Muž doma prostřelil zeď, střelu našli až u souseda v bytě

Příspěvek od S474N » stř 25.4.2018, 23:17

Muž doma prostřelil zeď, střelu našli až u souseda v bytě

Střela vyšla z legálně držené samonabíjecí pušky ČZ 858 Tactical

V sobotu 21. dubna neměl zrovna dobrý den čtyřiačtyřicetiletý muž ze Kdyně, bydlící v bytovém domě a díky tomuto muži mohl mít den o poznání více zkažený i jeho chudák soused.

Po návratu ze střelecké soutěže vybíjel doma svou legálně drženou samonabíjecí pušku ČZ 858 Tactical a při manipulaci se zbraní došlo k náhodnému výstřelu. Střela prolétla zděnou příčkou do vedlejšího bytu.

Samonabíjecí puška ČZ 858 Tactical, vychází z útočné pušky (dříve nazývané samopal) SA vz.58 , jedná se však o samonabíjecí verzi této zbraně, určenou pro civilní trh. Stejně jako původní zbraň je v ráži 7,62, tedy na náboje ráže 7,62 x 39, což je výkonný náboj, který dosahuje průměrné úsťové rychlosti 710 m/s a energie 2000J. Maximální dostřel je 2800 metrů.

Domažličtí policisté zjistili, že v době výstřelu naštěstí soused nebyl doma a díru ve zdi i střelu tak našel později. Kriminalisté provedli ohledání místa činu a případem se nyní intenzivně zabývají. Včera na základě přijatého oznámení zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti.

Za tento trestný čin hrozí podle ustanovení trestního zákoníku trest odnětím svobody až na dva roky nebo zákaz činnosti.

Puvodni odkaz:
:arrow: https://www.krimi-plzen.cz/a/muz-doma-p ... da-v-byte/
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek