Autor |
Zpráva |
nestiham
|
 Postup PČR po střelbě při NO/KN
Jsem začínající mezi střelci (sk.E), snažím se naučit ovládání zbaraně. Protože v blízkém okolí začíná být značně zataženo a již blízcí sousedé zažili návštěvy neohlášených "hledačů",hledal jsem ale nenašel pravidla /předpisy pro postup policie po nahlášení použití zbraně v rámci NO/KN, kdy došlo ke zranění (příp. horšímu) nevítaného návštěvníka. Držím se zásady- lépe býti připraven nežli překvapen. Děkuji předem za info.
|
stř 18.4.2012, 7:04 |
|
 |
john.hawk
Partner MujGLOCK
|
 Re: postup PČR po střelbě při NO/KN
SZ.
_________________ www.combatsim.eu
|
stř 18.4.2012, 7:54 |
|
 |
HV
MujGLOCK fotograf
Registrován: 05/2007 Příspěvky: 1793 Bydliště: Praha 10 - Horní Měcholupy
|
1. Poskytnout první pomoc raněným 2. Volat PČR, resp 112 3. Volat právníka 4. Modlit se aby to dostal rozumný soudce
_________________ ...zbraně, mám zbraně
|
stř 18.4.2012, 9:01 |
|
 |
kolaCZek
|
HV: A ja vzdycky myslel, ze mam nejdriv volat pomoc a az pak se pokouset zachranovat. Uz treba proto, ze operatorka na drate rekne co a jak. A jak to vypada, kdyz prilitne PCR? Predpokladam, ze jak jde o prusvih, kde figuruje bouchacka, tak vyskacou frajeri v taktickych vestickach a s nikym se srat nebudou...
_________________ Never argue with an idiot, they drag you down to their level and then beat you with experience.
|
stř 18.4.2012, 9:08 |
|
 |
HV
MujGLOCK fotograf
|
Když bude někomu stříkat krev z tepny tak než přivoláš pomoc, bude tuhej 
|
stř 18.4.2012, 9:13 |
|
 |
nestiham
|
kolaCZek píše: HV: A ja vzdycky myslel, ze mam nejdriv volat pomoc a az pak se pokouset zachranovat. Uz treba proto, ze operatorka na drate rekne co a jak. A jak to vypada, kdyz prilitne PCR? Predpokladam, ze jak jde o prusvih, kde figuruje bouchacka, tak vyskacou frajeri v taktickych vestickach a s nikym se srat nebudou... .........o to mi právě jde- co musí a nesmí udělat PČR na místě? jaký právní rámec to upravuje?
|
stř 18.4.2012, 9:15 |
|
 |
HV
MujGLOCK fotograf
|
Nedávno jsem na toto téma něco četl, nejsem si jist zda to bylo ve střelecké revue v článku od Davida Karáska nebo někde na fóru. V zásadě tam je vždy na prvním místě první pomoc, současně volám 112. S použitou zbraní nemanipuluji, dám ji do pouzdra (pokud se již necítíš ohrožen). Oni si ji cajti převezmou. Hlavně ji nedrž v ruce při jejich příjezdu, to by se nemuselo vyplatit. Pak je důležitý právník. Bez něj sděl policii jen základní fakta na která se budou ptát. Po takovém počinu nebudeš v takové psychické pohodě abys mohl vypovídat. Před výpovědí nejprve porada s právníkem.
|
stř 18.4.2012, 9:21 |
|
 |
Steiner
|
nestiham: nevim odkud jsi, ale třeba by ti mohlo pomoct tohle: http://www.gunlex.cz/2012/03/23/seminar ... -pozvanka/momentálně jsou k dispozici (uvolnily se) 3 volná místa ...
|
stř 18.4.2012, 11:04 |
|
 |
nestiham
|
Steiner: Děkuji, mám smůlu, jednak jsem od Kolína, ale hlavně do po 23/04 jsem mimo ČR. Byla by možnost zajistit ať už audio ( CD,DVD) nebo písemný záznam semináře? Věřím že by to uvítalo více lidí.
Naposledy upravil MujGLOCK.com dne stř 18.4.2012, 20:06, celkově upraveno 1
Nepoužívejte citace předcházejícího příspěvku (viz bod 6 v pravidlech)
|
stř 18.4.2012, 11:21 |
|
 |
Mistral
|
No, fajne že začal Lex něco podobného organizovat. Kdyby s tím objel republiku, udělal by pro střelectví velký kus propagace.
_________________ Mysli globálně, střílej lokálně. Nejsi kompetentní!
|
stř 18.4.2012, 13:43 |
|
 |
kolaCZek
|
Mistral: Byt to bliz Praze, tak nevaham ani chvilku. Ale takhle se to s cestou docela prodrazi.  Pravda, ze by to chtelo trochu se seminarem pocestovat po CR.
_________________ Never argue with an idiot, they drag you down to their level and then beat you with experience.
|
stř 18.4.2012, 13:46 |
|
 |
rambo3
|
naprostej souhlas  cesta do Brna by byla kua drahá při těch cenách benálu 
|
stř 18.4.2012, 13:57 |
|
 |
Steiner
|
Chystá se stejný seminář i v Praze, pravděpodobně na přelomu září/říjen, ale ještě není potvrzené. Do Brna teď přijede i hodně mimobrněnských a na semináři se bude mimo jiné probírat i to, na co se tady ptal nestiham.
|
stř 18.4.2012, 14:57 |
|
 |
S474N
VIP člen
|
 Re: Postup PČR po střelbě při NO/KN
A on je problem udelat audio nebo videozaznam?
_________________ | MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."
|
stř 18.4.2012, 20:07 |
|
 |
kolaCZek
|
S474N: To by bylo uplne nejlepsi. Urcite by to oslovilo vic lidi. Nikam netreba dojizdet. Uvarit kafiko, zasednout k telce (nebo kompu) a narvat do palice spoustu uzitecnych informaci v klidku a teple domova... Sice se tak okradam o moznost primeho polozeni dotazu, ale od toho tu mame forum. Nebo zridit mail pro dotazy a ty zverejnovat nekde na webu? I prednasejicim to urcite bude prijemnejsi, odkecat to jenom jednou a nemuset jezdit po cele CR.  Ale jestli v tom nekdo vidi podnikatelsky zamer, tak chapu, ze by se mu asi nelibilo, kdyby bylo vsechno for free k sehnani.  (Aby to nekdo spatne nepochopil, tak tim nechci nikoho odsuzovat nebo rikat, ze je to spatne. I informace maji svou hodnotu.  )
Naposledy upravil kolaCZek dne čtv 19.4.2012, 8:00, celkově upraveno 1
|
čtv 19.4.2012, 7:56 |
|
 |
cmk
|
Ano, je to problem. Nikoliv technicky.
_________________ Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku --------------------------------------------------------------------------------------------------- Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.
|
čtv 19.4.2012, 7:58 |
|
 |
kolaCZek
|
cmk: Napsal jsi to driv, nez jsem stihl upravit prispevek... 
|
čtv 19.4.2012, 8:01 |
|
 |
S474N
VIP člen
|
cmk: a jaky? Ze se nevybere za vstupne?
|
čtv 19.4.2012, 8:02 |
|
 |
HV
MujGLOCK fotograf
|
Záznam není problém pořídit a zveřejnit. Předpokladem je souhlas přednášejícího a upozornění přísedících, zúčastněných. Je to věc dohody. To, jestli k dohodě dojde je věc jiná.
|
čtv 19.4.2012, 9:31 |
|
 |
S474N
VIP člen
|
HV: ja si prave myslim. Kdyz mohou byt zaznamy z prednasek treba Nachodskeho, tak v tom nevidim problem. A navic se da i video vystrihnout - v pripade nejakych casti, ktere by nebylo vhodne zverejnovat.
|
čtv 19.4.2012, 9:40 |
|
|