Profíci a jejich glocky


Pistole GLOCK v médiích

Příspěvky: 282

Registrován: pát 05.5.2006, 0:14

Zbraň: GLOCK

Profíci a jejich glocky

Příspěvek od riskman » sob 12.10.2013, 8:51

Vřele doporučuji:
http://jerkingthetrigger.com/2013/03/06 ... fications/

Pokud někdo vládnete dobře angličtinou prosím písněte alespoň zhruba jaké úpravy používají.

Exot fóra
Exot fóra

Příspěvky: 978

Registrován: pon 10.4.2006, 21:56

Re: Profíci a jejich glocky

Příspěvek od Stepan » sob 12.10.2013, 9:50

Základní postřehy z jednoho shlédnutí videa:

Nikdo z nich nemá rád tovární plastová mířidla. Populární jsou mířidla Ameriglo.

Gen. 4 má funkční protiskluzový vzorek na pažbě a není potřeba s ním už nic dělat.

Všichni se shodují na prospěšnosti špuntu pažby, který zabraňuje zapadávání bordelu dovnitř zbraně.

Dva z nich používají bobří ocas Grip force, jeden zmiňuje, že kromě toho, že zabraňuje zranění od závěru, ještě vylepšuje míření, protože spoustě lidem Glock v přirozeném úchopu míří moc nahoru.

Nikdo nedělá nic s pružinami, všichni používají tovární zásobníky (i když s různými prodlužovacími botkami), všichni používají tovární hlavně.

Někteří používají upravené spouště a záchyty zásobníku.

Pokud někdo má chuť vyčerpat z videa všechny konkrétní informace a zmíněné výrobky, předávám štafetu dál.

Exot fóra
Exot fóra

Příspěvky: 978

Registrován: pon 10.4.2006, 21:56

Re: Profíci a jejich glocky

Příspěvek od Stepan » sob 12.10.2013, 10:06

Když si to tak čtu, tak mám pocit, že nový glock je jenom takový polotovar. Že glock míří moc nahoru jsem si vyzkoušel osobně, nechápu, proč do pistole mají ďouru na pažbě, nechápu, proč celou dobu nic neudělali s tou absencí bobřího ocasu. Dávat plastová mířidla do ocelového závěru mi taky připadá dost divné, zvlášť, když jsou to výstupky s velkým rizikem mechanického poškození a opotřebení. Jak tam jeden maník zmiňuje, o plastová mířidla se vám v případě nouze bude závěr jednoručně natahovat dost těžko.
Uživatelský avatar

Příspěvky: 751

Registrován: stř 14.9.2011, 18:56

Bydliště: Praha

Re: Profíci a jejich glocky

Příspěvek od maja » sob 12.10.2013, 10:39

Díra v pažbě je na karabinu a lanko. Pokud to nevyužiješ, tak koupíš záslepku. Easy.

Spoustě lidí Glock bez bobřího ocasu nevadí, takže proč to předělávat?

Plastová mířidla ti netrhají oblečení při skrytém nošení. Natáhnout s jejich pomocí např. o opasek možné je. Vyzkoušeno.

Věřím, že kdyby se ozbrojené složky ozvaly, že jim nesedí tohle a tohle, tak dojde k úpravě. Civilní sektor se svými specifickými požadavky není primárním zákazníkem.

Exot fóra
Exot fóra

Příspěvky: 978

Registrován: pon 10.4.2006, 21:56

Re: Profíci a jejich glocky

Příspěvek od Stepan » sob 12.10.2013, 11:10

Spoustě lidí glock bez bobřího ocasu nevadí, vadí to jen lidem s velkýma/otylýma rukama. Pokud má s produktem problém třeba 5% zákazníků, ať si to nějak zařídí sami. V určitém smyslu je to racionální úvaha, v jiném smyslu je to kašlání na zákazníky.

Armáda nebude řešit možnost vzniku odřeninky při střelbě v situaci, kdy vojákovi hrozí mnohem větší rizika. Je jim to jedno. Navíc v armádě jsou vojáci spotřební materiál.

Kovová mířidla nemusí mít ostřejší hrany než plastová. Ono se někdy musí natahovat o něco jiného, než o plastovým mířidlům přátelský opasek.

Jestli si zbraň váže na provázek 0,01% civilních zákazníků, tak tam ten špunt prostě dám už v továrně, a nenechám 99,99% lidí se zbytečnou dírou ve zbrani, ne?
Uživatelský avatar

VIP člen

Příspěvky: 3091

Registrován: ned 21.11.2010, 12:57

Re: Profíci a jejich glocky

Příspěvek od reddog » sob 12.10.2013, 12:02

Stepan:
Tvoje uvahy jaksi berou v ohled tvoje dojmy ze zbrane. Tak to zkusme jinak. Co nosis? A co by jsi na te zbrani zmenil? Proc by jsi to zmenil?

Dira v pazbe u G opravdu elegantne a funkcne resi zaskepka. G nekteri z nas pouzivaji na noseni, sport, drsnejsi trenink. Proste se tam ta dira hodi, zajistovaci snuru muzeme rychle dodat/sejmout. Kdyz bude od vyroby, bude zbran drazsi - viz armada.
Plastova miridla nemaji problem vydrzet opravdu i hodne spatne zachazeni. Optej se instruktoru. Cena vymeny - par kacek (kdyz uz).
Bobri ocas - kolikrat jsi G drzel v ruce? V rukavicich, v horku, spoceny? Jak dlouho jsi ho nosil? Tasil zpod odevu? Nosil na veste? Maly bobrak je ustup smerem k jednodussi manipulaci, mene konfliktu pri taseni za neidealnich podminek.

Proste si uvedom, ze G neni treba 1911. Neni to "dokonala" zbran. A vis proc? Protoze se snazi oslovit maximalni rozsah klientu. Kazdy ma individualni pozadavek na zmenu. A je dobre, ze dava (alespon maly) prostor k funkci individualizaci. Stoji to penize, ale to ti asi neuslo.

A k tem poranenim zaverem. No, proto se s e zbrani ma trenovat, susit, strilet, trenovat, susit, STRILET,... Nevim jak jini, ja uz si skripl kuzi z dlane pri dorazeni zasobaku, a zaver mi uz taky hezky oznacil kuzi. A vzdy se jednalo o spatny uchop, malo koncentrace, zbytecny spech, spatny navyk.
Uživatelský avatar

Příspěvky: 751

Registrován: stř 14.9.2011, 18:56

Bydliště: Praha

Re: Profíci a jejich glocky

Příspěvek od maja » sob 12.10.2013, 13:44

Stepan: Co ti není jasné na větě, že civilní sektor není primárním zákazníkem? :)

Na provázek/lanko si vážou zbraň především v ozbrojených složkách. Glocka natáhneš o cokoliv, co má pevnější hranu. A pokud nic takového není k dispozici, tak jsou i jiné metody. Jen trochu pomalejší.

Moderní voják není spotřební materiál. Jeho výcvik stojí dost peněz a času. Kromě toho, do armády s velkou úmrtností by se nikdo dobrovolně nehlásil.


reddog: Pořiď si G17 a nebudeš si skřípat ruku při dorážení zásobníku :D
Uživatelský avatar

VIP člen

Příspěvky: 3091

Registrován: ned 21.11.2010, 12:57

Re: Profíci a jejich glocky

Příspěvek od reddog » sob 12.10.2013, 14:28

Hehe, u 17 jsem zase nechal malik. Uz jsem tim asi povestny ;-)

Exot fóra
Exot fóra

Příspěvky: 978

Registrován: pon 10.4.2006, 21:56

Re: Profíci a jejich glocky

Příspěvek od Stepan » sob 12.10.2013, 15:15

Video obsahuje názory pánů:

Ken Hackathorn to je ten nalevo v tmavém tričku:

Ken Hackathorn has served as a US Army Special Forces Small Arms Instructor, Gunsite Instructor, and NRA Police Firearms Instructor. He is currently an FBI Certified Firearms Instructor, Certified Deputy Sheriff with Washington County SO, Ohio, and a SRT member and Special Response Team trainer. Ken has trained US Military Special Operations forces, Marine FAST and SOTG units and is a contract small arms trainer to FBI SWAT and HRT.

Ken has provided training to Federal, State, and local law enforcement agencies and been active in small arms training for the past 25 years. He has written firearms related material for Guns & Ammo, Combat Handguns, Soldier Of Fortune, and currently American Handgunner and contributed to at least six other gun/shooting journals. Ken was also a founding member of IPSC and IDPA.


Larry Vickers uprostřed v hnědém

Larry Vickers of Vickers Tactical in a retired US Army 1st SFOD- Delta combat veteran with years of experience in the firearms industry as a combat marksmanship instructor and industry consultant. In recent years he has hosted tactical firearms related TV shows on the Sportsman Channel with the latest being TacTV of which Bravo Company is a presenting sponsor. Larry Vickers special operations background is one of the most unique in the industry today; he has been directly or indirectly involved in the some of the most significant special operations missions of the last quarter century. During Operation Just Cause he participated in Operation Acid Gambit – the rescue of Kurt Muse from Modelo Prison in Panama City, Panama. As a tactics and marksmanship instructor on active duty he helped train special operations personnel that later captured Saddam Hussein and eliminated his sons Uday and Qusay Hussein.


Super Dave Harrington napravo ve světlém

Dave is a two time retired senior weapons instructor from the John F. Kennedy Special Warfare School at Ft. Bragg, North Carolina. He has 23 years of military experience, the last 16 of which were spent in the Army's Special Forces. He qualified as an expert infantryman, conventional and HALO (high altitude, low open) paratrooper, Ranger, and finally combat weapons craft instructor at the John F. Kennedy Special Warfare Center at Fort Bragg, N.C. Some of the nation's most elite counter terrorist fighters trained under Harrington there.
Larry Vickers ve videu píše:Along the way we learned some modifications we prefer and keep in mind that these are generally real world modificitations that you would use for duty or service use that are not neccessarilly IDPA or IPSC modifications.
Tohle ale nevypadá na úplné amatéry, že ne? A taky nevypadá, že by neměli vůbec nic společného s ozbrojenými složkami, tedy hlavním zákazníkem glocku? Když tihle pánové tvrdí, že by v pažbě měly být špunty, tak jim prostě budu věřit víc než vám, protože bych si skoro vsadil, že toho mají asi milionkrát víc za sebou, než vy. Já sám jsem z glocka v životě vystřelil asi padesát ran a držel ho v ruce několikrát, ale i při téhle velice omezené zkušenosti jsem přišel na stejnou věc jako oni, teda že glock míří moc nahoru, což aspoň mě přimělo, abych bral to, co říkají, ještě o něco víc vážně.
Uživatelský avatar

VIP člen

Příspěvky: 3091

Registrován: ned 21.11.2010, 12:57

Re: Profíci a jejich glocky

Příspěvek od reddog » sob 12.10.2013, 16:28

Stepan:
v zadnem pripade tem panum neberu jejich nazor a nezpochybnuji jejich zkusenosti. Napsal jsem ti, jak se na vec divam ja a nekteri jini. Jen ty nam to tady neco podavas jako nezpochybnitelny fakt a vseobsaznou pravdu. Takze at mame opet jasno. Kdyby jsi nenapsal ten druhy clanek (mmch ty se asi opravdu nenaucis pouzivat edit :-/ ), nerekl bych ani slovo, spise bych to videl tak, ze mas zajem se o G neco dozvedet. Za dalsi, kdyz uz nechces napsat co nosis ty (chapu, prece tady nebudes ostatnim slepicit soukrome informace), tak te stale budu povazovat za rypala, protoze nechces uvest srovnani. A za posledni (pro tentokrat), tak nejak mi v hlave utkvela jista diskuze na tema zastaralosti/zbytecnosti 1911/.45 ve srovnani s "moderni" zbrojni vyrobou kratkych zbrani ;-)
Jsem pro konstruktivni kritiku a vlastni postrehy, takze diky za tvou zkusenost o "strelbe nahoru", problemech "tlustych rukou" a o nazor na "spotrebni material" (pro ostatni - vojaky) v armade (obzvlaste po tom, co si spousta aktivnich vojaku v mezinarodnich misich ty "polotovary" prala. Jasny marketing v mediich a filmech pro dospele, ze... :-) . )

Exot fóra
Exot fóra

Příspěvky: 978

Registrován: pon 10.4.2006, 21:56

Re: Profíci a jejich glocky

Příspěvek od Stepan » sob 12.10.2013, 17:28

Já mám zájem dozvídat se nové věci pořád! Glocky respektuju pro jejich jednoduchost, ale na rozdíl od mnoha místních nadšenců je to pro mě jenom jedna z mnoha zbraní, která má spoustu alternativ, například PPQ a M&P, a kterou můžu hodnotit jak chci.

Nosím něco, o čem nejsem úplně stoprocentně přesvědčený, že je to vhodná volba a že bych jí dokázal obhájit, takže o tom raději mlčím.
Naposledy upravil(a) Stepan dne ned 13.10.2013, 12:39, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar

VIP člen

Příspěvky: 3091

Registrován: ned 21.11.2010, 12:57

Re: Profíci a jejich glocky

Příspěvek od reddog » sob 12.10.2013, 18:35

Stepan:
Vidis, mohl jsi to rict uz pri me prvni otazce. A kdyz uz jsi se tak otevrel, tak klidne i dodej, CO by jsi na tom co nosis zmenil a PROC jsi si tedy rovnou neporidil NECO, CO ty tve zmeny uz ma ;-) . A nekritickym obdivovatelem G byt nemusis. My vime, ze jednoduchost je super, ale take spousta z nas vi, ze G ma mozna mnohem vetsi problem v konstrukci, nez jsme ochotni si zatim priznat verejne. Jen "system Glock" funguje natolik dobre, ze az na par pripadu neni nutno toto resit ;-)
Uživatelský avatar

Příspěvky: 751

Registrován: stř 14.9.2011, 18:56

Bydliště: Praha

Re: Profíci a jejich glocky

Příspěvek od maja » sob 12.10.2013, 19:19

Stepan: Všichni tři pánové v tom videu zmiňují, že na Glock přešli z 1911, která má jinou ergonometrii, a bobřák jim v úchopu pomáhá. To ale neznamená, že to bez něj nejde a že bez něj netrefíš ani vrata od stodoly. Je to jen o tom, co ti vyhovuje víc.

Když si do paždy dáš záslepku, tak tam tu karabinku prostě nenarveš. Pokud to dokážeš, zatleskám ti. Opakuji ještě jednou. Nepoužíváš jistící lanko? Dej si tam klidně záslepku. Já ji tam taky mám. Především pro to, že díky zkosení navádí lépe zásobník do šachty.

Úprava Glocku není dogma. Záleží na uživateli a účelu, ke kterému je použit.
Uživatelský avatar

Příspěvky: 1306

Registrován: ned 30.10.2011, 13:01

Bydliště: Děčín

Re: Profíci a jejich glocky

Příspěvek od Sailor » sob 12.10.2013, 21:00

Reddog:Prozradíš mi ten problém v konstrukci?
Glock 26 gen.4,Glock 42,CZ 75,Colt Huntsman,Mossberg Maverick 88,FN Baby Browning
Uživatelský avatar

VIP člen

Příspěvky: 13302

Registrován: stř 30.3.2005, 10:20

Zbraň: GLOCK 19

Bydliště: mám

Profíci a jejich glocky

Příspěvek od S474N » sob 12.10.2013, 21:00

Jeste mensi technicka, v te dire je mozno tez zahlednout i zamek (pro konkretni trhy). Zamek se shodnym klicem je potom i v tom originalnim kufriku (zkouknete svoje kufriky a vedle madla uvidite kruhovy prolis prave na ten zamek).

EDIT: Tady je k tomu info i s fotkou:
:arrow: http://www.everydaynodaysoff.com/2010/0 ... fety-lock/
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek
Uživatelský avatar

VIP člen

Příspěvky: 3091

Registrován: ned 21.11.2010, 12:57

Re: Profíci a jejich glocky

Příspěvek od reddog » sob 12.10.2013, 21:34

Cert:
Diky za odkaz, uplne jsem to vypustil, jednou videl a pak uz nevzpomel ;-/ , takze jsem uplne vynechal tento postreh i k Stepanovi.

Sailor:
Zdroji naprosto duveruji, presto si ziskane info rad jeste overim minimalne u jineho nezavisleho zdroje pro porovnani. (takze zatim ne)
Uživatelský avatar

Příspěvky: 1306

Registrován: ned 30.10.2011, 13:01

Bydliště: Děčín

Re: Profíci a jejich glocky

Příspěvek od Sailor » sob 12.10.2013, 21:42

Reddog:tak si o tom neměl hovořit vubec,já teď neusnu :)
Glock 26 gen.4,Glock 42,CZ 75,Colt Huntsman,Mossberg Maverick 88,FN Baby Browning
Uživatelský avatar

VIP člen

Příspěvky: 3091

Registrován: ned 21.11.2010, 12:57

Re: Profíci a jejich glocky

Příspěvek od reddog » sob 12.10.2013, 23:00

Spi klidne ;-)

Příspěvky: 282

Registrován: pát 05.5.2006, 0:14

Zbraň: GLOCK

Re: Profíci a jejich glocky

Příspěvek od riskman » čtv 17.10.2013, 11:24

Chlapci nechtěli by jste více rozebrat spíš jak pějou chvalozpěv ti pánové na videu? :)

Zpět na „GLOCK a média“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz