Policisté na poliklinice v Praze zadrželi ozbrojeného muže.

Příspěvek od Pepíno » stř 11.1.2023, 8:03

Prvosledové hlídky vyjížděly v pondělí odpoledne do nemocničního zařízení v Praze 5, dle prvotních informací měl na ostrahu areálu muž v maskáčových kalhotách vytáhnout nůž a ukázat střelnou zbraň. Po předchozí slovní rozepři, kvůli parkování uvnitř areálu, měl muž vytáhnout na ostrahu nůž a ukázat střelnou zbraň. Následně podezřelý i přes upozornění ostrahy vjel se svým vozidlem jiným vchodem do areálu.

Přivolaní policisté z PMJ a OHS II, v balistické ochraně a s dlouhými zbraněmi, pod velením velitele policie z pohotovostní motorizované jednotky, museli budovu prohledat.

Netrvalo dlouho a muže uvedeného popisu nalezli uvnitř a za užití hrozby namířené střelné zbraně ho omezili na osobní svobodě. Při prohlídce u něj nalezli dva nože a ostrou střelnou zbraň, která byla legálně držená.

Jednašedesátiletý muž je v současné chvíli podezřelý ze spáchání trestného činu výtržnictví, za což mu v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. V současné chvíli se celým případem zabýváme a zjišťujeme veškeré okolnosti.

V pondělí odpoledne vyjížděli pražští policisté do areálu nemocničního zařízení v ulici Kartouzská v Praze 5.

https://tydenikpolicie.cz/policiste-na- ... -revolver/