Muž se samopalem u Prahy střílel po autě a rodinném domě

Příspěvek od jry2000 » sob 31.3.2012, 18:16

Policisté zadrželi muže s bohatou trestní minulostí, který v noci ze čtvrtka na pátek střílel ze samopalu v rodinné zástavbě v Jinočanech u Prahy. Tři střely pronikly až do obytných prostor domu. Nikdo naštěstí nebyl zraněn.
Ilustrační foto
Zvětšit obrázek

Dnes 17:57

Policisté obdrželi hlášení o střelbě v noci ze čtvrtka na pátek. Kriminalisté, kteří se na místo okamžitě vydali, zjistili, odkud přesně střely vycházely. „V tu chvíli nebyla známa konkrétní osoba ani zbraň,“ řekla Novinkám policejní mluvčí Štěpánka Zatloukalová.

Podle mluvčí padlo zhruba 15 výstřelů. Terčem byl zřejmě zaparkovaná dodávka značky Iveco, několik střel nicméně prošlo také plechovým plotem u rodinného domu, tři dokonce skončily v jeho obytných prostorách. „Situace byla o to nebezpečnější, že se jednalo o rodinnou zástavbu,“ podotkla Zatloukalová.

Dopadení nebezpečného výtržníka naštěstí netrvalo příliš dlouho. „Okamžitým operativním prověřováním kriminalistů z Prahy-západ byly zjištěny důležité poznatky, které vedly k tomu, že již v dopoledních hodinách jsme zadrželi 43letého muže a zajistili zbraň, ze které bylo stříleno,“ uvedla mluvčí. Podle jejích informací se jednalo o samopal.
Při prohlídce nalezeny náboje a kukla

Policisté také provedli u dotyčného domovní prohlídku. Během ní byly nalezeny desítky dalších nábojů a kukla. Kriminalisté proto nyní prověřují, zda se muž s těmito předměty již v minulosti nedopustil jiné závažné trestné činnosti. „Šetřením bylo zjištěno, že střelba nebyla vedena proti žádné konkrétní osobě,“ doplnila mluvčí.

Pachatel byl mezitím obviněn ze tří trestných činů - výtržnictví, obecného ohrožení a nedovoleného ozbrojování. Zbraň měl v nelegálním držení.

Ukázalo se navíc, že jde o muže s „bohatou trestní minulostí“. Dříve se dopustil žhářství, krádeže a pytláctví.

Za poslední jeho prohřešek mu hrozí až osm let vězení. Podle Zatloukalové už byl podán návrh na vzetí do vazby.

http://www.novinky.cz/krimi/263511-muz- ... zpravy-dne

Nojo ... a slusni lide musi mit na zbran papiry ...
Lajte mi lhu-li