Museli jste už tasit zbraň?


Ostatní debaty mimo zaměření, vtipy, když se prostě chcete vykecat :-)

Uživatelský avatar

Příspěvky: 37

Registrován: čtv 04.6.2015, 11:40

Zbraň: Glock 19 Gen 4

Museli jste už tasit zbraň?

Příspěvek od XMike » ned 26.7.2015, 15:12

Zdravíčko. Chtěl jsem se zeptat, jestli už jste museli tasit zbraň? Nebo jestli jste byly v situaci, ve které by jste ji tasili, případně byly jste rádi, že ji mate u sebe? Myslím tím NO, KN. Na člověka nebo zvíře.

Nerad bych aby tato diskuze spadla do něčeho, aby se tu řešilo, že reakce byla přehnaná, nebo následně v jakém případě by se zbraň mohla použít či nepoužít.

Příspěvky: 85

Registrován: ned 16.3.2014, 9:18

Re: Museli jste už tasit zbraň?

Příspěvek od sejman » ned 26.7.2015, 16:55

No zatím žádná extra story (a doufám, že ji nikdy mít nebudu)... Jednou jsem se procházel s přítelkyní za městem po takovém daloby se říct parku. Zničeho nic na nás vylítl nějakej kříženej vlčák (moc se v těch psech neorientuju, ale vypadal skoro jako vlk), bez vodítka, košíku, prostě bez ničeho. Byl agresivní a vrčel a cenil zuby. Doběhl k nám, metr před náma zastavil a začal štěkat vrčet a cenit zuby. Popravdě jsem jen čekal kdy po mě skočí. Přítelkyni jsem strčil za záda, pes se otočil odběhl asi 15-20m a zase se proti nám rozeběhl, pak zase metr předemnou zastavil a vypadal, že každou chvíli zaútočí. Toto se opakovalo asi 3-4x. Začal jsem řvát okolo, jestli je ten pes něčí tak ať si ho zavolá. Najednou někde o 50m dal seděl páníček (nějakej feťák, nebo alkáč se svojí partičkou), který to uslyšel a psa si zavolal. Pes naštěstí po chvíli poslechl a běžel za ním. Vynadal jsem mu do debilů ať si toho čokla připoutá nebo bude zle a odešli jsme. Zbraň u sebe nosím téměř pořád, ale v tu chvíli jsem ji u sebe neměl - byli jsme se koupat ten den. Kdybych ji měl, těžko říct teď, ale asi bych ji použil, když už ten pes na nás běžel po druhý nebo potřetí. Myslím, že bych to docela obhájil. Pes byl velkej, já sebou měl přítelkyni a její zdraví jsem vázně nechtěl riskovat. Byla to jedna z nejdelších chvil mého života zatím :D měl jsem u sebe alespoň nůž, ale jsem rád, že se to nakonec všechno vřešilo bez fyzické újmy obou zúčastněných stran. Když jsme touto cestou projížděli zpátky samozřejmě tam ten pes pořád lítal na volno... :huh:
Glock 19, S&W M&P9 Shield, CZ 858, Uzkon TR-X
Uživatelský avatar

Příspěvky: 136

Registrován: pát 19.9.2014, 16:00

Re: Museli jste už tasit zbraň?

Příspěvek od Žížal » ned 26.7.2015, 17:53

Zastřelit někomu čokla jen proto,že se ho bojíš , no to by ti na fizlárně dali pochvalu.:mrgreen:

Xmike : ... byly a byli, trochu si to procvič... :mrgreen:
Uživatelský avatar

VIP člen

Příspěvky: 130

Registrován: pát 28.11.2014, 9:26

Bydliště: Brno

Re: Museli jste už tasit zbraň?

Příspěvek od ku8az » ned 26.7.2015, 17:54

Asi to nepatří úplně k tématu, ale volně pobíhajícího a neidentifikovatelného psa by asi měla řešit odchytová služba ;) Pokud tam byl po nějaké době znovu, asi bych je neváhal kontaktovat. A MP by si asi taky připsala nějakou tu čárku za psa bez náhubku a vodítka.

Příspěvky: 82

Registrován: stř 27.5.2015, 19:28

Zbraň: Glock 23

Bydliště: Jablonec

Re: Museli jste už tasit zbraň?

Příspěvek od diletant » ned 26.7.2015, 19:19

Tasil sem dvakrat pokazde v NO v jednom pripade sem ji i pouzil.
Co díra to problém.
Uživatelský avatar

VIP člen

Příspěvky: 13302

Registrován: stř 30.3.2005, 10:20

Zbraň: GLOCK 19

Bydliště: mám

Re: Museli jste už tasit zbraň?

Příspěvek od S474N » ned 26.7.2015, 19:28

diletant: svym zpusobem je "pouzit na obranu" i pouze ukazani, tedy hrozba zbrani. Nicmene rozepis se vice, nejsem myslim sam, koho to zajima. *88*

Co se me tyce, tak zbran pouzita pouze jednou, pouze jako hrozba (defakto v NO), respektive v tu chvili "zapausovala" celou situaci. Nebyl jsem sam a diky ni jsme mohli zmizet.
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek
Uživatelský avatar

Příspěvky: 218

Registrován: stř 05.6.2013, 22:31

Zbraň: Glock 23

Bydliště: Blatná.Jihočeský kraj

Re: Museli jste už tasit zbraň?

Příspěvek od michalkolen » ned 26.7.2015, 19:30

Zdravim.Ja jsem byl jednou bohuzel pritomen pri prepadeni benzinky.Nakonec jsem netasil.Manik zbalil prachy a zdrhnul.Nic moc a nikomu nepreji.Kdyby to zajimalo uz se to resilo v tematu zde proc-nosime-zbran-t11561.html

Příspěvky: 82

Registrován: stř 27.5.2015, 19:28

Zbraň: Glock 23

Bydliště: Jablonec

Re: Museli jste už tasit zbraň?

Příspěvek od diletant » ned 26.7.2015, 19:49

Uz jsem to zde nekde psal. V 98 sem koncil vojnu v tabore a chtel sem zustat profi bohuzel nabiralonse dle tabulek az v cervnu 99 tak sem do te doby nastoupil k b.agenture. na prevoz hotovosti . no a v dubnu 99 sme doprovazely bankovni kuryry s hotovosti (vyplata zamestnancu nemocnice)
Prijedem na misto jdeme do vyplatni (zasedaci mistnosti) zkontrolujem okna vse zavrene. No a najednou CINK vbehly na nas tri typci v kuklach tak tasim svou tenkrat prvni zbran cz.52 a stacim vystrelit jen jednou (bohuzel do zdi) i kdyz mozna tim lip . a uz sem mel jednu zaseklou v neprustrelce a druha me lizla taky vestu bohuzel o klicni kost se vydala pres muj krk. Cca 3 mm od tepny .kolega dva zasahy taktez v neprustrelce .
Sebraly prachy nam daly klepeta ale kluci (byly sme na prevoz 3 ) se z pout dostaly a za cca 3 minuty po dalsi prestrelce mimo budovu je zadrzely .
Ja 7 mesicu doma poskozena krkavice, hlasivky cisteni krku zevnitr coz je lahudka .
Jinak to bylo skoro jak scena z filmu zachrante vojina ryana . jak se ten us boys vali na zemi a tece mu krev z krku :-) necitil sem kam sla ale videl sem jak se zvetsuje louze krve. P.s jeste sem mel pocit ze sem se pochc.l :-) :-) :-) ale to byl nastesti jen pocit .

Jinak diky tomu sem pak uz neprosel UVNkou :-(
Naposledy upravil(a) MujGLOCK.com dne ned 26.7.2015, 20:27, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeny dva po sobě jdoucí příspěvky! Porušení bodu 6 pravidel!
Co díra to problém.

Příspěvky: 23

Registrován: čtv 23.10.2014, 12:05

Zbraň: G17 gen4

Re: Museli jste už tasit zbraň?

Příspěvek od AsiJura » ned 26.7.2015, 22:39

Já jsem dva týdny zpátky jel s bandičkou na kolech lesní cestou v jeseníkách a vyběhla před námi svině se 4mi mladými, a pak ještě další dvě velké. V ten první moment jsem jen stihnul zabrzdit, zastavit kluky za mnou, kontrolovat kde je jaký strom a stáhnout si batoh na hrudník a sáhnout si na G.
Naštěstí prasata jen proběhla, pak jsme hodili pár šutrů do míst odkud vyběhla a kam běžela, abychom kdyžtak vyplašili ostatní, a jeli jsme opatrně, ale rychle dále.

Nebyla to příjemná situace, ale je to přesně ten moment, který člověka ani nenapadne a pak je rád, že má něco u sebe. Stejně jako v případě výše se psem po koupání, radši nosím všude, protože to je jak naschvál.

cmk

Uživatelský avatar

Příspěvky: 6790

Registrován: úte 04.10.2005, 12:24

Bydliště: EU :-(

Re: Museli jste už tasit zbraň?

Příspěvek od cmk » pon 27.7.2015, 22:48

Jeden vytahl nuz, mel blby kecy, druhy vytahl pistol "na cumendu", prvni zandal nuz, druhy zandal pistoli a navzdy to meli mezi sebou vyrizene.
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.

Příspěvky: 429

Registrován: pon 21.10.2013, 23:03

Zbraň: Glock 17, Glock 26

Bydliště: Praha

Re: Museli jste už tasit zbraň?

Příspěvek od hermenet » úte 28.7.2015, 8:33

cmk: To je idylka! Jak z reklam Gunny & Glock. :D
Uživatelský avatar

Příspěvky: 524

Registrován: ned 05.6.2005, 13:51

Re: Museli jste už tasit zbraň?

Příspěvek od Glockmaniak » úte 28.7.2015, 8:49

Taky jsem tasil a taky proti noži podobně jako cmk. Je to už drahně let zpátky. Jdu si takhle kolem 3 h. ráno z brigádky kde jsem si přivydělával na studia na VŠ tím, že jsem nakládal a vykládal kamiony. Zkracoval jsem si tradičně cestu přes takový neobydlený kout periferii města. Na jednom místě tam seděli tři nepřizpůsobiví občané snědší barvy pleti. Dva kluci a jedna holka. Seděli na takových schůdkách na nějakou rampu od staré nepoužívané tovární haly. Měli tam nějaký alkohol a hrála jim hudba z walkmana s reprobedýnkama. Když jsem procházel kolem nich, schválně jsem na ně nekoukal. Koukal jsem přímo před sebe a prošel kolem nich. Když jsem je minul, tak jeden z těch kluků na mne zavolal, jestli se s nima nechci napít. Řekl jsem že ne, že děkuji za pozvání, ale že spěchám. Jenže ti kluci se zvedli a šli za mnou. Zastavil jsem se a opět ten jeden se zeptal, jestli nemám cígo. Říkám, že ne, že nekouřím a opět jsem se otočil k odchodu. Jenže on začal s tím, jestli fakt nemám, nebo jestli je to proto, že jsou cikáni a nechci se s nima bavit, že jsou pro mne špíny atd. Řekl jsem, že jsem opravdu nekuřák a že lidi rozlišuju podle chování a ne podle barvy pleti. Jenže od něj to už začalo gradovat. Byl jsem nazván rasistou nařkli mě, že volím určitě Sládka a spousta věcí okolo a pak se mne opět ten jeden z nich zeptal, jestli mám u sebe peníze. Asi na podporu svých slov vytáhl otevřený nůž a šel ke mně. Ten druhý zůstal stát na místě a ta holka seděla celou dobu na těch schodech a nehnula se. Dostal jsem strach, protože kromě nás čtyřech nikdo kdo by pomohl nikde nebyl. Vytáhl jsem tehdy mojí první pistoli CZ 75 Compact a namířil na toho s tím nožem. Jenže to co se následně stalo jsem vůbec nečekal. Nejen že ten první kluk necouvl, ale ten druhý se pohnul taky a šel ke mně. Začal rozhazovat rukama a křičet na mne, že co si myslím s tou plastovou pistolkou. Už jsem nevěděl kudy kam a měl jsem celkem velký strach, tak jsem natáhl a střelil vedle do takového travnatého ostrůvku. Asi nějakou souhrou náhod to vyrvalo veliký trs trávy i s hlínou který zarotoval ve vzduchu a žuchnul zpátky na zem. Ti dva asi sekundu stáli jako zařezaní a pak utekli. Kam už nevím, rychle jsem se zdekoval. Doma jsem nemohl vůbec usnout. Pořád jsem na to musel myslet. Bylo mi tenkrát kolem dvaceti a byl jsem čerstvým držitelem zbraně. Tenkrát mě ten výstřel asi zachránil. Bez pistole bych asi skončil pobodaný, možná vzhůru bradou.
Meč a kříž tělo jedno jest.
Moje zbraně: GLOCK 17 3.gen. osazený TLR-1 HL, CZ 75, SA vz.58

cmk

Uživatelský avatar

Příspěvky: 6790

Registrován: úte 04.10.2005, 12:24

Bydliště: EU :-(

Re: Museli jste už tasit zbraň?

Příspěvek od cmk » úte 28.7.2015, 10:23

Az do posledni vety bych rekl ukazkovy priklad, ktere by se mozna mely ucit...
Na konci mi akorat chybi veta: "zavolal jsem na 158 a ohlasil opravnene pouziti zbrane v ramci NO".
Protoze nikdy nikdo nevi, co udela ten "okudleny" - jestli on sam ve snaze se pomstit nezavola na benga, ze po nem nekdo strilel v parku... Je lepsi byt rychlejsi a hlasit to sam, nez pak vysvetlovat, prc jsem to nehlasil, coz zavdava k spekulaci, ze ten spatnej jsem ja...
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.
Uživatelský avatar

Příspěvky: 37

Registrován: čtv 04.6.2015, 11:40

Zbraň: Glock 19 Gen 4

Re: Museli jste už tasit zbraň?

