Na pražské Letné se střílelo

Příspěvek od S474N » pon 04.3.2019, 13:44

Na pražské Letné se střílelo

Policisté v pondělí po poledni stříleli na pražské Letné při pronásledování podezřelého řidiče. Muž se spolujezdkyní při pokusu o útěk srazil autem chodce. Poté, co po něm policisté stříleli, havaroval a dal se i se ženou na útěk. Kriminalisté oba nakonec dopadli.

K incidentu došlo v Kamenické ulici kolem poledne. Mluvčí policie Jan Daněk uvedl, že jeho kolegové chtěli zastavit řidiče cizí národnosti, u kterého mají podezření z násilné trestné činnosti. Muž se spolujezdkyní v autě Range Rover s ukrajinskou poznávací značkou ale začal ujíždět. „Dva lidé před ním museli uskočit, dalšího autem srazil a zranil,“ popsal mluvčí.

Policisté podle prvotních informací při pronásledování stříleli. Vozidlo se zastavilo na konci Kamenické, mělo proražené pneumatiky a prostřelené okénko. Dvojice se dala podle Daňka na útěk, policisté ale oba zadrželi.

Věk muže Daněk neupřesnil, jeho identita je nyní předmětem vyšetřování, lze u něj údajně předpokládat, že se v Praze pohyboval s falešnými doklady. Žena z auta je podle něj zatím předběžně omezena na svobodě.

„Došlo k lehkému poranění podle našich informací náhodného kolemjdoucího, kterého zachytilo auto," sdělil mluvčí záchranky Ondřej Franěk s tím, že zraněného přepravili zdravotníci do nemocnice.

„Ošetřili jsme a odvezli do nemocnice také jednoho policistu rovněž s lehkým zraněním," dodal Franěk. V nemocnici skončil také podezřelý řidič, který měl podle mluvčího zdravotní problémy.

Puvodni odkaz:
:arrow: https://www.novinky.cz/krimi/498876-na- ... ilelo.html
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek