Policie po honičce prostřelila muži nohu

Příspěvek od FRENKY » pon 22.1.2007, 16:30

22. ledna 2007

Přestřelkou a průstřelem levého stehna prchajícího 59letého muže z Karlových Varů skončila v pondělí odpoledne honička, při které muž vyhýbající se výkonu trestu ujížděl ve stříbrné felicii před policejní hlídkou od karlovarské tržnice až do 13 kilometrů vzdálené obce Božičany.
22.1. 2007 17:03

KARLOVY VARY - "Na parkovišti u karlovarské tržnice poznala policejní hlídka v řidiči hledaného muže, který nenastoupil ve stanoveném termínu do výkonu trestu," uvedl mluvčí karlovarské policie Pavel Valenta. "Hledaný muž na pokyn policistů nezastavil a místo toho do hlídky několikrát najel," pokračoval mluvčí.

Následovala podle svědků honička jako z hollywoodských filmů. "Řidič začal se stříbrnou felicií ujíždět policistům z parkoviště, přičemž naboural do osobního vozidla, které stálo u výjezdu z parkoviště," popisoval svědek události. "Přes střet s vozidlem pokračoval dál a ujížděl ulicemi Karlových Varů. Byla to honička jako ve filmu," dodal svědek. Podle Valenty ujíždějící řidič naboural i další osobní vozidl.
Na varovné výstřely nereagoval

"Před policejní hlídkou ujížděl až do obce Božičany, kde zastavil na křižovatce do Nejdku a začal prchat mezi domy do polí," pokračoval Valenta. "V ruce přitom držel střelnou zbraň," dodal. "Policejní hlídka několikrát vystřelila varovně do vzduchu, ale muž prchal dál a přitom začal rovněž střílet. Při přestřelce jedna z kulek zasáhla muže do levého stehna," konstatoval Valenta s tím, že následně se muž vzdal a byl zadržen.

"Muž měl prostřelené levé stehno," uvedl mluvčí karlovarské záchranky Lukáš Hutta. "Jednalo se o napůl střelnou a tržnou ránu. Kulka totiž ustřelila kus svalu na noze," dodal s tím, že muž byl odvezen do karlovarské nemocnice k ošetření. Mluvčí policie Valenta nedokázal odpovědět na otázku, za jaký trestný čin byl postřelený muž odsouzen a jak vysokému trestu odnětí svobody se vyhýbal.

http://www.novinky.cz/krimi/policista-p ... ojeep.html