Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je čtv 26.11.2020, 22:21



Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 66 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
 Protimer 
Autor Zpráva
MujGLOCK fotograf
Uživatelský avatar

Registrován: 05/2007
Příspěvky: 1793
Bydliště: Praha 10 - Horní Měcholupy
Příspěvek Re: Protimer
Jo jo, funguje. Ale na pískání do závodu bych to nevzal ;) Dej vědět až to zkusíš při střílení. Hlavně mě zajímá možnost snížení citlivosti, nastavení potlačení echa atp.

_________________
...zbraně, mám zbraně


čtv 12.4.2012, 14:45
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 02/2010
Příspěvky: 783
Příspěvek Re: Protimer
bude to tomu mikrofonu v mobilu delat dobre?

_________________
My only worry about death is that my girl will sell my gear for what I SAID I paid for it...
http://www.facebook.com/severoceskygteam


čtv 12.4.2012, 14:52
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 03/2011
Příspěvky: 1304
Bydliště: Praha
Příspěvek Re: Protimer
kuba: Nechodis na strelnici s mobilem? :P

Co jsem videl podobnou aplikaci, tak mela problemy s ozvenou na kryte strelnici. Bylo vic zapocitanych vystrelu, nez jich bylo ve skutecnosti.

_________________
Never argue with an idiot, they drag you down to their level and then beat you with experience.


čtv 12.4.2012, 14:57
Profil Zobrazit autorovy stránky
MujGLOCK fotograf
Uživatelský avatar

Registrován: 05/2007
Příspěvky: 1793
Bydliště: Praha 10 - Horní Měcholupy
Příspěvek Re: Protimer
Echo je největší problém. HW timery (CED7000) má možnost nastavení echa v s. Default je tuším 0,07 s. Ale při rychlopalbě na kryté střelnici to nestačilo. Počítám, že telefon by napočítal cca 3x tolik výstřelů :) Ale jako nouzovka na trénink...proč ne. Možná by se při sušení někomu ta vyšší citlivost hodila - zachytí třeba spuštění i bez výstřelu.

_________________
...zbraně, mám zbraně


čtv 12.4.2012, 15:07
Profil

Registrován: 05/2008
Příspěvky: 584
Příspěvek Re: Protimer
Ta aplikace v iPhonu nebere splity pod 0,2 sec a při špatně nastavené citlivosti bere ozvěny, přebití zbraně ...


čtv 12.4.2012, 15:15
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 02/2010
Příspěvky: 783
Příspěvek Re: Protimer
no to je jasny ze chodim, ovsem tim ze ho mam v kapse tak predpokladam ze ten mikrofon pokud netelefonuju nefunguje ;-)

jednou kamarad potreboval do nejaky detsky hry zvuk strelby tak jsme k petardam dali mikrofon od sluhatek a ten to prave neprezil (ty rany) tak proto se ptam :)

_________________
My only worry about death is that my girl will sell my gear for what I SAID I paid for it...
http://www.facebook.com/severoceskygteam


čtv 12.4.2012, 15:51
Profil
MujGLOCK fotograf
Uživatelský avatar

Registrován: 05/2007
Příspěvky: 1793
Bydliště: Praha 10 - Horní Měcholupy
Příspěvek Re: Protimer
Mikrofon je ze svého principu snímač vibrací. Asi záleží na typu. V dnešních telefonech jsou mikrofony tak miniaturní, citlivé a přitom odolné, že poškození hlukem výstřelu nepředpokládám. Taky je podle mě jedno, jestli je telefon aktivní či nikoli. Okolní hluk na něj působí stejně.

_________________
...zbraně, mám zbraně


čtv 12.4.2012, 17:50
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 02/2010
Příspěvky: 783
Příspěvek Re: Protimer
hele na fyziku si jeste pamatuju :D
prave tim ze ten hluk (vibrace) hodne velkej a narazovej tak prave proto aby to tomu nevadilo, navic je fakt ze nevim nic o konstrukci tech mikrofonu :-)
na rekreacni strilenicko asi postacujici :-)

_________________
My only worry about death is that my girl will sell my gear for what I SAID I paid for it...
http://www.facebook.com/severoceskygteam


čtv 12.4.2012, 18:28
Profil
MujGLOCK fotograf
Uživatelský avatar

Registrován: 05/2007
Příspěvky: 1793
Bydliště: Praha 10 - Horní Měcholupy
Příspěvek Re: Protimer
No už jsme asi trochu mimo Tak třeba piezo mikrofon je vlastně kovová placka, tu těžko hlukem prorazíš. Dovedu si představit, že by hluk výstřelu mohl snížit citlivost u nějakého profi studiového mikrofonu. Ale u elektretového mikrofonu, který má vstupní otvor cca 1mm těžko. Jedině by na něj působila přímo tlaková vlna, která po té, co střela opustí hlaveň, uniká kolmo k hlavni. Tak prosím nepřikládejte mikrofon přímo k ústí hlavně, mohli byste si ty mikrofony ustřelit ;)

_________________
...zbraně, mám zbraně


čtv 12.4.2012, 19:19
Profil

Registrován: 11/2011
Příspěvky: 100
Příspěvek Re: Protimer
HV píše:
Dej vědět až to zkusíš při střílení. Hlavně mě zajímá možnost snížení citlivosti, nastavení potlačení echa atp.


S free shot timerem na iphonu jsem taky strilel, kryta strelnice, Glock 17. Pocitani bez chyby, funguje to pekne.

P.S. nemam dvojstrely pod 0,2s :-)

_________________
Čím více z nás bude nosit zbraň, tím méně z nás ji jednou bude muset použít.


čtv 12.4.2012, 19:19
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 09/2011
Příspěvky: 745
Bydliště: Praha
Příspěvek Re: Protimer
Já to zkoušel na Androidu na kryté střelnci a tam byly problémy s echem, ale to je jen o správném nastavení (ta možnost tam je, jen jsem zatím nenašel správnou hodnotu). Občas to taky vzalo přebití (buď docvaknutí nebo pád zásobníku na beton, nevím). Když se to správně nastaví, pak na běžný nezávodní (amatérský) provoz je to dostačující.


čtv 12.4.2012, 19:46
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 10/2005
Příspěvky: 6787
Bydliště: EU :-(
Příspěvek Re: Protimer
A tys nasel nejakou Anroidi aplikaci?

Ja uvazuju, ze ukecam jednoho znamyho, aby mi program pro android udelal.
Vyvinul ted nedavno docela solidni jednoucelovy udelatko na rozpoznavani zvuku. Pak totez softwarove vyvinul pro Android, takze by dokazal i rozlisit ne jen "razy" ale i prubeh vlneni zvuku vystrelu a odfiltrovat "vlneni" od odrazu a od echa.

Je na to navazano spousta dalsich myslenek (ukladani nejen casu, ale i zasahu, nasledne presypani do kompa, automaticke hodnoceni, nebo on-line presypavani pres internet na nejaky server a on-line vysledky, apod apod... - rekl bych, ze uz mam v hlave pomerne vymyslenej system, jen to chce programatory webu a androida, co budou ochotny rok delat zadara s tim, ze z toho mozna nic nebude :-) ).

_________________
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.


čtv 12.4.2012, 21:38
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Uživatelský avatar

Registrován: 03/2011
Příspěvky: 1304
Bydliště: Praha
Příspěvek Re: Protimer
cmk: Jeden webar by se nasel... :P

_________________
Never argue with an idiot, they drag you down to their level and then beat you with experience.


čtv 12.4.2012, 21:43
Profil Zobrazit autorovy stránky
Uživatelský avatar

Registrován: 09/2011
Příspěvky: 745
Bydliště: Praha
Příspěvek Re: Protimer
cmk: IPSC Shot Timer. Existuje jak free, tak placená verze. Výsledky si můžeš poslat mailem a podporuje to tři různé módy (comstock, virginia, par time).


čtv 12.4.2012, 21:52
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 01/2009
Příspěvky: 579
Bydliště: MB
Příspěvek Re: Protimer
Našel jsem na android dokonce dvě verze timeru . Obě jsem instaloval ale ještě jsem to nepokoušel.


pát 13.4.2012, 4:02
Profil

Registrován: 12/2011
Příspěvky: 33
Příspěvek Re: Protimer
V IPSC Shoot Timeru pro Android jde nastavit threshold na to, aby nebral vsechny zvuky a echo delay. Pro AVIM s uspechem funguji hodnoty -90.1 dB a 0.16 vteriny na ozvenu.


pát 13.4.2012, 11:16
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 10/2005
Příspěvky: 6787
Bydliště: EU :-(
Příspěvek Re: Protimer
0.16 je moc.
Echo je tam 0.1sec (kdyz vezmu, ze strela z 9ky leti cca. rychosti zvuku 17m tam a zvuk 17m zpatky, je to 34m - to je ta 1/10s.
0.16 uz jsem schopnej nekdy umackat a pak by mi to nebralo dvojstrely.

_________________
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.


pon 16.4.2012, 22:59
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
MujGLOCK fotograf
Uživatelský avatar

Registrován: 05/2007
Příspěvky: 1793
Bydliště: Praha 10 - Horní Měcholupy
Příspěvek Re: Protimer
Teď v Dobřanech mě zklamal timer - CED7000. Přestal zobrazovat - podsvícení fungovalo. Vzhledem k tomu, že jsem chvíli před tím cofeemu kritizoval "žluťáka", dal mi to pěkně sežrat :)
Včera jsem měl chvilku tak jsem ho rozhodil a kouknul na to. Systém spojení s displayem je jako u starých digitálek - přes sandwich vrstvenou gumu (vodivá/nevodivá). Stačilo očistit gumičky a kontakty na tišťáku, opět složit a vše zase jede jak má.
Popis rozborky: Povolit dva šroubky na zádech. Rozhodit plasty - mají 2+2 západky na bocích. Oddělením se rozpojí konektory které spojují dvě části.
Obrázek
Jednu polovinu tvoří baterie s vnějšími konektory a druhá polovina je deska elektroniky a spínačů s displayem. Deska elektroniky je ke krytu a display šroubovaná čtyřmi šroubky, po jejich povolení se dostaneme k již zmíněným gumičkám zajišťujícím propojení desky a displaye.
Obrázek
Obrázek
Gumičky jsem vyjmul, očistil isopropylem (nebo lihem) a vrátil na místo. Při skládání dbejte na umístění mikrofonu. Ten můj měl kapku deformované přívody, zřejmě na to někdo zatlačil při montáži. Narovnal jsem je a posunul do polohy, kdy přesně zapadá do výlisku v plastu.
Mimochodem, mikrofon je standardní elektretový. Tím se eliminuje teorie, že by se mohl častými výstřely zničit mikrofom v telefonu.

_________________
...zbraně, mám zbraně


úte 17.4.2012, 6:55
Profil

Registrován: 11/2011
Příspěvky: 630
Bydliště: Praha
Příspěvek Re: Protimer
cmk píše:
0.16 je moc ... 0.16 uz jsem schopnej nekdy umackat a pak by mi to nebralo dvojstrely.

To vis, my jsme zacatecnici, nam to staci. Ale vcera jsem zaregistroval, ze to zapocitalo zasunuti zbrane do pouzdra ;)


úte 17.4.2012, 9:10
Profil

Registrován: 07/2008
Příspěvky: 23
Příspěvek Re: Protimer
O naprogramování timeru pro android jsem už přemýšlel, líbí se mi ty možnosti, např. wifi synchronizace dat s PC a podobný vylomeniny.Mohlo by to zefektivnit zapisování a přenos výsledků třeba na soutěžích. Dalo by se i uvažovat o nějakym šikovnym zadávacím mechanizmu pro výsledky, dotykové displeje poskytujou v tomhle ohledu docela zajímavý možnosti.

Jako nejslabší místo systému se mi v tuhle chvíli jeví právě mikrofon. Ne ani z důvodu poškození, ale ve svym telefonu mám snímací rozsah mikrofonu do 100dB. A podle tohohle měření je úroveň zvuku výstřelu typicky kolem 155dB, takže ten zvukovej záznam bude shora ořízlej, což dost znesnadní nějaký zpracování zvuku. Chci zkusit nahrát nějaký vzorky k prozkoumání a uvidí se, ale jsem z tohohle důvodu skeptický.

Asi by to bylo řešitelné nějakým dodatečným HW, ale to už by ztratilo to kouzlo jednoduchosti.


pát 20.4.2012, 9:36
Profil ICQ
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 66 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  



Powered by phpBB © phpBB Group, designed by STSoftware, český překlad – phpBB.cz

Doporučujeme: XBMC KODI