Walther P22
Ostatní pistole jinde nezařazené (včetně malorážek, flobertek apod.)
18 příspěvků
• Stránka 1 z 1
Ahoj, mate prosim nekdo zkusennosti, jakekoli k tehle zbrani? Chci si zastrilet o neco levneji nez s 9mm L. Uvazuji o koupi..
Asi takhle, chci ji hlavne na strelbu co se tyce nacviku, zase asi nepotrebuju abych na 50 metru poradne skoroval.. Ale kdyz uz jsme u toho, koukam jeste po Browningu Buckmark standard.. To je delsi, tudiz presnejsi, ale zase vetsi.. Vazne nevim. Jeste si je obe budu muset asi nekde vyzkouset. a k tomu strelivu,pry kdyz se dava obycejne strelivo "dnesni" vyroby,tak pry neni problem, myslim tim, ze to asi nebude "bastit" stare strelivo jeste ze SVAZARMU.. 

S P22 dokonale natrénuješ odstraňování závad. Jenom zásobníky jsem ladil pár hodin. Povoluje se objímka hlavně, mířidla nejsou dobrá ani na škrábání na zadeli. Náchylnost na střelivo jsem nezpozoroval, bere standart i HV. Pokud tomu někdo nacpe staré rexy, které stály za prd, už když vylezly z fabriky, tak se nesmí divit. V téhle kategorii bych spíš volil Sig Mosquito nebo Berettu 71, se kterou mám zkušenost a nedám na ní dopustit. Walther PPK v .22 neseženeš, a když, tak za batoh. Pokud bys hledal spíš v terčových zbraních, tak Browning není špatná volba, z levnějších tu je Margo a Margolin, které také nejsou od věci.
Nejhorší je smrt z vyplašení.
Můj tip: připojíuji se k Sigu Mosquito a Berettě 71 a přidávám Berrettu 87. Tu poslední mám léta jsem velmi spokojen. Dokonce jsem se s ní prostřílel a odstřílel MR LOS v záložce, když tam ještě mohly malorážky bez omezení délky hlavně - a ani jsem to nijak moc neprojel.
Pokud jde o něco "terčovějšího," můj favorit je Hämmerli X-esse.

Koukal jsem na netu na toho Siga Mosquito, nasel jsem jen foto a nikde ani zminka o cene..To se tyce vzhledu, tak vypada super, ohledne jako Walther..Ale co se tyce funkcnosti, z toho W. me vsichni zrazujete, tak nevim. Buckmark vypada zese jeko poravdova cistokrevna tercovka. Zase na dtuhou stranu s 22LR jinak nez na strelnici nepujdu,nebo nekdo z vas ji nosi na obranu? Takze rozum veli uprednostnit kvalitu nad vzhledem..
Zbraň: BDA
Re: Walther P 22
Sig. Mosquito mám necelý rok, mám najeto cca 2500 ran a počet zádržek bych spočítal na prstech. Používám obyč. Standarty a naprostá spokojenost - stačí se o tu zbraň trochu starat. Kdo chce levně dělat dírky do terče, tak mohu vřele doporučit. z P-22 tky jsem si zastřílel taky, ale moc mi nesedla do ruky a řekl bych, že je i vybíravější na střelivo. Kamarád jí má, páskuje o 2 náboje míň a stejně to tak po 100 - 150 ranách na střelnici rozebírá, čistí a maže, aby se to "radši" nekousalo. Na nošení mám teda 9mm Siga, ale ono ani tou malorážkou bych do kolena dostat nechtěl
))

Re: Walther P 22
Asi nejspolehlivější a nenáročný na střelivo je Ruger. Měl jsem MK II 512 a KMK III 512. Neměl jsem jediný problém. Většinou stříleno standartama. Přemýšlím že si zase koupím něco od Rugera ve 22lr (něco z nových modelů). Beretta 71 je taky opravdu vyjímečný mazel. Bere všechno, a dá se koupit za hubičku. Kluk se na ni učil bezpečnou manipulaci a taky střílet. Momentálně mám Revolver Ruger Single-Six 22lr. Je to taky pohodové střílení, a to mě revolvery nějak neberou. Ale jak píši samonabíjecí pistole Ruger nemají chybu a zase si ji pořídím . 

Partner MujGLOCK
Zbraň: Glock 17
Walther P22
Zdravím pánové, uvažuju o koupi tohodle recyklátu a chci se zeptat jak je to s mlsností téhle pistolky.
Slyšel jsem že je hodně vybíravá, to by mně ani tak nevadilo, spíš mi jde o to co vám z toho lítá dobře ?
Drahé / Levné , Standart velocity / Super - Hyper Velocity ? ...
A taky by mě zajímal pokles úsťovky u krátký hlavně u .22LR.
Tím myslím když je u střeliva Standart velocity uvedeno řekněme V0=330,
nebo třeba 350 m/s, s kolika lze počítat u krátké hlavně (cca 90mm) ?
Díky moc, S.
Slyšel jsem že je hodně vybíravá, to by mně ani tak nevadilo, spíš mi jde o to co vám z toho lítá dobře ?
Drahé / Levné , Standart velocity / Super - Hyper Velocity ? ...
A taky by mě zajímal pokles úsťovky u krátký hlavně u .22LR.
Tím myslím když je u střeliva Standart velocity uvedeno řekněme V0=330,
nebo třeba 350 m/s, s kolika lze počítat u krátké hlavně (cca 90mm) ?
Díky moc, S.
Re: Walther P22
Ja po P22 taky pokukuji, protoze ji chce polovicka - proste se zamilovala do jejiho vzhledu a navic ji perfektne sedi v ruce. No a jak se tak prubezne divam, tak najednou koukam, ze Walther k desetiletemu vyroci vydal novy model s oznacenim P22Q:
http://www.carl-walther.de/index.php?co ... oduct=1735
A koukal jsem, ze i Brymova je ma uz v nabidce za 6995 Kc, takze jestli se nemylim, sla dolu i cena.

A koukal jsem, ze i Brymova je ma uz v nabidce za 6995 Kc, takze jestli se nemylim, sla dolu i cena.
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Tak dneska si moje polovicka koupila ten novy model P22Q. Par fotek jsem hodil sem:
Walther P22Q
Docela me zaujalo, ze na ramu je vyrobce "SMITH & WESSON" (viz. foto c. 11). Jak to otestujeme na strelnici, tak podam report.

Docela me zaujalo, ze na ramu je vyrobce "SMITH & WESSON" (viz. foto c. 11). Jak to otestujeme na strelnici, tak podam report.

Dneska na strelnici odpaneno. Vystrileno cca 240 kousku. Nejdriv vyzkouseny vzdycky cele zasobniky ruzneho streliva - vse v pohode a tech poslednich 200 kousku nejaky 10 let stary sypacky S&B. Vsechno naprosto spolehlive prebijelo, az me to prekvapilo. Jednou nedovrel zaver pri prebiti zasobniku - tezko rict, jestli za to mohl uz bordel v pistoli, ale pri dotahnuti zaveru dozadu si naboj natahl a v pohode uzavrel komoru. Takze zatim spokojenost.

Tak včera jsem odpanil i mého nového P22Q. A potvrzuju to co je nade mnou. Začal jsem na zaběhnutí s CCI MiniMag, 20 ran bez zádržky, pak krabka 50 ran Geco Pistol, bez zádržky, tak jsem vytáhnul SB Club, 100 ran bez zádržky, tak jsem zkusil Lapua SK z plechovky. 4 zásobníky naprosto v pohodě. Ani jednou jsem ji během střelby nemazal. Musím říct že mě Walther velmi pozitivně překvapil. (už jsem jednou P22 měl, odstřílel jsem s ním tak cca. 3000 ran, takže vím co jsem od novýho mohl čekat...) Asi v Umarexu šli do sebe 

Kolik máte s P22Q odstříleno? Jsou to 4 roky od posledního příspěvku, takže počítám, že pár tisíc? Zajímá mě, jak je to s životností, abych věděl kolik ran můžu být ještě relativně v klidu.
18 příspěvků
• Stránka 1 z 1