Ozbrojeny muz chtel sefovi rozmluvit vypoved

Příspěvek od crazy nemo » čtv 10.4.2014, 17:54

"Sedmapadesátiletého muže z Prostějovska zadržela v sobotu v místě bydliště zásahová jednotka Moravskoslezského kraje. Kriminalisté už ho obvinili z vydírání a nedovoleného ozbrojování a to v souvislosti s incidentem, který se stal v pátek odpoledne v objektu v prostějovské Brněnské ulici," popsala policejní mluvčí Irena Urbánková.
Při domovní prohlídce policisté u muže našli nestandardně upravenou střelnou zbraň. Žádné povolení k jejímu držení přitom nevlastní.
"Muž už byl vzat do vazby a eskortován do vazební věznice v Olomouci. Policisté případ nadále vyšetřují a prověřují všechny okolnosti," dodala mluvčí.


Bližší informace policie zatím nechce poskytovat. I proto, že podle Urbánkové hrozí sekundární viktimizace oběti, tedy že by oběť znovu utrpěla újmu medializací případu.
Podle zdrojů MF DNES je zadrženým muž pracující jako hrobník, který si ozbrojený přišel "promluvit" se svým šéfem a chtěl ho přinutit, aby stáhl jeho výpověď.
Zastihl ale jen dalšího ze zaměstnanců, kterého pak pak zhruba dvě hodiny zadržoval, vyhrožoval mu zastřelením a nutil ho, aby se za něj přimluvil.
Oběť je nyní v péči lékařů kvůli posttraumatické stresové poruše. Agresor nakonec své snahy zanechal a odešel domů, kde ho později zatkla zásahová jednotka.


Zdroj: http://olomouc.idnes.cz/ozbrojeny-muz-c ... zpravy_stk