Muži prodávali nelegální zbraně: Měli pistole, samopaly i gr


Události o zbraních ve světě i u nás, trestné činy se zbraní, apod.

Uživatelský avatar

VIP člen

Příspěvky: 13302

Registrován: stř 30.3.2005, 10:20

Zbraň: GLOCK 19

Bydliště: mám

Muži prodávali nelegální zbraně: Měli pistole, samopaly i gr

Příspěvek od S474N » ned 03.6.2018, 18:36

Muži prodávali nelegální zbraně: Měli pistole, samopaly i granáty

Policie se pochlubila záběry ze zásahu proti obchodníkům s nelegálními a neregistrovanými zbraněmi. Při domovních prohlídkách našli sto neregistrovaných pistolí, pušek a samopalů, tlumiče, přes 10 tisíc nábojů a výbušniny, včetně dělostřeleckých granátů. Kriminalisté obvinili čtyři podezřelé.

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) provedli mezi 22. a 24. duben akci s krycím názvem SOMA, při níž v Ústeckém, Středočeském, Plzeňském a Jihomoravském kraji provedli 21 domovních prohlídek. Policisté cílili na prodejce neregistrovaných zbraní.

"Při úkonech trestního řízení zajistili cca 100 nelegálních střelných zbraní, třeba pistole, pušky a samopaly, tlumiče střelby, více než deset tisíc nábojů a výbušniny, například několik dělostřeleckých granátů. Policisté zadrželi devět osob, kdy následně čtyři zadržené obvinili z trestného činu nedovoleného ozbrojování," uvedla Iva Knolová z Národní centrály proti organizovanému zločinu.

Kriminálka případ vyšetřovala rok. Muži ze severních Čech takto podnikali dlouhodobě. "Měli získat části střelných zbraní, které byly z důvodu výrobních vad vyřazeny z výrobního procesu a určeny k likvidaci. Jednalo se o hlavní komponenty moderních zbraní české výroby, které byly následně mimo výrobní závod využívány k sestavování plně střelbyschopných zbraní bez výrobních čísel. Takto upravené zbraně byly určeny k prodeji do kriminálně závadového prostředí," popsala Knolová trestnou činnost zadržených.

Zbraně byly podle kriminalistů velmi kvalitní. Pistole nabízeli muži za 25 až 30 tisíc korun, za samopal chtěli 35 až 40 tisíc korun. Takových zbraní prodali podle policie několik desítek. Vydělali si tak nejméně 1,2 milionu korun.

S Národní centrálou na případu spolupracoval Útvar rychlého nasazení, kynologové Cizinecké policie, pyrotechnici a další jednotky. Při raziích zajistili policisté větší peněžní částku v hotovosti.

Muži jsou stíhaní na svobodě. V případě odsouzení jim hrozí až osm let ve vězení.

Puvodni odkaz:
:arrow: http://tn.nova.cz/clanek/muzi-prodavali ... anaty.html
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek
Uživatelský avatar

Příspěvky: 55

Registrován: pát 04.12.2015, 16:31

Zbraň: Glock19 gen4

Bydliště: Praha 9

Re: Muži prodávali nelegální zbraně: Měli pistole, samopaly

Příspěvek od bitkar » ned 03.6.2018, 19:49

me zaujaly ty ceny, to neni drahy. Jestli to byly vyrazeny soucastky z aktualni vyroby, tak to bude defakto bren 2. jakost za 40tis. No neber to :)) Origo legalni stoji podobne (ackoliv 1. jakost)

kkk

Příspěvky: 57

Registrován: čtv 19.11.2015, 11:22

Zbraň: zatim nemam

Re: Muži prodávali nelegální zbraně: Měli pistole, samopaly

Příspěvek od kkk » pon 04.6.2018, 14:32

Me jen neprestane udivovat odvaha tech lidi neco takoveho prodavat a i kupovat. Ja bych na tohle nervy nemel, stresovat se zda protistrana neni nastrceny fizl a skoncit nekde v base pak, na to se mam prilis rad.

Příspěvky: 25

Registrován: stř 17.2.2010, 20:28

Zbraň: G17,CZ75,PM Makarov

Bydliště: Kladno

Re: Muži prodávali nelegální zbraně: Měli pistole, samopaly

Příspěvek od HansB » pon 04.6.2018, 20:33

kkk: Normálně myslící člověk to podle mně nekoupí, protože přesně jak ty píšeš tak si je vědom rizik. Ale klasický gauner, který je v base jako doma a zákony se neřídí, žije heslem zavřít můžou, ale pustit musí....

Ale musím uznat, že ceny měli nastavené relativně příjemně nízko ve srovnání se zbožím na pultu :D

kkk

Příspěvky: 57

Registrován: čtv 19.11.2015, 11:22

Zbraň: zatim nemam

Re: Muži prodávali nelegální zbraně: Měli pistole, samopaly

Příspěvek od kkk » pon 04.6.2018, 20:48

Jasne, no ale jinak pochvala PČR za pěknou práci. Každé potírání téhle černoty je dobré. A nám legálním držitelům ať daj klid.

Zpět na „Černá kronika“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz