Opilý mladík pálil z plynové pistole ve známé pražské police

Příspěvek od S474N » pát 03.9.2021, 18:01

Opilý mladík pálil z plynové pistole ve známé pražské policejní ulici

Řečeno s ironií, vhodnější ulici pro střelbu si 24letý mladík nemohl v Praze vybrat. V opilosti a pod vlivem drog několikrát vystřelil z plynové pistole v Bartolomějské ulici v centru metropole, kde jsou místní oddělení policie a kriminalistický ústav. Zadržení mladíka bylo vzhledem ke koncentraci policistů ve zmíněné ulici dílem okamžiku. Incident se stal v úterý kolem 3. hodiny v noci.

„Zřejmě nejznámější pražská policejní ulice Bartolomějská v Praze 1 zažila nečekané pozdvižení. Mladý muž, který touto ulicí procházel, začal z ničeho nic v davu plném lidí střílet do vzduchu z plynové pistole,“ informoval v pátek mluvčí policie Richard Hrdina.

Před služebnou souhrou okolností právě seděl v autě policista, který čekal na kolegu.

Jakmile uslyšel a zahlédl muže s pistolí v ruce, vyrazil z auta a namířil svou služební zbraň na výtržníka, kterého vzápětí zpacifikoval.

„Poté jej odvedl k dořešení celého incidentu na služebnu, která byla asi pět metrů daleko. Policisté lustrací zjistili, že se jedná o recidivistu, který již byl za obdobný trestný čin pravomocně odsouzen k veřejně prospěšným pracím, avšak ani to ho zřejmě od jeho jednání neodradilo,“ upřesnil mluvčí.

Mladík nadýchal bezmála promile alkoholu, test na drogy ukázal povzbuzující drogu pervitin.

„Mladý muž je podezřelý ze spáchání trestného činu výtržnictví, za což mu v případě odsouzení hrozí až tři roky za mřížemi,“ dodal Hrdina.


Puvodni odkaz:
:arrow: https://www.novinky.cz/krimi/clanek/opi ... i-40371016
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek