Nakupni povoleni - zkusenosti z provozu
Vše o právu, zákonech, zbrojním průkazu a souvisejících věcech
No to je husty
Tak ja taky prihodim svoji story k dobru
Sel jsem prehlasit z tatika brokovou dvojku, byla tam blondata dvojka (mam na mysli dvojici prislusnic, prasaci). Jedna zaucovala druhou
Papiry jsme meli jaxtax vyplneny, doslo na jejich kontrolu.
Pokusim se rekonstruovat (B1-2 jsou blondyny, T tatik a S moje malickost):
B1: "Zbran?"
B2: "brokovnice"
B1 (koukla do laufu): "Raze?"
B2: "12/12"
B1: (po minute hledani na vsech soucastech zbrane) "Tady to neni...?"
(B1+B2 dalsi minuta hledani)
B2: (polohlasem) "Tak to tam nebudem psat..."
T: "Jezismarja, to tam ale musi bejt!"
B1: "Jojo, hmmm... Tak dal. Vyrobce?"
B2: "Roubaix Paris"
(B2 znejistela)
B1: "Je to tu nekde? Ja tu vidim jenom Paris...?"
(T vlozil hlavu do dlani)
B2: "Hele, tak to nevadi, dal..."
B1: "Hammerleska...?"
(B2 zacala prohlizet zhora zdola)
S (uz notne vytlemenej): To je jenom, ze to ma skryty kladivka, to tam taky neni napsany
(T nevedel, jesi se obesit, skocit do zdi, nebo se zacit hystericky rehtat)
B1+B2: "No tak my to nejak napisem podle toho staryho a bude to... dobry?"
S+T: "Jojo, to bude nejlepsi"
Pak se holky jeste zeptaly jestli je brokovnice skupina B nebo C, ale to uz me nerozhodilo.
Byly obe moc mily a mam jednu fajn historku na dlouhy zimni vecery

Tak ja taky prihodim svoji story k dobru

Sel jsem prehlasit z tatika brokovou dvojku, byla tam blondata dvojka (mam na mysli dvojici prislusnic, prasaci). Jedna zaucovala druhou

Papiry jsme meli jaxtax vyplneny, doslo na jejich kontrolu.
Pokusim se rekonstruovat (B1-2 jsou blondyny, T tatik a S moje malickost):
B1: "Zbran?"
B2: "brokovnice"
B1 (koukla do laufu): "Raze?"
B2: "12/12"
B1: (po minute hledani na vsech soucastech zbrane) "Tady to neni...?"
(B1+B2 dalsi minuta hledani)
B2: (polohlasem) "Tak to tam nebudem psat..."
T: "Jezismarja, to tam ale musi bejt!"
B1: "Jojo, hmmm... Tak dal. Vyrobce?"
B2: "Roubaix Paris"
(B2 znejistela)
B1: "Je to tu nekde? Ja tu vidim jenom Paris...?"
(T vlozil hlavu do dlani)
B2: "Hele, tak to nevadi, dal..."
B1: "Hammerleska...?"
(B2 zacala prohlizet zhora zdola)
S (uz notne vytlemenej): To je jenom, ze to ma skryty kladivka, to tam taky neni napsany

(T nevedel, jesi se obesit, skocit do zdi, nebo se zacit hystericky rehtat)
B1+B2: "No tak my to nejak napisem podle toho staryho a bude to... dobry?"
S+T: "Jojo, to bude nejlepsi"

Pak se holky jeste zeptaly jestli je brokovnice skupina B nebo C, ale to uz me nerozhodilo.
Byly obe moc mily a mam jednu fajn historku na dlouhy zimni vecery

Starosta
-- Si vis pacem, para bellum --
Dnes jsem si šel pro průkaz zbraně ke své 6. zbrani kategorie B.Zrovna se jednalo o dlouhou-M1 Carbine.Byl jsem přinucen k výměně ZP,aby mi tam dopsali povolení k nošení.Pistoli už mám rok a žádný povolení nedopisovali.Asi to znamená,že už můžu nosit M1.Hurá.

Zakropíme,uvidíme.
CZ 27,CZ 75 SP-01,CZ 91S,CZ 858,P38,P7M13,Krieghoff K-80
CZ 27,CZ 75 SP-01,CZ 91S,CZ 858,P38,P7M13,Krieghoff K-80
gewarosse: co je to za blbost, vzdyt ti je 17 +1 mesic. Nechapu, proc ti to tam vubec dopisovali a stejne nosit nemuzes.
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Jeziiis, to aby clovek chodil s vytistenym zakonem a ukazoval jim odstavec, podle kteryho jsou uplne vedle...
Pak s tim bude mit clovek akorat problem, protoze pak nejakej chytrak operativne vymysli, ze ten ZP je neplatnej, kdyz jsou tam uvedeny nepravdivy informace (napr. ze muzes nosit kdyz nemuzes)...
Pak s tim bude mit clovek akorat problem, protoze pak nejakej chytrak operativne vymysli, ze ten ZP je neplatnej, kdyz jsou tam uvedeny nepravdivy informace (napr. ze muzes nosit kdyz nemuzes)...
Starosta
Mělník
Mělník je vpohodě - jednou nákupka do týdne, bo bylo PO a do ST že to prej nestihnou, podruhý na počkání - asi díky tomu, že sem přes hodinu čekal na počtě na debilní kolek :c)
vždycky jsou tam lidi, co se blbě neptaj, ale naopak poraděj a vysvětlej - prostě pohoda :c)
vždycky jsou tam lidi, co se blbě neptaj, ale naopak poraděj a vysvětlej - prostě pohoda :c)
Pokud nejde o život, jde o hovno...
Zbraň: GLOCK
Potřebuju jen takové ujištění: Mám vystavené povolení, ve kterém není výrobní číslo a už jsem na něj koupil zbraň. Je to tak, že teď můžu na to samé koupit zbraň stejné ráže, výrobce a modelu ještě jednou (nebo klidně i víckrát)? Nebo snad musím znova pro povolení a platit kolek? Doufám, že nemusím.... Díky
Me by zajimalo, z jakeho paragrafu zakona plyne, ze musim mit na kazdou, typove stejnou, ale kouskama rozdilnou zbran povoleni !?!?
U nas na PCR to resi jednoduse - na papir po nakupu dopisou cislo a mam po ptakach, ale co kdybych si tam tu nakupku s cislem nevzal? To prece neni duvod k tomu, aby mi nevydali PZ... A pak na ni vesele muzu nakupovat dalsi zbrane...
Nebo - muzu je vesele kupovat jeste nez dojdu zbran zaregistrovat...
Najde mi nekdo v zakone tu cast, kde by psalo, ze nakupka je jen na jednu zbran?
Ac je to u nas zazity a obecne logicky brany 1 nakupka = 1 zbran, kupodivu ani strelci to neresej, podle me to oporu v zakone nema a kdyz na to prijde, muzu si nechatvystavit nakupku na jednoho Glocka 17, obehnout si 20 prodejen a koupit jich klidne 20 - pripadne jich zkusit koupit 20 najednou v jedny prodejne
U nas na PCR to resi jednoduse - na papir po nakupu dopisou cislo a mam po ptakach, ale co kdybych si tam tu nakupku s cislem nevzal? To prece neni duvod k tomu, aby mi nevydali PZ... A pak na ni vesele muzu nakupovat dalsi zbrane...
Nebo - muzu je vesele kupovat jeste nez dojdu zbran zaregistrovat...
Najde mi nekdo v zakone tu cast, kde by psalo, ze nakupka je jen na jednu zbran?
Ac je to u nas zazity a obecne logicky brany 1 nakupka = 1 zbran, kupodivu ani strelci to neresej, podle me to oporu v zakone nema a kdyz na to prijde, muzu si nechatvystavit nakupku na jednoho Glocka 17, obehnout si 20 prodejen a koupit jich klidne 20 - pripadne jich zkusit koupit 20 najednou v jedny prodejne

Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Mimochodem - ja ted treba resim dilema - kdysi jsem kamaradovi prodal jisty klon Alfy Defendera, jelikoz jsem jej mel relativne kratce, nakupka mi porad zustala... A ted uvazuju, ze bych tu bambitku od nej koupil znova... Povoleni na ni mam, tak co mi v tom muze zabranit?
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
No vidíš a u nás dokonce do té nákupky to číslo ani nedopisují. Prostě mám nákupku na sig p225 bez čísla, ale na další prej musím mít novou. Volal jsem i prodejci a ten mi řekl, že mi to na ní dá, že vlastně "neví", že už jsem tu nákupku jednou použil. Ale budu prý mít problém na policii... Ale ta opora v zákoně by mě taky zajímala.
Ale pokud ty máš povolení přímo na jednu konkrétní pistoli, tak tam už by si nové snad neměl potřebovat, ne?
Ale pokud ty máš povolení přímo na jednu konkrétní pistoli, tak tam už by si nové snad neměl potřebovat, ne?