Cert nejspise cekal na mou reakci. Mel jsem ji v konceptech a proste nenachazim cas ji opravit ci dokoncit. Dam ji tedy jak jsem ji pred casem napsal. Jen bych rad dodal, ze o zavisti v noseni neskrytem, to treba u mne rozhodne neni. Mate-li nekdo ten pocit, pak mne malo znate. Carlos to castecne vystihl. S Rostarem jsem si o necem podobnem pred casem psal a ostatnim jen dodam tolik, ze se s nekterymi vyhodami proste neni dobre vystavovat. Riskuji tim obe strany. Rozumni necht si to preberou, ostatnim nezbyva nez se presvedcit.
"Ono mne by docela zajimalo, jak casto dochazi k prepadeni zamestnance ba, ktery prave prenasi penize do bankomatu nebo z/do kseftu.
Ze sve pozice me prace v terenu mohu rict, ze s agresivnimi opilci/fetaky, squatery, agresivnimi asocialy, a podobnou sbirkou potencialne nebezpecnych tvoru, se osobne potkavam. Obcas vstupuji do "nezajistenych" budov, suterenu, hal, tunelu. Cas od casu se mnou jde i hlidka PCR nebo MP, pokud si to klient zaridi. Dosud nikdy nedoslo k tomu, ze bych si hodil zelezo k ruce. Takticky asi spatne, ale vysvetlujte to pak cloveku v uzke ulicce suterenu

. Delam svou praci.
Asi bych vzbuzoval vetsi respekt v nejake "sluzebni" uniforme se znaky ba, ci rovnou v policejnich "cernacich". Konec koncu, nosim sebou casto docela drahe vybaveni, ktere si nemohu dovolit pri pripadnem prepadeni nechat jen tak vzit. Proste i ja mam obcas strach a dvakrat zvazim, nez nekam vejdu. Obdivuji zachranare a hasice, kteri zbrane viditelne nenosi (opravte mne, pokud se neco zmenilo a tito kazdodenni hrdinove mohou chodit viditelne obtezkani strelnou zbrani).
Tak. Jsem velice rad, ze zamestnanci ba byvaji ozbrojeni. Tak nejak predpokladam, ze jsou to vesmes rozumni a bezuhonni obcane nasi zeme, takze maji pravo zbran drzet i uzit. Jsem rad za kazdeho legalne ozbrojeneho obcana, protoze to zvysuje bezpecnost nasi vlasti (at si o tom omezen i mysli co chteji, je to proste tak). Jsem rad za kazdou zmarenou lumpovu akci, idealne jiz v zarodku. Kazdy nas zije v potencialne rizikovem prostredi. Chovejme se podle toho a prestanme byt prehnane paranoidni (hehe, ode mne to sedi

). Jednoznacne si myslim, ze na ulici by zamestnanec ba tahal tu pistoli jen opravdu v pripade, ze v okoli nebude zadna baba (neterc - pro nemodre

)."