Objednal si televizi, dostal poštou SIG716

Příspěvek od PatrikChrz » stř 18.2.2015, 13:44

Narazil jsem na to náhodou při hledání úplně něčeho jiného, snad nevadí, že je to starší. Jsem si vzpomněl, jak jsem do firmy kdysi v eshopu objednal USB kabel a oni poslali autodráhu :P

http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... &Itemid=57

autor: Jaroslav Lexa , publikováno 9.8.2012

V hlavním městě USA si mladý muž koupil prostřednictvím internetu novou televizi. Místo ní dostal poloautomatickou pušku Sig Sauer SIG716.

Seth Horvitz z Washingtonu kontaktoval policii poté, co v balíku od UPS našel místo televize palnou zbraň. Ta původně mířila do obchodu se zbraněmi v Pensylvánii, ale nakonec skončila Washingtonu, hlavním městě USA ve kterém se nachází i Bílý dům. Bílý dům má mimochodem adresu 1600 Pennsylvania Avenue NW.

Seth asi myslel že je ta televize v kabici srolovaná

Mladý Horvitz využil služeb Amazonu, který pro něj zprostředkoval obchod s prodejcem televize. Amazon ani prodejce pravděpodobně chybu neudělali. Na krabici bylo více adres doručení, mezi nimi právě obchod se zbraněmi v Pensylvánii. Vina by tedy měla padnout na UPS, které předalo svým pochybením nebezpečnou zbraň do rukou náhodného muže.

nakupování na internetu 2.0

Pikantní je, že na území Washingtonu je držení SIG716 zakázané. Navíc se tato nešťastná záměna stala v době, kdy záliba Američanů v domácím ozbrojování se palnými zbraněmi prochází mediálně nepříjemným obdobím.