Příspěvek od XMike » úte 28.7.2015, 11:18

Zvlášť když měl kamarády sebou, a ty jsi byl sám. Mohlo to skončit tak, že rasista střílel po slušných nevinných spoluobčanech.

Příspěvky: 82

Registrován: stř 27.5.2015, 19:28

Zbraň: Glock 23

Bydliště: Jablonec

Re: Museli jste už tasit zbraň?

Příspěvek od diletant » úte 28.7.2015, 14:26

Presne jako za rohem v Tanvalde. Kde odporny rasisticky duchodce se jal popravit dva klecici romy .
Co díra to problém.
Uživatelský avatar

Příspěvky: 2453

Registrován: stř 10.8.2005, 15:33

Zbraň: GLOCK

Bydliště: Brno

Re: Museli jste už tasit zbraň?

Příspěvek od pitt » stř 29.7.2015, 10:42

jsem jedinej komu tam nehraje ten věk????
Uživatelský avatar

Příspěvky: 37

Registrován: čtv 04.6.2015, 11:40

Zbraň: Glock 19 Gen 4

Re: Museli jste už tasit zbraň?

Příspěvek od XMike » stř 29.7.2015, 10:58

Řekl bylo mi kolem dvaceti. Tak jsem předpokládal že 21 už mu bylo. :D A předpokládám to stále.:D

Příspěvky: 429

Registrován: pon 21.10.2013, 23:03

Zbraň: Glock 17, Glock 26

Bydliště: Praha

Re: Museli jste už tasit zbraň?

Příspěvek od hermenet » stř 29.7.2015, 11:13

Glockmaniak píše:...Vytáhl jsem tehdy mojí první pistoli CZ 75 Compact a namířil na toho s tím nožem. Jenže to co se následně stalo jsem vůbec nečekal. Nejen že ten první kluk necouvl, ale ten druhý se pohnul taky a šel ke mně. Začal rozhazovat rukama a křičet na mne, že co si myslím s tou plastovou pistolkou. Už jsem nevěděl kudy kam a měl jsem celkem velký strach, tak jsem natáhl...
Když už teoretizujeme nad popsanou příhodou, tak já bych ještě (jako teoretik, který ještě netasil a bohdá nebude) poznamenal, že když už se to ukazuje někomu s nožem, tak ne jako kus železa. Takže bych pokládal za ještě lepší: "Vytáhl jsem tehdy mojí první pistoli CZ 75 Compact, NATÁHL a namířil..."
Uživatelský avatar

Příspěvky: 524

Registrován: ned 05.6.2005, 13:51

Re: Museli jste už tasit zbraň?

Příspěvek od Glockmaniak » stř 29.7.2015, 13:55

Chápu vaší narážku. Bylo mi tehdá myslím 23, ale ten věk přesně už přesně nevím. Ale 21 mi bylo už určitě :-D. Jinak Hermenet má samozřejmě pravdu. Mávat nenataženou pistolí je blbost. Jenže tenkrát jsem věděl úplně kulový o taktice, znal jsem jen to, co jsem potřeboval na zkoušku na ZP. Ale tahle příhoda byla impulsem k tomu, že jsem z toho všeho sám moc dobrej pocit neměl a tak jsem se po nějaké době přihlásil na první kurz, abych se naučil se zbraní lépe zacházet. Chtěl jsem to napsat tak, jak se to tenkrát odehrálo. Dělat tu ze sebe machra, kterej tenkrát neměl žádnej strach a všechno bravurně zvládnul po všech stránkách by nemělo žádný smysl. Nestydím se za to. Naopak. Tahle příhoda mne nakopla k tomu, že jsem se začal o tuhle problematiku víc zajímat, jezdit po kurzech, zlepšovat se.
Meč a kříž tělo jedno jest.
Moje zbraně: GLOCK 17 3.gen. osazený TLR-1 HL, CZ 75, SA vz.58

Příspěvky: 82

Registrován: stř 27.5.2015, 19:28

Zbraň: Glock 23

Bydliště: Jablonec

Re: Museli jste už tasit zbraň?

Příspěvek od diletant » stř 29.7.2015, 15:26

Co te nezabije to te posiluje . situace dopadla rekl bych pro tebe super. A jestli te to ,jak pises nakoplo k dalsimu zdokonalovani se tim lepe.
Co díra to problém.

Zpět na „OFF TOPIC - BEZ ZAMĚŘENÍ“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz