Re: Co vybrat: V-AR nebo PAR Mk3

Přesnost mě velmi potěšila,přecházel jsem pušky ráže 7,62x39,takže k tomu nemusím asi moc říkat. Precizní střelbu jsem testoval obvykle na 100m přes kolimátor či puškohled a drtivá většina nástřelů byla do 1 MOA s továrním střelivem,někdy jsem to pokazil na 33 či 35 mm,ale hold taky dělám chyby. Teď už mám s pušky nastříleno více než 10 000 ran,takže se na tyto hodnoty obvykle nedostávám,nicméně přesnost je velmi slušná. Tak na to že je to útočná puška 14,5 palců hlaveň jsem velmi spokojen,tím nechci říct,že to jiná neumí.
Párkrát do roka střílím i pře mechaniky,řekl bych že jsou udělané jako rozumný kompromis pro přesnou i dynamickou střelbu,někdo možná bude preferovat překlopný dioptr s dvěma různě velkými dírami, či otevřenné mířidla,asi věc názoru. Co se optických zařízení týktak původně jsem začínál s kolimátorem Eotech,ale přešel jsem na puškohled s variabilním přiblížením,mám pocit,že jsem tím zvýšil potenciál zbraně.
Poslední věc kterou bych zmínil je servis, praskl mě úderník,tak jsem zvedl telefon,zavolal a za cca 3 dny mě byly doručeny dva nové. Do budoucna chci střílet více,tak asi se nevyhnu výměně hlavně,což po konzultaci s výrobcem nebude problém jak s čase, tak s materiálem,no ale nejsem si jistý jestli bych dostal tento servis i když bych si pořídil třeba něco ze zámoří,asi to půjde taky,ale nevím jak dlouho se na to čeká,obzvláště teď,když vím,že dostat něco z USA sem do ČR je stále horší.
Jinak nevím co více dodat,rozepsal jsem se více než jsem čekal,určitě jsem na něco zapomněl a sem tam jsem možná přeskakoval,když to teď čtu,vypadá,že patřím mezi ty co si jen chválí svoje svoje,nebo že chci dělat reklamu. Doufám,že to nevyznělo,že mám něco extra a ostatní jen nefunkční qéry z "bláta"prostě to tak vidím,cítím a sice s odstupem času,ale reaguji na výzvu S47AN z listopadu 2012 o uživatelskou recenzi.