Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je ned 23.2.2020, 5:59



Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 103 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
 Pořádná flákota na gril 
Autor Zpráva
Uživatelský avatar

Registrován: 03/2006
Příspěvky: 2977
Bydliště: Praha Západ
Příspěvek Re: Pořádná flákota na gril
Patrik: Dík, zkusím se na to podívat, až bude víc času (nebo budu mít maso doma a začnu narychlo shánět) :)

_________________
Starosta
-- Si vis pacem, para bellum --


čtv 15.8.2013, 7:30
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 05/2013
Příspěvky: 295
Bydliště: Praha - Pankrác
Příspěvek Re: Pořádná flákota na gril
HV píše:
Ještě bych počkal na Satanáška až změří teplotu na plotnách panini grilu. Na hovězí by měla být cca 220 st. Pokud to na ni nevyženeš, bude to chtít otestovat. Pokud bude výsledek mizerný, raději bych to fláknul na pořádně rozpálenou suchou pánev.

Pánev mám taky :)
Případně ještě takovou grilovací desku (kov potažený nějakou antiadhezní vrstvou), kterou dávám na plynový sporák, ale asi to s ní neumím, výsledek nebývá nic moc.


čtv 15.8.2013, 8:30
Profil ICQ
MujGLOCK fotograf
Uživatelský avatar

Registrován: 05/2007
Příspěvky: 1793
Bydliště: Praha 10 - Horní Měcholupy
Příspěvek Re: Pořádná flákota na gril
...právě jsem se vrátil z...
http://www.restaurace-menu.cz/domynoburger
...luxusní burger! Kdo bude mít cestu okolo, doporučuji ;)

_________________
...zbraně, mám zbraně


čtv 15.8.2013, 11:21
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 09/2010
Příspěvky: 187
Příspěvek Re: Pořádná flákota na gril
HV: Výborně. To mám cca 5-10 minut pěšky od baráku. Určitě zkusím.


čtv 15.8.2013, 13:22
Profil
VIP člen
Uživatelský avatar

Registrován: 03/2005
Příspěvky: 13257
Bydliště: mám
Příspěvek Re: Pořádná flákota na gril
Jeste k tomu LIDLu a ze se to neda jist:
:arrow: http://www.financninoviny.cz/zpravy/v-d ... bku/972904

Citace:
Na společnost Tesco Stores ČR připadá 26 zveřejněných potravin. Druhá příčka patří řetězci Penny Market se 17 potravinami. O třetí místo se dělí hypermarkety Globus s řetězcem Billa (15 záznamů). Naopak jediným z velkých řetězců, který aktuálně nemá v databázi žádný záznam, je síť diskontních prodejen Lidl.

_________________
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek


pát 16.8.2013, 12:32
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Registrován: 07/2013
Příspěvky: 80
Příspěvek Re: Pořádná flákota na gril
HV píše:
...právě jsem se vrátil z...
http://www.restaurace-menu.cz/domynoburger
...luxusní burger! Kdo bude mít cestu okolo, doporučuji ;)


IMO špatný není ale za nejlepší burger ho nepovažuji. Mým favoritem co se burgeru v Praze týče je GreenYacht http://greenyachthotel.com/web/index.ph ... urant-menu
Sice dražší ale zatím vede.

Jinak špatný burgery v poměru cena / výkon dělají i v Božské komedii na Libuši :) Případně restaurace Havran (vedle PUBu) poblíž Ipáku.


pát 16.8.2013, 13:15
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 03/2006
Příspěvky: 2977
Bydliště: Praha Západ
Příspěvek Re: Pořádná flákota na gril
Tady se to nejak hemzi znalci burgeru :P
Co rikate na YesBurger v Pze na Husinecke?

_________________
Starosta
-- Si vis pacem, para bellum --


pát 16.8.2013, 21:37
Profil
MujGLOCK fotograf
Uživatelský avatar

Registrován: 05/2007
Příspěvky: 1793
Bydliště: Praha 10 - Horní Měcholupy
Příspěvek Re: Pořádná flákota na gril
Phil: Díky za tip. Já byl v Domynu na hambáči poprvé a co říkali kolegové, mají tam dost proměnlivou kvalitu. No a zrovna to měl docela v cajku, kolegové se také oblízli. Nyní je začali dělat větší a docela to ušlo. Tedy maso bylo dobře udělané. Nejsem příznivcem hambáčů právě pro nevyváženou kvalitu ale tohle bylo fajn.

