Pomoc s výběrem G17 vs CZ75 Shadow vs CZ75 Tactical Sport


Debata o pistolích GLOCK

Uživatelský avatar

Příspěvky: 74

Registrován: pon 10.8.2015, 0:35

Pomoc s výběrem G17 vs CZ75 Shadow vs CZ75 Tactical Sport

Příspěvek od Magic » pon 10.8.2015, 0:38

Zdravím všechny!

Jsem poměrně čerstvým absolventem zkoušek ZP a od zítřka čekatelem na jeho vydání.

Rád bych co nejdříve vyřídil také nákupní povolení a momentálně po víkendu stráveném procházeních CZ i zahraničních diskuzí váhám jakou zbraň pořídit. Je mi jasné, že to bude velice subjektivní a to, co najdu na internetu se vůbec nemusí shodovat s realitou a tím, co si ve výsledku pořídím.

Účel použití bude spíše na mířenou střelbu na terč, s tím že bych rád časem pokud mi to půjde také na nějaké soutěže. Po pročtení několika diskuzí jsem pochopil, že není dobré dělat kompromisy a tudíž i když bych rád zbraň jak pro mířenou střelbu, tak pro ochranu na nepravidelné nošení nemá smysl ustupovat jejímu hlavnímu účelu a vždy je potřeba se podřídit, nebo raději koupit rovnou 2 zbraně, kdy každá bude sloužit jinému účelu.

Aktuálně jsem dle diskuzí a hodnocení došel předběžně k následujícímu:
- Glock 17 IV. gen.
- CZ 75 Shadow

Střelivo pak předpokládám nejvíce "mainstreamové" 9 mm. Nerad bych jelikož plánuji střílet spíše více nějak extrémně přeplácel na střelivu. V tomto se ale úplně ještě neorientuji, ale vím že každá zbraň snáší např. přebíjené náboje různě. Na případné doporučení odkud ho následně nejlevněji brát už bych se zeptal v jiném vláknu, popř. zkusil nejprve hledat.

Narazil jsem na spoustu vláken, kde každý hanil něco a to pak u CZ poměrně různorodou výrobní kvalitu jako "na houpačce" s velký množstvím reklamací u tohoto modelu a pro Glock IV. pak velice krátkou životnost "plasťáku", která hned po několika stech (?!!!) výstřelech vezme některou ze svých součástí do věčných lovišť a navíc u toho ještě někomu "vyliská" závěrem (beru s rezervou).

Také mám zároveň obavu z hmotnosti, ale tam se opět předpokládám vracím k účelu, kdy těžší zbraň je lepší pro mířenou střelbu a nebude tak "poskakovat", takže se neustále vracím spíše k CZ 75 Shadow.

Co jsem již neměl čas studovat byly různé absence pojistek u obou modelů a to pak včetně vychvalování Glocku pro jeho blbuvzdornost (chytnu, střílím).

Z čeho jsem měl prozatím z hlediska pistolí příležitost střílet:
CZ 75 COMPACT
CZ 83
SIG (model si nepamatuji)

Nejvíce mi seděla pro mířenou střelbu těžší plnohodnotná CZ. Bylo mi tam ale doporučeno, že vzhledem k menším rukám bych měl možná sáhnout spíše po kompaktu. To pak bylo zase jinde prozměnu vyvráceno.

Nejlepší postup vidím takový, že bych si obě zbraně někde vyzkoušel a pak se rozhodl podle toho, která mi bude nejlépe sedět (držení, mířená střelba a další aspekty). Cena není pro pořízení samotné zbraně vyloženě rozhodující kritérium a je až na posledním místě, ale zase bych nechtěl zbytečně vyhazovat za něco, co pak budu prodávat, protože mi to nesedne. Vůbec bych se nedivil kdybych po takové zkoušce skončil nakonec ještě úplně u jiné zbraně (praxe > teorie).

Budu rád za jakékoliv rady zde na fóru, popř. najde-li se někdo z lokality Nový Jičín, nebo přijatelného radiusu Olomouc, Ostrava, tak budu vděčný za možnost si tyto (příp. další) zbraně pod jeho dozorem osahat a příp. si párkrát vystřelit (střelivo, střelnici a kafe platím).

Díky.
Naposledy upravil(a) Magic dne stř 12.8.2015, 12:31, celkem upraveno 3 x.
Uživatelský avatar

VIP člen

Příspěvky: 563

Registrován: sob 07.10.2006, 9:35

Re: Pomoc s výběrem Glock 17 4 gen. vs CZ 75 Shadow

Příspěvek od U.I. » pon 10.8.2015, 1:02

Tak jsi tu na MujGlocku foru, takze 90% z nas ma Glocky... Nebo i vice zbrani
Za sebe sem mel moznost s strilet jiz z desitek zbrani vcetne dvou Tebou zminovanych... Kratkou CZtu bych osobne vazne nechtel.. Ale jak rikas je to subjektivni

G17 je na mne zase moc velka do ruky- ale strili se z ni super

Sam mam na noseni Glock 42, na strelnici Glock 19 a kdyz si chci uzit vic zabavy tak mam CZ 858 Tactical 4V
Uživatelský avatar

Příspěvky: 74

Registrován: pon 10.8.2015, 0:35

Re: Pomoc s výběrem Glock 17 4 gen. vs CZ 75 Shadow

Příspěvek od Magic » pon 10.8.2015, 1:30

Ja prave doufal, ze by je nekdo mohl srovnat a najde se takovy, kdo ma i CZ 75 Shadow.

Mne 19tka prisla relativne dost mala , ale sam nemam pravda vylozene nejvetsi ruku.
Uživatelský avatar

VIP člen

Příspěvky: 13302

Registrován: stř 30.3.2005, 10:20

Zbraň: GLOCK 19

Bydliště: mám

Re: Pomoc s výběrem Glock 17 4 gen. vs CZ 75 Shadow

Příspěvek od S474N » pon 10.8.2015, 7:32

Jsem z mobilu, takze kratce - zejmena vyzkouset! Neposuzovat tzv. "vitrinovymi nazory", ale vzit si G19 nebo 17 do ruky a zkouset!

K tem CZ se vyjadrovat radsi ani nebudu. Pochopil bych tve pozadavky kvuli sportu, kde se nemuzes hnout v nejake kategorii nahoru a limituje te neco na zbrani, ale resit to jako naprostej zacatecnik? To je podle me nesmysl. Kup jeden kver a penize vraz do streliva.
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

Příspěvky: 213

Registrován: pon 28.7.2014, 17:49

Zbraň: G17

Re: Pomoc s výběrem Glock 17 4 gen. vs CZ 75 Shadow

Příspěvek od Morris » pon 10.8.2015, 8:15

Magic píše: a pro Glock IV. pak velice krátkou životnost "plasťáku", která hned po několika stech (?!!!) výstřelech vezme některou ze svých součástí do věčných lovišť a navíc u toho ještě někomu "vyliská" závěrem (beru s rezervou).
tak tak, glock vydrzi 1000 maximalne 2000 ran. Potom sa roztecie
https://www.youtube.com/watch?v=ub4OswU ... e=youtu.be

Příspěvky: 429

Registrován: pon 21.10.2013, 23:03

Zbraň: Glock 17, Glock 26

Bydliště: Praha

Re: Pomoc s výběrem Glock 17 4 gen. vs CZ 75 Shadow

Příspěvek od hermenet » pon 10.8.2015, 8:30

Já nejsem dlouholetý střelec, ale motohlavnou poznámečku si dovolit můžu: Nechápu, proč neuvažuješ o Grand Power K100. :D Já jako lokální patriot uvažoval pouze o domácích, rakouskouherských zbraních (Glock, Steyr, Grand Power) a mezi nimi se K100 dostala na čelné místo, i když nakonec vyhrál z racionálních pseudodůvodů Glock. Na mířenku mi K100 přijde o něco lepší než Glock kvůli možnosti střelby v SA režimu a kultivovanějšímu zpětnému rázu (rotační uzamykání). A jsou tu lidi, co její subkompaktní verzi pohodlně nosí ;-)

