Obviněná protokolářka

Příspěvek od kregan » stř 21.5.2014, 9:53

Obviněná protokolářka: Nenajela jsem na ně, policisté u výslechu lhali.

Štěpánka Nezmarová je protokolářkou ministra obrany, vysoko postavenou úřednicí zvyklou na zdvořilost a diplomacii. Jenomže od dubna je Nezmarová zároveň obviněná z "násilí proti úřední osobě" za to, že najížděla autem do policisty, který hlídal vjezd k Pražskému hradu. Ten na ni pak mířil pistolí. Nezmarová vinu v rozhovoru pro iDNES.cz popírá.

Incident se stal na křižovatce u tramvajové zastávky Pražský hrad 24. dubna. Nezmarová jela svým citroënem do tělocvičny Hradní stráže. Bezpečnostní inspekce teď dokonce vyšetřuje, jestli někdo nečinil nátlak na policisty ve prospěch Nezmarové.

Protokolářka argumentuje, že policie v jejím případě postupovala zvláštně. "Tomu policistovi nebylo víc než dvacet. On tu zbraň použil z nezkušenosti neadekvátně a teď si to nějak musí obhájit," míní Nezmarová.

...

Vlastimil Picek jel okolo na slavnostní večeři u příležitosti prezidentského summitu. Tak se zastavil a ptal se, co se děje. Okolo jel i generální ředitel České zbrojovky, se kterým se také znám. Pak jel kolem jeden důstojník ze sekce chráněných osob a ten se tam také zastavil.


celý článek tady: http://zpravy.idnes.cz/rozhovor-s-stepa ... ntent=top6