Na srazu motorkářů se střílelo. Jeden muž zemřel...


Události o zbraních ve světě i u nás, trestné činy se zbraní, apod.

Uživatelský avatar

Příspěvky: 187

Registrován: stř 01.9.2010, 8:54

Na srazu motorkářů se střílelo. Jeden muž zemřel...

Příspěvek od Tekka » pát 18.10.2013, 14:07

Trošku starší, ale nikde to tu nevidím....

Na srazu motorkářů se střílelo. Jeden muž zemřel, dalšího operovali

Policisté od noci na neděli vyšetřují incident, který se stal v obci Libina na Šumpersku. Podle dostupných informací se tam na nenahlášeném srazu poprali členové dvou znepřátelených gangů, přičemž jeden z mužů byl zastřelen. Další dva skončili v nemocnici.


Policisté vyšetřují v Libině na Šumpersku konflikt, k němuž došlo na motorkářském srazu. Na snímku objekt, kde k potyčce došlo. | foto: ČTK

Motorkáři se vzájemně napadli v objektu na soukromém pozemku kolem jedné hodiny ranní.

"Na místě byl střelnou zbraní smrtelně zraněn muž, další dva byli odvezeni k ošetření do nemocnice. Nyní prověřujeme, proč k incidentu došlo," uvedla krajská policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Jednoho z poraněných odvezla sanitka do fakultní nemocnice v Olomouci. "V noci k nám přivezli muže se střelným poraněním v oblasti břicha. Byl okamžitě operován. Střela minula velké orgány a velké cévy, teď je ve stabilizovaném stavu na jednotce intenzivní péče," sdělil mluvčí nemocnice Egon Havrlant.

Mrtvý je cizinec

Motorkáři měli v Libině soukromý sraz, kterého se zúčastnilo kolem devadesáti lidí. "Žádnou oficiální akci jsme nahlášenou neměli. Je tady mnoho zajištěných lidí, jejichž totožnost zjišťujeme a od kterých potřebujeme vysvětlení," doplnila mluvčí.

Zastřelený motorkář je podle dosavadních zjištění cizinec. Policie věc vyšetřuje jako podezření z vraždy. Na místě jsou stále desítky policistů včetně psovodů, kriminalistů a zásahové jednotky.

"Policisté jsou v tuto chvíli na místě činu, které ohledávají, a sbírají stopy potřebné k objasnění konfliktu. Probíhají velmi náročné procesní úkony, které potrvají ještě dalších několik desítek hodin," podotkla Štrbáková.

Co bylo předmětem sporu mezi motorkáři, mluvčí neuvedla. Přiblížila jen, že zahraniční účastníci akce jsou ze střední Evropy.

Šlo zřejmě o vyřizování účtů dvou znepřátelených gangů

Dle informací MF DNES je za vším vyřizování účtů mezi dvěma motorkářskými gangy - českými Hells Angels, kteří v tuzemsku fungují už téměř dvacet let, a relativně nově vzniklou českou odnoží Outlaws MC, kteří zde začali působit zhruba před třemi až čtyřmi lety.

"Podle mých informací tam Outlaws otevírali novou klubovnu, přijeli tam kvůli tomu i zahraniční členové, protože česká odnož vzniká pod ochranou Poláků. Jenže Hells Angels považují Česko za své území, takže jim přišli ukázat, že bez jejich svolení tady žádný další klub fungovat nebude," nastínil znalec české motorkářské scény, který si nepřál být jmenován z obavy o svou bezpečnost, redakce ale jeho identitu zná. Podle něj nejde o první podobnou potyčku.

"Doteď si ale na sebe obvykle počkali jen někde na benzince a většinou to nikdo policii nehlásil. Už ale došlo i na nože. Je vidět, že to eskaluje. Navíc teď velmi pravděpodobně dojde na odvetu, Outlaws si tohle jen těžko nechají líbit," dodal.

Zdroj: http://olomouc.idnes.cz/pri-potycce-mot ... zpravy_mav
Uživatelský avatar

Příspěvky: 187

Registrován: stř 01.9.2010, 8:54

Re: Na srazu motorkářů se střílelo. Jeden muž zemřel...

Příspěvek od Tekka » pát 18.10.2013, 14:12

Ten zastřelený byl polský člen Hells Angels MC.

Zpět na „Černá kronika“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz