Zbrojni prukaz - zapis nutnosti bryli
Vše o právu, zákonech, zbrojním průkazu a souvisejících věcech
Na základě čeho vám tam tu poznámku o brýlích nebo korekci zraku psali? Já mám +3 dioptrie, bez brýlí bych rozhodně střílel dost nerad, v řidičáku mám poznámku 1.06, ale v ZP nic?!? Ani nikdo neměl tendenci tam něco cpát! A že nosím brýle viděli všichni od prvního komisaře po posledního policajta.
STI Edge, Kimber Gold Match II, K100, Ruger LCP, Remington 870 Action Express, Vostok SM2 - pacifista od kosti!
Zbraň: vícero
Re: Zbrojni prukaz - zapis nutnosti bryli
Tipnul bych si, že na základě vyznačeného omezení v posudku o zdravotní způsobilosti 
Policajt není kompetentní rozhodovat, zda je korekce nutná. Spolehne se na posudek.

Policajt není kompetentní rozhodovat, zda je korekce nutná. Spolehne se na posudek.
Presne tak, zalezi co napise lekar.
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Je to na lékaři, v posudku to mám přímo napsané "brýle nutné" takže předpokládám že až si vyzvednu ZP tak to tam budu mít také
Na starém ZP jsem měl 'Brýle nebo kontaktní čočky nutné', v novém (stěhování) nemám nic. Dioptrií stejně...
G 17, CZUB 858T, M M88, JW-15/ZKM452, A HW 38, N 1911A1, CZ 92, CZUB S 61S, N CQ-A |
Mí kamarádi provozují: Zážitkové střelby Půjčovna zbraní Střelecké kurzy
Mí kamarádi provozují: Zážitkové střelby Půjčovna zbraní Střelecké kurzy
Ve starém ZP jsem neměl nic
V novém (2013) mám :"korekce zraku nutná"
Dioptrií bohužel přibývá.....

V novém (2013) mám :"korekce zraku nutná"

Dioptrií bohužel přibývá.....

Já jsem mého doktora požádal, ať mi tam brýle nepíše, ještě někoho napadne nějaká blbost (například častější zdravotní prohlídky, atd). Nemám je ani v řidičáku.
Samozřejmě je nosím, při 4 dioptriích ani nejde jinak.
Příklady, co jsou úředníci schopni vymyslet: v Maďarsku, když máte v řidičáku zapsané brýle, tak musíte mít u sebe při řízení dvoje (jedny náhradní).
Příklady, co jsou úředníci schopni vymyslet: v Maďarsku, když máte v řidičáku zapsané brýle, tak musíte mít u sebe při řízení dvoje (jedny náhradní).
To chceš říct, že jsem už min. 3x měl štěstí? V tom Maďarsku?
Tak jsem se to snažil dohledat a nenašel, buď jsem si to spletl se Španělskem https://www.euroskop.cz/559/sekce/spane ... cestovani/, nebo to změnili
takze vlastne troje, kdyz jedny ztratis ci poskodis...PatrikChrz píše:Já jsem mého doktora požádal, ať mi tam brýle nepíše, ještě někoho napadne nějaká blbost (například častější zdravotní prohlídky, atd). Nemám je ani v řidičáku.
Však říkám. Blbost. Já s sebou na dovolenou samozřejmě dvoje brýle vezu, protože kdybych jedny rozbil nebo ztratil, tak mám z dovolené prd, protože nic neuvidím, ale právě může nastat ta situace, kdy přesně ty jedny rozbiju nebo ztratím a už nemám dle platného zákona dvoje a můžu dostat pokutu.
A to je jen jeden z příkladů, jak mohou být majitele brýlí šikanováni. Zapsáním brýlí do ZP, ŘP nebo kamboliv jinam nemůže člověk nic získat, pouze a jedině ztratit, tak proč je tam mít, že?
A to je jen jeden z příkladů, jak mohou být majitele brýlí šikanováni. Zapsáním brýlí do ZP, ŘP nebo kamboliv jinam nemůže člověk nic získat, pouze a jedině ztratit, tak proč je tam mít, že?
Tak ale to máš stejné jak s rezervou v autě - pokud píchneš, vyměníš, tak při následné silniční kontrole také už nemáš funkční rezervu, kterou máš mít. To je jako vozit náhradní náhradní náhradního
Tak nějak člověk očekává rozumný přístup.
Náhradní brýle jsou určitě nutné tam, kde je bez těch brýlí člověk ztracen, a je jedno, jestli je mám ve zbrojáku/řidičáku napsané, to si člověk veme sám, i bez nějakých nařízení pro stádo ...

Náhradní brýle jsou určitě nutné tam, kde je bez těch brýlí člověk ztracen, a je jedno, jestli je mám ve zbrojáku/řidičáku napsané, to si člověk veme sám, i bez nějakých nařízení pro stádo ...
Bacha na to, takový úřední záznam o nutnosti nosit brýle může být i životu nebezpečný. Viz Rudí Kmehrové, kteří podle brýlí poznali intelektuála - intelektuály vyvraždili. 

Člověče, jsi mi připomněl moji dovolenou v Kambodži. Samozřejmě jsem nemohl vynechat tzv. killing fields a Tuol Sleng. Docela drsňárna 

Kambodža je hustá. Mám jen z doslechu, ale ty místní si to tam fakt užili...
Hodně divoká historie.
Hodně divoká historie.
Starosta
-- Si vis pacem, para bellum --
-- Si vis pacem, para bellum --
Dovolím si obnovit toto téma. Já mám na ZP napsáno S KOREKCÍ (ČOČKY ČI BRÝLE).
Ale hlavně jsem se chtěl zeptat, jestli po operaci očí musím mít nový zdravotní posudek a žádat o nový ZP nebo jen na PČR přinést potvrzení že už vidím a oni to přepíší?
Ale hlavně jsem se chtěl zeptat, jestli po operaci očí musím mít nový zdravotní posudek a žádat o nový ZP nebo jen na PČR přinést potvrzení že už vidím a oni to přepíší?
Zbraň: 3 kusy
To by bylo asi na vydání nového ZP. Se vším, co k tomu patří. Tedy jednak to zaplatíš, uděláš zdravotní a dostaneš nový ZP s dobou platnosti původního. Nebo to nechat až na prodloužení.
ČZ 85, ČZ 50, Walther PPK, NP22, Auto-Ordnance 1911A1 WWII, SIG P239, BARK9
A když takhle vyměním ZP bude mít asi i jiný číslo že? No tak koukám, že se mi to pěkně prodraží ..
Zbraň: 3 kusy
Samozřejmě...
ČZ 85, ČZ 50, Walther PPK, NP22, Auto-Ordnance 1911A1 WWII, SIG P239, BARK9