Exot fóra
Exot fóra

Příspěvky: 978

Registrován: pon 10.4.2006, 21:56

Re: Pomoc s výběrem Glock 17 4 gen. vs CZ 75 Shadow

Příspěvek od Stepan » pon 10.8.2015, 8:34

Magic píše:Jsem poměrně čerstvým absolventem zkoušek ZP a od zítřka čekatelem na jeho vydání. Rád bych co nejdříve vyřídil také nákupní povolení a momentálně po víkendu stráveném procházeních CZ i zahraničních diskuzí váhám jakou zbraň pořídit.
Na nákupní povolení není potřeba psát přesný model zbraně, stačí druh: pistole samonabíjecí a všechno ostatní nechat prázdné. S podáním povolením nemusíš čekat, až se rozhodneš, jakou zbraň pořídit.
Magic píše:Účel použití bude spíše na mířenou střelbu na terč, s tím že bych rád časem pokud mi to půjde také na nějaké soutěže. Aktuálně jsem dle diskuzí a hodnocení došel předběžně k následujícímu:
- Glock 17 IV. gen.
- CZ 75 Shadow
Pro tento účel je z několika důvodů mnohem lepší Shadow. Kupříkladu mnoho špičkových IPSC střelců střílí v divizi produkce Shadow nebo Tanfoglio, což je italská kopie čezety. Je to ale vysloveně sportovní speciál (například s neprakticlými velkými pákami pojistek), stojí za úvahu, jestli si z hlediska větší univerzálnosti použití nepořídit nějaký jiný model SP-01. Na Shadow se dají dokoupit i pojistky s úzkými pákami. Ale pořád bude mít z hlediska dalšího použití diskutabilní chybějící blok úderníku.
Magic píše:Střelivo pak předpokládám nejvíce "mainstreamové" 9 mm. Nerad bych jelikož plánuji střílet spíše více nějak extrémně přeplácel na střelivu.
Přebíjené střelivo může být nespolehlivé, může způsobovat nadměrné špinění zbraně, může způsobit explozi zbraně, zranění střelce i jiných. Aby se tvoje snaha ušetřit na střelivu nevedla k používání nějakých pochybných přebíjenek.
Magic píše:Nejlepší postup vidím takový, že bych si obě zbraně někde vyzkoušel a pak se rozhodl podle toho, která mi bude nejlépe sedět (držení, mířená střelba a další aspekty).
Zkoušení v tomhle případě nemá moc smysl, Glock není na tohle prostě dělaný, je to služební zbraň s jiným účelem použití. Čezeta 75 je považována za etalon ergonomie a pro její pohodlnost je široce kopírována. Nejlepší světový střelec IPSC Grauffel střílí s její kopíí, má kolem Tanfoglia osobní business. Na youtube dává videa Miroslav Zapletal, náš nejlepší (nebo jeden z nejlepších) střelců https://www.youtube.com/user/MrCZShooter , střílí Shadowem.

Až začneš řešit třeba zbraň pro zkryté nošení, zkoušení bude potřeba.
Naposledy upravil(a) Stepan dne pon 10.8.2015, 8:38, celkem upraveno 1 x.

Příspěvky: 361

Registrován: stř 06.1.2010, 14:01

Zbraň: GLOCK 17

Bydliště: Praha

Re: Pomoc s výběrem Glock 17 4 gen. vs CZ 75 Shadow

Příspěvek od HENRY » pon 10.8.2015, 8:38

Pro tvoje účely kup CZ 75 Shadow tím nešlápneš vedle.
Uživatelský avatar

Příspěvky: 1251

Registrován: pát 07.9.2007, 13:47

Bydliště: LKPR

Re: Pomoc s výběrem Glock 17 4 gen. vs CZ 75 Shadow

Příspěvek od Biggles » pon 10.8.2015, 8:48

Jakožto čerstvýho držitele ZP tě ani na "sport" nebude ani jedna ze jmenovaných nijak omezovat, až vystřílíš vagón munice, budeš vědět nejlíp sám, co na případnej sport (discilínu nebo i konkrétní divizi) budeš potřebovat.
Vyzkoušej si, která ti bude pasovat víc, neomezuj se jen na dva zmiňovaný typy a výrobce, čím víc ti toho projde rukama, tím je větší pravděpodobnost, že nešlápneš úplně vedle (z hlediska ergonomie) a vydrží ti tvoje "první" dýl.
Pokud ti jde o srovnání spolehlivosti, konzistence kvality výroby a případných řešení záručních závad - tak tady není co porovnávat. Prostě někdo vyrábí a někdo se chvástá...můžeš si tipnout, co uměj líp v závodech približného strojárstva v Brodě :lol: :D
Jo a na Stepanovy kecy se vykašli, teda pokud chceš aspoň trochu relevantní informace 8-)

Příspěvky: 44

Registrován: sob 14.1.2012, 9:30

Re: Pomoc s výběrem Glock 17 4 gen. vs CZ 75 Shadow

Příspěvek od KarelP » pon 10.8.2015, 10:38

Kupovat Glock primárně na sport (mířenku) je nesmysl, asi jako kupovat Shadow na nošení. Kdyby sis prst v prdeli zlámal, spoušť Glocka nikdy nebude mířenkářská. Naopak, pokud ti jde opradu o mířenku, přesnost, podíval bych se na CZ TS (Tactical Sport), delší hlaveň, delší záměrná, SA spoušť. I u dynamických disciplín (ipsc, LOS) bude Shadow lepší než Glock. Těžší rám, lehčí závěr, kope míň, da se střílet rychleji. Bez diskuse, to je prostě fyzika. Netvrdím, že se nadá střílet mířenka s Glockem a rozdíl u dynamických disciplín nebude nějak zásadní, ale když chceš zbraň na sport, koupil bych sportovní. Kdyby ses motal na jih od Brna, napiš, nechám tě z obou vystřelit, můžeš to porovnat.
Uživatelský avatar

Příspěvky: 74

Registrován: pon 10.8.2015, 0:35

Re: Pomoc s výběrem Glock 17 4 gen. vs CZ 75 Shadow

Příspěvek od Magic » pon 10.8.2015, 12:15

Diky moc za rady!

S474N: Naprosto souhlasim, prave proto se snazim dopidit k tomu, abych mohl nekde vyzkouset oboji.

Morris: Celkem drsne video s temi zabery na zbran. To mne od Glocka teda docela dost odrazuje. Ja se prave divim, ze si ho vzhledem k tomuto nekdo vubec kupuje. Teda pokud hrozi maximalni zahrati od tesneho noseni v kalhotach a ne od strelby, tak to asi bude vhodna lehka zbran. Uprimne kdyz jsem ho na MP dostal do ruky (3 gen.) pri prvnim kurzu na ZP u teorie, tak jsem si rikal jestli mi nedali omylem nejakou plastovou hracku, protoze jsem predtim drzel CZ75 a ten rozdil byl vahove uplne jinde. Nasledovala pruprava o tom jak Glock vydrzi blato, vodu, mraz a buhvi co jeste, tak to mne zase naopak nadchlo.

hermenet: Protoze jsem vubec nevedel, ze neco takoveho existuje :). Musel bych to vyzkouset.

Stepan: Jsi si jisty? Ja mam pred sebou vytistene nakupni povoleni ze ZbraneKvalitne a je tam Druh, Vzor, Vyrobni cislo, Znacka vyrobce, Raze, apod. a to mi prijde celkem konkretni k tomu, co si clovek chce poridit. Viz http://zbranekvalitne.cz/d/zp/formulare ... voleni.pdf . Zrovna se chystam na PCR podavat zadost o ZP, tak to zkusim a uvidim. Jinak jaky jiny model by jsi doporucoval? Ja se dival na ty nejnovejsi a dobre hodnocene, s tim ze hodne lidi jeste chvalilo Tactical Sports, ale to bude asi podobne.

Biggles: Mam to v planu, problem je pouze kde tak ucinit, aby tam ty zbrane byly nejlepe pohromade.

KarelP: Diky moc, kdyby se nikdo z blizsi lokality nenabidl zvazim vyuziti nabidky. Jen to je ted docela adrenalin po te nasi super dalnici a byl by z toho asi celodenni vylet.

======

Pokud se rozhodnu pro CZ (at uz Shadow, nebo presvedci-li mne praxe, ci nazory Tactical Sport), tak kde ji doporucujete vzit? Cetl jsem, ze to je jak na houpacce a kvalita pro export > nez-li to co mame jako "spotrebitele ovce" v CR. Udelat si vylet primo do UB, nebo je to jedno a sahnout po nejvyhodnejsi nabidce v okoli? Brat radeji od lokalniho dealera kvuli budoucim castym navstevam (upravy, reklamace)?

Jinak kdyz to tak ctu potvrdilo se mi, co jsem psal a to, ze proste na mirenku a noseni neexistuje uplne vhodny kompromis a navic by mi to pak stejne kdyz bych takovy "prusecik" nasel drive, nebo pozdeji vadilo ci omezovalo. Co by jste doporucili kdyz uz budu zkouset zbrane na mirenku zvazit pro skryte noseni na sebeobranu? Tam uz predpokladam Glock v napr. zminovanem modelu 42 bude mit vyssi pricku.

Jsem v tomto absolutne nevybaven, tak pak budu resit take prislusenstvi (pouzdro, neco do auta bude-li potreba). Na to bych ale pak kouknul, zda-li se to tu neresilo, nebo udelal nove vlakno.
Uživatelský avatar

Příspěvky: 1251

Registrován: pát 07.9.2007, 13:47

Bydliště: LKPR

Re: Pomoc s výběrem Glock 17 4 gen. vs CZ 75 Shadow

Příspěvek od Biggles » pon 10.8.2015, 12:33

No s těma údajema v nákupce...záleží, co všechno budou chtít policajti vyplnit :wink: Poměrně dost zbraní na půjčování mívali třeba v Avimu v Praze, ale když projdeš net, tak určitě najdeš, co kde na který střelnici půjčujou.
edit: Co tě na tom videu odrazuje?
Uživatelský avatar

Příspěvky: 74

Registrován: pon 10.8.2015, 0:35

Re: Pomoc s výběrem Glock 17 4 gen. vs CZ 75 Shadow

Příspěvek od Magic » pon 10.8.2015, 12:50

Ja vezmu na PCR prazdny formular i kdyz verim, ze jich tam budou mit plno a zeptam se, co budou chtit primo tam.

Prahu mam uplne z ruky, tam se dostanu nenastane-li nejaka neocekavana situace mozna pocitam tak pristi rok v lete.

U toho videa jsem prave videl vnitrek zbrane (v jedne casti videa tam je detail na fotky) a prislo mi ze neni uplne ok, nebo to je bezpne opotrebeni a Morris se mi snazil rict, ze Glock je ok a ti kdo ho kritizuji z hlediska zivotnosti melou spise nesmysly?

Příspěvky: 47

Registrován: ned 25.1.2015, 18:03

Bydliště: Brno / HK

Re: Pomoc s výběrem Glock 17 4 gen. vs CZ 75 Shadow

Příspěvek od mihlit » pon 10.8.2015, 12:55

Pokud máš ve výběru jen dvě zbraně. Tak je vyzkoušej a uvidíš. Mám ale dojem, že máš ve výběru jen dvě zbraně, protože jsi jich o moc víc nezkoušel. V tomto směru bys měl ještě nějakou dobu zkoušet.

Než jsem si pořídil první zbraň, měl jsem vyzkoušených takových něco mezi dvanácti až patnácti zbraněmi. Věděl jsem pak celkem dost jasně, co chci.

Nejlépe se mi držela, obsluhovala i střílela grand power k100. Střílí se mi z ní super. Cena dobrá. Takže jsem ji pořídil a nelituju. Vybral jsem ji jako zbraň na "sport" (i když na závody zatím nechodím), na nošení to chce samozřejmě něco jiného. Nechtělo se mi utrácet zas až tak moc, koupil jsem tedy klasiku a ne sportovnější verzi x-calibur. Neměl jsem do teď jedinou závadu. Jako drobná fičurka je, že při (lehce) razantnějším zasunutí zásobníku automaticky spadne závěr ze záchytu a rovnou nabije. Kdo nezná a neviděl, tak se na poprvé často podivuje a okukuje :)

Štěpán ma s NP pravdu. Stačí uvést kategorii zbraně, tedy "pistole samonabíjecí" a ostatní kolonky nechat prázdné. NP platí rok od vydání, takže do té doby ho určitě využiješ. Je o tom i tuším nějaký komentář od MV, že uvedení kategorie musí policajtům stačit.

K otázce na skryté nošení je stejná odpověď - (vy)zkoušej, uvidíš. Jen si dej pozor, abys nedopadl jak je to často u amatérských fotografů. Mají mobil či kompakt, chtějí fotit lepší fotky a tak si koupí zrcadlovku. Jenže zrcadlovka plus dva objektivy je děsně velké a těžké, tak to stejně vždy zůstane doma a venku fotí jen s tím kompaktem. Stejné je to u pistolí. Chceš-li nějakou dobrou, přesnou, odolnou, s velkým zásobníkem, bude to velká těžká pistole, kterou si vezmeš jen na střelnici, ale nosit to nikdy nebudeš nebo to budeš nechávat většinu času doma, protože tě bude váha a rozměry omezovat a nebude se ti s tím chtít "zase" tahat. Doma ti bude pak víš na co. Proto doporučuji mířit na skutečně malé rozměry i váhu, aby tě zbraň neomezovala. Opět jsem jich zkoušel víc a do užšího výběru mi vyšly glock42/43, walther pps, smith & wesson m&p shield. Všechny tyto jsou jednořadé subkompakty, takže malé a lehké. Všechny střílí přiměřeně dobře a jsou dostatečně kvalitní. Z uvedených bych pak nakonec vzal G43 (v 9mm luger kvůli levnějšímu střelivu) a to kvůli výrazně lepší dostupnosti jak zbraně, tak náhradních dílů. Já si dal ale do podmínky, že chci zbraň s pojistkou (názory na pro/proti se značně různí), vybral jsem tedy sw shielda.
Uživatelský avatar

VIP člen

Příspěvky: 3091

Registrován: ned 21.11.2010, 12:57

Re: Pomoc s výběrem Glock 17 4 gen. vs CZ 75 Shadow

Příspěvek od reddog » pon 10.8.2015, 13:08

Magic:
Ono neni od veci se optat na strelnici, kam chodis ci chodit zacnes, aby ti mistni treba ukazali sve vybaveni. Slusne se optej, zda te mistni nechaji osahat zajmove zelezo. Slusne popros zda si muzes strelit a nezapomen slusne podekovat. Za sebe jsem si jist, ze drtiva vetsina z nas te nejen necha vystrelit, o osahani zbrane nemluve, ale urcite se s tebou podeli o sve vlastni postrehy. Spravce/majitel strelnice ma vetsinou dobry prehled o zbranich a jejich vlastnicich. Ten ti take muze dat cenne rady. Rekl bych, ze je zbytecne cestovat po republice nahoru dolu, kdyz muzes s doptavanim se zacit na "domaci" strelnici. Nadto si tam muzes najit partaka nebo ucitele ci dobreho radce.
Stepan ma pravdu v jedne veci. Nakupku si podej (nebo zrealizuj pres datovou schranku) a nevyplnuj konkretni zbran. Ona muze taky prijit nabidka z cisteho nebe a bude se platna nakupka hodit.
Drzim palec, aby vyber probehl k plne spokojenosti a budeme ocekavat zpetne postrehy.
Uživatelský avatar

Příspěvky: 74

Registrován: pon 10.8.2015, 0:35

Re: Pomoc s výběrem Glock 17 4 gen. vs CZ 75 Shadow

Příspěvek od Magic » pon 10.8.2015, 13:13

reddog:
Uz jsem zkousel psat do Olomouce na strelnici jestli tam nahodou nemaji take CZ 75 Shadow/Tactical a pak bych se tam asi vydal.

V Ostrave ma Corado strasne neprehledny web, ale asi tam zkusim radeji zavolat.

Tady v okoli Noveho Jicina ty male mistni strelnice asi takove moznosti mit nebudou, ale zkusim se taky optat na tu pripadnou zkousku vice zbrani (Odry). Videl jsem ted na mape, ze je snad strelnice take v Pribore a Frenstatu pod Radhostem.

Vyplnim si tedy zadost o povoleni jak pisete. Predpokladam, ze kdyz budu nasledne chtit zbran pro skryte noseni musim znovu podat stejnou zadost jeste jednou a to same pak znovu pro samopal, spravne?

mihilit:
Diky za tipy, omrknu take ty male na skryte noseni. Az to vsechno budu mit vyreseno, tak uz mi jen zbyde zamyslet se nad tim kam ji vlastne budu skryte nosit :D.

Jinak s tim fotakem jako prirovnanim se naprosto dokazi ztotoznit, ja nikdy velky fotak nemel a tudiz chodim vzdy s digitalem a vim, ze velkou potvoru bych si proste s sebou nikam na vylet nevzal a basta. Zatimto na strelnici tam si klidne ten velky fotak vezmu, protoze tam jdu s tim ucelem.
Uživatelský avatar

Příspěvky: 2453

Registrován: stř 10.8.2005, 15:33

Zbraň: GLOCK

Bydliště: Brno

Re: Pomoc s výběrem Glock 17 4 gen. vs CZ 75 Shadow

Příspěvek od pitt » pon 10.8.2015, 13:34

jak již bylo řečeno.....na nákupku nemusíš psát konkrétního výrobce, nebo model.
stačí napsat pistole samonabíjecí a máš vyřešeno---- a pro sebeobranu, ochraně zdraví, nebo jak je to tam napsáno.

k výberu zbraně...to co dával morris, tak je extrém v zacházení extrémního blba.....
pro mě je Glock absolutně bezúdržbová pistole a nemám s ním jediný problém.
problém je (ale to u všeho) když jej "napadne" kutil.

s CZ ti moc neporadím......vždy jen zapůjčená, dlouhodobě jsem z ní nestřílel,ani se o ni nestaral.
Otázka je jestli jsi opravdu přesvědčen o mířence - tak aby sis nekoupil CZ a za tři měsíce nezjistlil že mířenka je nudná a chceš střílet něco jinýho.

Tak jako tak postupem času dospěješ do stavu, kdy budeš mít FULL SIZE na střelnici a SUB/COMPACT na nošení....
Uživatelský avatar

Příspěvky: 74

Registrován: pon 10.8.2015, 0:35

Re: Pomoc s výběrem Glock 17 4 gen. vs CZ 75 Shadow

Příspěvek od Magic » pon 10.8.2015, 13:46

pitt:
Diky, ja se do toho stavu chci prave dopracovat radeji drive, jak pozdeji :-). K tomu pak pridat jeste dlouhou pusku/samopal na vetsi vzdalenost.

Tzn. je mi uz ted jasne, ze budu muset mit 2 kratke zbrane - jednu na strelnici a druhou na skryte noseni a obranu tak, abych nedelal veci polovicate. Nebudu do toho michat tedy tu mířenku.

Jinak u toho nakupniho povoleni jsem se nekde docetl, ze je dobre zaskrtnout vice (i sportovni cinnost), kdyby se zmenily z nejakeho duvodu zakony tak, aby nedoslo k odejmuti. Zkousim zrovna hledat, co je na tom pravdy.
Uživatelský avatar

Příspěvky: 2453

Registrován: stř 10.8.2005, 15:33

Zbraň: GLOCK

Bydliště: Brno

Re: Pomoc s výběrem Glock 17 4 gen. vs CZ 75 Shadow

Příspěvek od pitt » pon 10.8.2015, 14:01

Uživatelský avatar

Příspěvky: 74

Registrován: pon 10.8.2015, 0:35

Re: Pomoc s výběrem Glock 17 4 gen. vs CZ 75 Shadow

Příspěvek od Magic » pon 10.8.2015, 14:46

Ted jsem byl na PCR a nakupni povoleni mi stejne zustalo v ruce, protoze by to udajne museli kdyz neznaji me cislo ZP zastavit a prisel bych o kolek.

Bylo mi ale receno, ze bych mel zaskrtnout vse na co mam ZP, tzn. v mem pripade nejen ochranu zivota, ale take sportovni strelbu. Vaham jelikoz budu mit ZP sk. A, B, D, E zda-li nepridat jeste neco dalsiho. Udajne to prozatim prilis nekontrolovali, ale muze se stat, ze se to ted s nejakym centralnim registrem zmeni.

Alespon mam cas si mezitim vybrat zbran pro skryte noseni i dlouhou zbran a koupit dalsi kolky.

pitt:
Ty videa jsem moc nepochopil, zejmena pak tohle:
https://www.youtube.com/watch?v=TQWKTqe88kI

Edit: Temi dalsimi jsi asi chtel rict, ze mirena strelba je pekna nuda a stejne skoncim u neceho jineho?
Naposledy upravil(a) Magic dne pon 10.8.2015, 14:49, celkem upraveno 1 x.

Zpět na „Pistole GLOCK“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz