K tomu oziveni tematu. Ja si nedavno poridil P30 SK V3 9mm a muzu rict v porovnani s G19 nasledujici.
Prvni vec kterou jsem udelal byla konverze z V3 na V4.1 - LEM (CDA v evrope) s jinou soustavou pruzin nez standartni V1 a o neco kratsim resetem.
Dalsi vec ktery jsem si vsiml v porovnani s G19 byla presnost. S G19 jsem na 10m daval grupy tak 5-10cm. S P30SK s kratsi zamernou jsem schopnej nasazet na 10m grupu do 2.5cm. To se mi s Glockem nepovedlo proste nikdy

Podle me je to kombinaci minimalnich vuli ve zbrani, lepsi spousti a ergonomikou. Zpracovani je proste o nekolik trid vyse nez Glock. Zrovna tohle se mi povedlo pred 14 dny kdy jsem strilel obe pistole na strelnici.
https://goo.gl/photos/1hLuDLDQF99YYPMM9 Zalepky jsou G19 a nezalepeny jsou P30SK V4.1. Stejny strelivo v obou.
Spolehlivost s tovarnima stejne jako Glock - zatim 100% . S myma vlastnima prebijenkama P30 zatim sezrala vsechno, i ty ktery se mi v G19 kousaly v komore (spatne zkalibrovany nabojnice), takze muzu rict ze P30 je vetsi vsezravec nez Glock.
Na co jsem si musel zvyknout ze zacatku a co taky delalo problemy, je trosku jiny uhel pazbicky, nez ma Glock. Diky tomu jsem P30 porad strilel nizko. Stacilo si vychytat velikost hrbenu a bocnich panelu na pazbicce a trocha toho trenovani a zapichy na P30 mi prijdou dokonce intuitivnejsi nez u G19.
Jedina poradna bolistka u P30 je naprosto ale naprosto silene dlouhej reset v porovnani i s jakoukoliv jinou SA/DA zbrani, natoz Striker Fired. Reset je proste tak cca 6-7mm delsi nez je pak vlastni break spouste, takze pokud je clovek zvyklej na CZ75 a reset/break spouste skoro ve stejnem miste, je to docela nezvyk a zdroj strhavani spouste a podobnych zlozvyku. Kdyz tomu ale clovek da tak 300 naboju a skutecne pomale strelby a soustredeni se na ten reset, je to v pohode. Je to jen problem treningu - ted uz o tom ani nevim a dvojstrely litaji stejne rychle jako mi litavaly na Glocku.
P30 anebo i delsi P30L jsou strelecky jeste komfortnejsi nez P30SK a musim se priznat, ze uz nic jinyho nez tu P30SK u sebe nenosim a G19 se posunul z EDC do trezoru a na blbnuti na IPSC.
Jsem dokonce tak unesenej, ze uvazuju o prodeji G19 a nahrazenim jeho role "soutezni pistole" P30L a samozrejme s predelavkou do V4.1
At se snazim jak se snazim ospravedlnit si ze G19 je taky dobry na noseni, nejak to proste nejde

Moje momentalni EDC je ted zkratka toto
https://goo.gl/photos/rgSe5iBTSbVkrz2n8