add. grill panini - Je to fajn na takové to domácí pomalejší pečení, jeho hmotnost a tím tedy akumulace plotýnek je o mnoho menší než u mého grilu který jsem uváděl v odkazu (ještě jsem ho nevážil ale odhaduji to na cca 2/3 - 1/2). Také maximální teplota pečení nebude dostatečná (odhadem podle procesu pečení klobásek) Na hovězí to fakt není. Koupil jsem ho tchánovi, včera jsme dělali klobásky z LIDLa :)

_________________
...zbraně, mám zbraně


sob 17.8.2013, 5:39
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 05/2013
Příspěvky: 295
Bydliště: Praha - Pankrác
Příspěvek Re: Pořádná flákota na gril
Tak myslíš, že se to na tom neudělá ani za delší dobu?
Já bych byl pro to to zkusit, ale rád bych při tom nějaké "odborné vedení", proto jsem navrhoval nějakou Glock-párty u mne :). V nejhorším případě to můžeme udělat na pánvi na plynu.


sob 17.8.2013, 5:59
Profil ICQ

Registrován: 02/2012
Příspěvky: 148
Příspěvek Re: Pořádná flákota na gril
To tam budes susit a dusit a bude z toho hnusny hadr. Gril i panev musi mit maximalni tepelnou kapacitu, aby se masem neochladily a upekly ho co nejrychleji.


sob 17.8.2013, 19:56
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 05/2013
Příspěvky: 295
Bydliště: Praha - Pankrác
Příspěvek Re: Pořádná flákota na gril
Tak tu pánev mám taky. Jak klasickou teflonovou (asi nic extra), tak i nerezovou se silným dnem
http://www.levneelektro.cz/p17669-varen ... ulip-24-cm

By se mohly vyzkoušet různé varianty :)


sob 17.8.2013, 22:47
Profil ICQ
MujGLOCK fotograf
Uživatelský avatar

Registrován: 05/2007
Příspěvky: 1793
Bydliště: Praha 10 - Horní Měcholupy
Příspěvek Re: Pořádná flákota na gril
add zmrazené maso od SelaVita: Nebylo nejhorší. Pokud mohu jako laik posoudit vliv zamražení, tak to masu ubralo cca 5%. Asi trochu více pustilo šťávu, nebyla tak výrazná vůně. Ale jinak to bylo výborné. Rib eye je trochu tužší než vysoký roštěnec co jsem kupoval minule ale taky se dá.
PatrikChrz: Nic nezkoušej. Postup je jasný a ta nerez pánev je na to dost dobrá. Rozpálit, nasucho hodíš flákotu, až se bude odlepovat ode dna tak z druhé strany. Pokud je maso silnější, necháš dohřát i s tou pánví v troubě (cca 15 min. na 150 st.) Pokud nebudeš dohřívat, stejně to do trouby na cca 5 minut šoupni aby si maso odpočinulo. Ale pak nemusí být tak rozehřátá, stačí cca 80 st. jen aby se maso moc neochladilo. Než to dáš do trouby odpočinout, nech si v ní nahřát talíř na který to budeš překládat.

_________________
...zbraně, mám zbraně


pon 19.8.2013, 8:41
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 05/2013
Příspěvky: 295
Bydliště: Praha - Pankrác
Příspěvek Re: Pořádná flákota na gril
Já se hlavně těšil na využití toho grilu a tak se mi nechce to hned vzdát :). Už to někdo zkoušel, že to fakt nejde, zejména když se to pustí z obou stran najednou?

Navíc mýt tu nerezovou pánev je dost vopruz :(. Vyžaduje to strašně moc sádla (lidského).

Kdybychom se sešli na nějakou tu testovací grilovací párty, tak by to bylo úplně super. Klidně u mne, byť by to bylo ve stísněných prostorách. Nebyl by zájem?


pon 19.8.2013, 9:03
Profil ICQ
Uživatelský avatar

Registrován: 09/2007
Příspěvky: 1238
Bydliště: Kvérov
Příspěvek Re: Pořádná flákota na gril
To věřím, nerez samotný chytá jak sviň. Před pár lety jsem usoudil, že nejsem dost bohatý na levné věci, a dal jsem nehorázné tři litry za litinovou smaltovanou pánev s poklicí. Mohu říci, že od prvního vaření jsem ani na okamžik nelitoval.
Rychle udělám steak, pak stáhnu plamen, maso nechám ležet na kraji pánve, a na vypečené šťávě a tuku udělám cibulku, zeleninu, houby apod., tu šťávu nevyužít by byla velká škoda.

_________________
FAQ: | Kdo je Nikdo? | Kde najdu Kvérov? |


pon 19.8.2013, 9:11
Profil
MujGLOCK fotograf
Uživatelský avatar

Registrován: 05/2007
Příspěvky: 1793
Bydliště: Praha 10 - Horní Měcholupy
Příspěvek Re: Pořádná flákota na gril
PatrikChrz: Akorát zku*víš to kvalitní maso, vzdej to. Na panini si dělej klobásky, kuřecí, vepříka, zapékej bagetky. Test s hovězím je předem odsouzen k nezdaru. To, že to hřeje z obou stran neznamená, že bude vyšší teplota, pouze to nemusíš obracet a můžeš využít přítlaku.

_________________
...zbraně, mám zbraně


pon 19.8.2013, 9:27
Profil

Registrován: 05/2012
Příspěvky: 265
Příspěvek Re: Pořádná flákota na gril
Zrovna nám podobná věc odešla, tak jsme si to panini v Lidlu taky koupili. Za ty peníze se asi nedá koupit líp. Panini, klobásku, kus kuřecího ... to všechno bude v pohodě, ale 4 cm kvalitního hovězího bych na to neházel. Tepolu je zbytečné měřit, ta asi bude v pohodě. Problém bude tepelná kapacita a tu teploměrem nezměříte. Když se na to hodí pořádnej stejkanec, tak to pod ním podle mě schladne. Minimálně na chvilku a o tu u hovězího steaku jde.

Jinak se Satanem na 100% souhlasím, co se týče kvality potravin v Lidlu. Před lety nás tam dohnala snaha koupit normální kvalitní a jedlou šunku. Od té doby tam kupujeme většinu potravin, u kterých jde o kvalitu a obvykle se šidí. Třeba tu šunku s radostí sežere i naše kočka. Když jí nabídnete nejdražší šunku z Tesca, kouká na vás, co že tím jako myslíte. Je to fakt sakra znát. Jakoby každá z nich pocházela z jiného vesmíru.

Jinak jsme si čerte na tvoje doporučení koupili tu Schwarzwaldskou, tak jsem zvědavej. ;)


pon 19.8.2013, 14:04
Profil
VIP člen
Uživatelský avatar

Registrován: 03/2005
Příspěvky: 13257
Bydliště: mám
Příspěvek Re: Pořádná flákota na gril
nico: s ni mam takovou zkusenost, ze kdyz si da clovek na chleba/rohlik jeden platek, tak jeji chut citis i tak dost "brutalne". Kdyz si dam na to same tri platky sunky z Tesco, tak necitim vubec zadnou chut.

_________________
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek


pon 19.8.2013, 14:10
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Registrován: 05/2012
Příspěvky: 265
Příspěvek Re: Pořádná flákota na gril
Už se těším. Jinak normální šunka z Tesca se hodí možná tak na kropení trávníku. Snad polovinu hmotnosti musí dělat voda, která z ní často doslova teče. Nebo to tak bylo aspoň v té době, když jsme tam oddělení uzenin ještě neobcházeli obloukem.


pon 19.8.2013, 14:17
Profil
MujGLOCK fotograf
Uživatelský avatar

Registrován: 05/2007
Příspěvky: 1793
Bydliště: Praha 10 - Horní Měcholupy
Příspěvek Re: Pořádná flákota na gril
Mohu také doporučit vzduchem sušenou od Linessa, nebo jak to je, max 3% tuku takže i pro dietáře OK a chuť je super. Je to srovnatelné s tou Schwarzwaldskou. Ono se stačí kouknout na popis. 95% masa naleznete v masném výrobku málokdy - LIDL klobásky na gril ano. Tohle je myslím 110 g masa na 100 g výrobku. Jistý si nejsem ale nějak tak to bude....tak jsem to našel, musím se opravit, poměr je 135g masa na 100g výrobku.

_________________
...zbraně, mám zbraně


pon 19.8.2013, 14:35
Profil

Registrován: 02/2012
Příspěvky: 148
Příspěvek Re: Pořádná flákota na gril
PatrikChrz: u peceni masa je zaklad do nej nedrbat, jinak se ti strhne ten koagulat bilkoviny + sacharidu na povrchu a novy se uz neudela - a maso se chyta a susi/dusi. Nahodit a nechat na pokoji, az po par minutach povoli, obratis ho v pohode. Pak se nic nepripaluje. Jak rikaji v Prakulu, nepripaluje panev, ale kuchar. U holych panvi se dela pred prvnim pouzitim pasivace - vypece se v ni pul kila soli. Tepelna kapacita panve je druhy zaklad.


pon 19.8.2013, 21:45
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 103 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  



Powered by phpBB © phpBB Group, designed by STSoftware, český překlad – phpBB.cz

Doporučujeme: XBMC KODI