www.rozhlas.cz/zpravy/evropa/_zprava/692255

Příspěvky: 80

Registrován: stř 24.7.2013, 0:48

Re: Mohl jsem se stát položkou černé kroniky?

Příspěvek od Phil » pon 24.2.2014, 17:37

mcelak: Udělal jsi to naprosto správně. Nevidím důvod se po.art z jakýchkoliv polictajtu. Ať našich či skopčáků.
Dle popisu situace je jasné, že jsi prohlídce jako takové nebránil, ale mělo by to mít nějakou úroveň (když už si na ní skopčáci tak rádi hrají).
LED panel do auta, majáky, siréna = to je otázka "pár" korun. Pistole může být plastová, odznak koupíš na ebay za par korun případně dostaneš ke křupkám v obchodě jako dárek v dnešní době.

Čeští řidiči si na šikanu ze strany Dojčáků stěžují již roky, ale naše min. zahraničí káli u zdi a tak se omezí na prosté vyjádření - optáme se na to Německé strany. Z druhé strany hor se ozve: provádíme obyčejný kontroly. A naši Hujerové v Černínském paláci pod EU vlajkou stáhnou ocas :?
Uživatelský avatar

Příspěvky: 2453

Registrován: stř 10.8.2005, 15:33

Zbraň: GLOCK

Bydliště: Brno

Re: Mohl jsem se stát položkou černé kroniky?

Příspěvek od pitt » pon 24.2.2014, 19:45

ano, mohl jsi být položkou černé kroniky "český psychopat zastřelil při běžné kontrole německé policisty"

Příspěvky: 1596

Registrován: stř 21.3.2012, 9:17

Zbraň: 3 kusy

Bydliště: Praha

Re: Mohl jsem se stát položkou černé kroniky?

Příspěvek od Carloss » pon 24.2.2014, 20:03

Koukám v něm. na Achtung kontrolle. Takovej pořad o všech možnejch kontrolách. A tam vcelku ukazujou, jak takový kontroly probíhaj... A tyhle scénáře nejsou vyjímkou, a to ani u pašíků. Ale nedělám si iluze, že by to nemohlo být taky pro ten pořad nahraný. Maj tam neskutečný mraky nejrůznějších "služeb", "pomáhačů", hlídačů... Ani oni sami se v tom nevyznaj. Buzerujou všichni...
ČZ 85, ČZ 50, Walther PPK, NP22, Auto-Ordnance 1911A1 WWII, SIG P239, BARK9
Uživatelský avatar

Příspěvky: 187

Registrován: stř 01.9.2010, 8:54

Re: Mohl jsem se stát položkou černé kroniky?

Příspěvek od Tekka » úte 25.2.2014, 11:55

Mám známého a ženu u Celní správy ČR. První jmenovaný má pracovní zařazení blízko tomu co je popisováno tak jsem mu napsal. Zde odpověď:
  Kód:
Vskutku zapeklitý případ… Nejsem si jistý, jaké mají předpisy v Německu, ale asi by se neměly moc lišit od našich. Zastavení vozidla jak pán popisuje, to se dělá i u nás obdobně. Že byli zastaveni na odstavném parkovišti v lese, na tom také není nic neobvyklého. Oni ho musejí zastavit na nejbližším možném bezpečném místě (aby neohrožovali jeho zdraví u krajnice a tak). Pokud ho zastaví, tak příslušníci zodpovídají za jeho bezpečí. Co se týče přímo kontroly, tak každý z účastníků má svá práva a povinnosti. Kontrolovaný třeba musí strpět kontrolu a dbát pokynů kontrolovaných dle platných zákonů. Má i možnost si nechat zkontrolovat kontrolujícího příslušníka (u nás se může obrátit třeba na linku č. 158, kde by mu měli sdělit podle čísla průkazu, o koho se jedná). Kontrolující příslušník se před kontrolou musí prokázat ke své organizaci (uniformou, označením, průkazem…). Pokud se pánovi nezdálo místo kontroly, udělal správně, že se domluvili a přesunuli se jinam. K tomu konkrétním případu, tak si myslím, že bylo vše v pořádku až na to, že u nás by se nestalo to, že by vystoupili příslušníci v civilu s bouchačkama u pasu jako nějací kovbojové, ale jak jsem říkal neznám jejich předpisy… Pro kontrolu zavazadlového prostoru mají také právo a myslím si, že pán měl štěstí, že ho neodvezli třeba do nějaké haly, kde by mu to auto nerozebrali. V Německu se s tím moc nepárají.
Suma sumárum MCELAK postupoval dobře, klidně bych si pro klid zavolal 110tku na ověření totožnosti týpků a do té doby dřepěl zamčený ve voze (osobně mám nakodovaný autozamykání po rozjetí). Ovšem pokud by šlo do tuhého a mířili na mě pistolí tak bez rozdílu zda by to byly falešní nebo pravý orgáni bych otevřel.

Zpět na „OFF TOPIC - BEZ ZAMĚŘENÍ“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz