Přispěju taky svojí trochou do mlýna. Minulý týden jsem byl testnout Dutynu, protože jsem po ní trochu pošilhával a řeknu vám jsem vyléčený. Zbraň se mi dizajnově moc líbí a myslím, že v tomto ohledu přitáhne spoustu nových lidí. Zarytí CZ-ťáci brblou nad tvarem lučíku a bůh ví čím vším, ale jakési kouzlo se jí upřít nedá. Mám menší ruce takže hledám něco z produkce CZ nebo jejích klonů, kde mi ergonomie docela vyhovuje. Duty jsem si vypůjčil a vesele mířil ke stavu. Kontroluju stav zbraně a první věc, moucha byla téměž venku, tak jsem ji palcem dotlačil jakž takž do svojí polohy (to jsem dělal po každém zásobníku). Napáskoval jsem natáhnu, zkouším decock oproti např. 75BD hluboký propad, dráha vypouštění tak dvojnásobná, ale to je detail. Odpor spouště z poj. ozubu dobrý, ale to co pokračovalo v SA jsem nepochopil, šlo to lehounce jak po másle a takový ten, jak bych to popsal, "čezeťácký hrb" než to spustí, byl téměř neznatelný. Jako začátečník dost strhávám, ale tady mě každý výstřel opravdu překvapil. Tak si říkám to budou desítky jak víno. Podotýkám zkouším teď různé pistole a první sada jde na 10m. Přitáhnu terč (dvojfigura) a nestačím se divit, soustřel jako kdybych kropil automatem. Říkám si asi jsem se málo soustředil, zkouším to znovu a celé se to opakovalo. Tak jsem vypustil ještě pár ran a nebyl jsem schopen lepšího soustřelu. Berte mě s rezervou, z toho co tu píšu je tak 40% vina pistole a zbytek hážu na sebe. Nemůžu si , ale odpustit srovnání s 75d compact kde bych zase chválil do nebes. Nicméně odcházel jsem pěkně nas..., že jsem lévý jak šavle.
Co se týká nestabilní kvality produkce CZUB, buďte rádi páč co kus to originál a nemusíte pro něj k Zendlům, Sphinxům apod.
Závěrem. Doufám, že se brzy stanu taky majitelem jednoho takového "originálu".
Kurnik jsem se nějak rozepsal, ale nemohl jsem si pomoct