Psychotesty? A pro koho?


Vše o právu, zákonech, zbrojním průkazu a souvisejících věcech

Uživatelský avatar

VIP člen

Příspěvky: 13302

Registrován: stř 30.3.2005, 10:20

Zbraň: GLOCK 19

Bydliště: mám

Psychotesty? A pro koho?

Příspěvek od S474N » pon 02.8.2010, 8:34

Radek John se v ministerském křesle sotva ohřál, a už nám chce "Pomáhat a Chránit". A před kým? Samozřejmě před zlými držiteli legálních zbraní. Řeč je o povinných psychotestech na zbrojní průkaz, které jsou potřeba k tomu, "abychom se tady cítili bezpečněji". To pan ministr vystihl naprosto přesně; nejde o bezpečí, jde o POCIT bezpečí - a o pocit nebezpečí.

Ten se reportáž TV Nova snaží vyvolat opravdu mohutně. Pokusím se zde rozebrat některé perly:

"(Povinné psychotesty) by měly odhalit zejména skrytou agresivitu."

Toto sugeruje, že lidé se dělí na "normální", s kterými není problém, a "skrytě agresivní", kteří jen čekají, až budou moci někoho zabít. Ve skutečnosti každý člověk má jistou, větší či menší dávku agresivity, a drtivá většina lidí tuto přirozenou agresivitu skrývá - celkem pochopitelně, protože otevřená agrese obvykle přináší nemilé důsledky. Otázka tedy není, zda člověk je nebo není agresivní, ale zda dokáže svou přirozenou agresivitu kontrolovat a společensky přijatelným způsobem vybíjet (například sportem).

V tomto směru již existuje test zavedený přímo v zákoně, který je mnohem objektivnější, spolehlivější a účinnější než jakýkoli psychotest. Je jím kombinace bezúhonnosti a minimálního věku pro držení zbraně.

Žadatel o zbrojní průkaz musí mít čistý trestní rejstřík minimálně tři roky nazpátek, u závažnějších přečinů i mnohem déle. Trestní odpovědnost se začíná počítat od patnácti let; minimální věk pro držení zbraně je osmnáct let, pro nošení 21 let. Zákonné podmínky takto vytvářejí tříletou, a pro nošení zbraně šestiletou "zkušební dobu", během které žadatel nesmí nic provést. Pokud během této doby svou přirozenou agresivitu nezvládá, obvykle to znamená záznam v trestním rejstříku a konec nadějí na zbrojní průkaz. Pokud dokáže prožít tři, popřípadě šest let, aniž by se dostal do konfliktu se zákonem, je to důkazem, že svou přirozenou agresivitu kontroluje dostatečně.
Jistě můžete namítnout, že v krizových situacích i normální lidé mohou reagovat zkratově. Na to je celkem zřejmá odpověď - ano, ale tomu žádné psychotesty nezabrání právě proto, že jsou to normální lidé, kteří jednají zkratově kvůli krizové situaci - do které se koneckonců může dostat každý z nás.


"V Česku má zbrojní průkaz přes tři sta tisíc lidí. Jen od ledna do června ho získaly další čtyři tisíce zájemců."

Z této pravdivé informace si lze domyslet, že držitelů zbraní je stále více - což ale pravda není. Reportéři TV Nova prostě jen zamlčeli fakt, že zhruba stejný počet držitelů zbraní během této doby o zbrojní průkaz také přijde - zbraně prodají a zbrojní průkaz odevzdají nebo nechají propadnout, nebo prostě umřou. Ve skutečnosti je počet zbrojních průkazů již několik let stabilizovaný.

Z další nevyřčené informace je také vidět, jak účinný je výše popsaný test bezúhonnosti: držitelů zbrojních průkazů sice je v České republice přes 300 000, ale pachatelů trestných činů s legálně drženou zbraní se mezi nimi v minulém roce našlo jen 52, což je zhruba 0,017% z celkového počtu. Ani tuto informaci si reportéři nemohli dovolit zveřejnit, protože by pak ta třistatisícová cifra vypadala mnohem méně děsivě.


Dále je "rozhovor" s holohlavým individuem v mikině, otočeným zády ke kameře, který je označen pouze jako "žadatel o zbrojní průkaz". Kdyby šlo TV Nova opravdu o seriózní informace, mohla kontaktovat například sdružení Lex, které sdružuje mnoho držitelů zbraní včetně odborníků, kteří by jistě rádi mluvili pod svým jménem a otevřeně. Pokud však bylo smyslem diváka postrašit, pak anonymní holohlavá gorila jistě splnila úkol na jedničku.


"Lékař může k psychotestům poslat jen člověka, který se potýká s alkoholem, drogami nebo s větším množstvím přestupků."

Zde pánové Svoboda a Pánek vzali několik relevantních informací a ty pak, s prominutím, zprasili na hromadu. Omlouvám se za ten výraz, ale lépe se to popsat nedá.

Pokud lékař ví, že žadatel má problémy s alkoholem nebo drogami, NEMŮŽE ho poslat na psychotesty. Alkoholismus nebo toxikomanie jsou podle zákona okolnosti diskvalifikující bez ohledu na cokoli jiného, takže jej lékař musí odmítnout. Tečka. (Co se týče "většího množství přestupků", vševědům z Novy zřejmě jaksi uniklo, že to lékař nemá jak zjistit. To je starost policie.)

Kdy tedy může lékař poslat žadatele k psychologovi? Stručně řečeno, kdykoli uzná za vhodné.

"Posudek o zdravotní způsobilosti je výsledkem lékařské prohlídky žadatele provedené posuzujícím lékařem, popřípadě klinicko psychologického vyšetření a dalších potřebných vyšetření (dále jen "odborná vyšetření") provedených na základě vyžádání posuzujícím lékařem" (vyhláška č. 493/2002 Sb., §1, odst.2)

"Odborné vyšetření se provádí v rozsahu potřebném pro posouzení a vydání doporučení pro posuzujícího lékaře ke zdravotní způsobilosti žadatele." (§2, odst.3)


"Zastánci psychotestů mají silný argument: všechny vraždy, při kterých někdo zabíjel legálně drženou zbraní."
(text na obrazovce)
Kdo vraždil legálně drženou zbraní:
- propuštěný pracovník ve Zlíně zastřelil dva nadřízené /září 2009/
- podnikatel Bohumír Ďuričko zastřelil Václava Kočku ml. /říjen 2008/
- "lesní vrah" Viktor Kalivoda zastřelil tři náhodné oběti /říjen 2005/

To je jistě silný argument, přinejmenším po emocionální stránce určitě. Povšimněte si ale, že k nasbírání dostatečného množství děsivých příkladů museli reportéři sáhnout až pět let do minulosti. Během té doby se událo přes tisíc vražd - některé s nelegálně drženou střelnou zbraní, ale nejčastěji s jinou zbraní než střelnou nebo zcela beze zbraně.

Nepovšimnut zůstal i fakt, že "lesní vrah" Kalivoda studoval na policejní akademii a úspěšně prošel i policejními psychotesty. Stejně tak i student, který v maďarském městě Pécs zastřelil jednoho spolužáka a další čtyři zranil, měl nařízeny psychotesty každý rok - marně.

Po tom všem mne napadá jediná otázka:

PROČ?

Legální zbraně znamenají pro společnost mnohem menší ohrožení a způsobují mnohem menší škody než auta, kola, alkohol, cigarety, voda, nože, chemikálie a spousta dalších věcí. Proč se tedy někteří politici a novináři neustále a veřejně snaží nás očerňovat, špinit, pomlouvat, lhát, nasazovat psí hlavu, přirovnávat nás k sériovým vrahům a dělat z nás Zlo s velkým Z?

Možná to tihle politici a novináři nemyslí zle. Možná si jen vybíjejí svoji skrytou agresivitu na něčem, co neznají a čemu nerozumějí.

Tak mne napadá...neměli by v tom případě dělat psychotesty hlavně oni?

P.S. Autor tohoto článku úspěšně prošel psychotesty na zbrojní průkaz, už třináct let se mu daří nikoho nezastřelit, a posledních čtrnáct dní strávil na dětském táboře, kde učil děti ...vařit čaj.

P.P.S. Omlouvám se za délku a rozvláčnost článku, ale vyvrátit lež je vždycky těžší, než ji vyslovit.

UPDATE: Našel jsem i jiný článek, který ROZHODNĚ stojí za přečtení.

Puvodni odkaz i s odkazy:
:arrow: http://karasek.blog.idnes.cz/c/149272/P ... -koho.html
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek
Uživatelský avatar

Příspěvky: 24

Registrován: stř 04.11.2009, 12:50

Re: Psychotesty? A pro koho?

Příspěvek od Leto II. » úte 17.8.2010, 14:23

http://valencik.blog.idnes.cz/c/151361/ ... videt.html

Dovolil jsem si přispět na téma psychotestů a zároveň nalézt argument na ono věčné "kdyby to mělo zachránit jediný život"

cmk

Uživatelský avatar

Příspěvky: 6790

Registrován: úte 04.10.2005, 12:24

Bydliště: EU :-(

Re: Psychotesty? A pro koho?

Příspěvek od cmk » úte 17.8.2010, 15:33

Ja prispel napsanim mailu k ruka Radka Johna:

Vážený pane ministře,

je to již více jak týden, co jsem jako úvodní zprávu Televizních novin na Nově viděl reportáž s Vámi, kde jste se vyjadřoval k problematice získávání zbrojních průkazů.

Nejprve mi dovolte, abych Vás vyvedl z FAKTICKÝCH nepravd a omylů, jež v reportáži zazněly:

a) "lékař může na psychotesty poslat pouze alkoholika apod..." - to není pravda. Lékař může na psychotesty poslat KOHOKOLIV ! A to nejen v rámci žádosti o potvrzení zdravotní způsobilosti pro první zbrojní průkaz, ale i pro kterýkoli další zbrojní průkaz (jako majitel ZP určitě víte, že se každých 5 let obnovuje).

b) "V Česku má zbrojní průkaz přes tři sta tisíc lidí. Jen od ledna do června ho získaly další čtyři tisíce zájemců" - ano, to je svým způsobem pravda, ale také je pravda, že zhruba podobný počet lidí o zbrojní průkaz přišlo. Ať už proto, že si jej prostě neprodloužili, nebo proto, že o něj přišli v rámci nějakého přestupkového nebo trestního řízení. Reálný nárůst počtu ZP je několik stovek ročně. Takže NEDOCHÁZÍ k masovému ozbrojování obyvatelstva, jak se nám snaží reportáž sdělit "pod čarou".

c) "Psychotesty odhalí skrytou agresivitu" - tady si zejména TV Nova vyloženě naběhla na "facku", když uvedla jako jednoho z vrahů s legální zbraní lesního vraha Kalivodu. Tento člověk prošel psychotesty 2x !!! Jednou jako zájemce o službu u Policie ČR - a prošel !!! A jednou jako zájemco o práci u DP Brno. A prošel !!!
Reálně - zbraň může do vlastnictví legálně nabývat osoba starší 18 let (i když ZP skup. B může mít již 15ti letý). A ZP může legálně získat člověk, který:
I. složí zkoušku odborné způsobilosti
II. dostane pozitivní posudek od praktického lékaře (tedy člověka, ke kteráému už chodí pravděpodobně několik let a který si o něm vede záznamy)
III. je bezúhonný (je přesně stanoveno, kolik let po jak vysokém trestu lze teprve získat ZP)
IV. je spolehlivý - tzn. nepáchá přestupky na úseku zbraní, alkoholismu, občanského soužití apod...
V. nechá se vyfotit, koupí daný kolek a podá žádost
O bodech III. a IV. se moc neví, protože se řeší bez přímé účasti žadatele.
Ale právě tyto body jsou MNOHEM, MNOHEM, MNOHEM víc, než jakkoli podrobný psychotest.

Dále bych Vám rád ukázal něco ze statistiky Vašeho ministerstva:
a) legálně drženou zbraní sk. A,B,C (tedy zbraněmi, na které je potřeba ZP) bylo spácháno 51 trestných činů. Což je 5.7% ze všech trestných činů se zbraní (jakoukoli!!!) a 0.017% ze všech trestných činů. A to to číslo 51 je takové, které udává Policie. Kolik z těchto t.č. později bylo odloženo nebo shledáno, že se nejedná o t.č. se již neuvádí.
b) s nelegálně drženou zbraní sk. A,B,C bzlo spácháno 77 trestných činů - tedy více, než s legálně drženou !
c) bohužel jsem ve zprávě o stavu bezpečnosti v ČR (http://www.mvcr.cz/soubor/zprava-komplet-2009-pdf.aspx) za rok 2009 nenašel počet zavražděných legálně drženou zbraní, ale v roce 2007 jich bylo 7. Je to velmi smutné, 7 rodin a skupin lidí by se mnou jistě nesouhlasilo, ale v porovnání s celkovým počtem vražd a nepřirozených úmrtí je toto číslo opět zanedbatelné (násobně více lidí se utopí, spadne ze stromu, uklouzne ve vaně, v případě vražd je uškrceno, utopeno, umláceno, otráveno, ... - nepočítám už, kolik lidí zbytečně zemře na rakovinu plic, protože kouří, na nemoci srdce, protože nežijí zdravým životním stylem a nemohu opomenout 1.000 mrtvých na silnicích).
d) naopak žádná statistika nedokáže postihnout, kolik lidí si použitím legálně držené palné zbraně (např. už jenom použitím hrozby zbraní) zachránila zdraví, život či majetek !!!

To je všechno jen střípek dokazující, že legální majitelé zbrojních průkazů a držitelé zbraní jsou ne-li nejslušnější, tak alespoň jednou z nejslušnějších skupin obyvatel a házením jim naprosto zbytečných klacků pod nohy je naopak silně kontraproduktivní.
Bohužel ale, většina občanů této země tato fakta neví a nezná. A mediální masáž o zlých zbraních a šílencích, co je vlastní způsobuje své. Lidi volají po zpřísnění a Vz, jako politik samozřejmě nejjednodušší, co můžete udělat je, že jim minimálně slíbíte, že "s tím něco uděláte". A ať už uděláte, či nikoliv, asi moc dobře znáte pravidlo "slibem neurazíš" - je před volbami, lidi, zmasírovaní médii si vzpomenou: "jo ten John, ten chce ty šílence zakázat" a hodí Vám hlas.
Já si ale myslím, že toto je krátkozraký přístup.
Proto Vás žádám, zkuste o tom popřemýšlet. Přímo se vybízí velká spousta lidí, odborníků, organizací apod... ke konzultaci, kteří Vám předloží ne pár řádku, ale tisíce stránek argumentů a hlavně FAKTŮ, proč omezování rozumně nastavených podmínek pro získání ZP a následné získání, držení a nošení zbraně, jakkoli omezovat.
Navíc tak hrozně subjektivní věcí, jako jsou psychotesty.

Jeden z těchto odborníků promluvil i v reportáži. Byl to Mgr. Pavel Černý, svého času plukovník Policie ČR, člověk, který vytvořil stávající systém výuky policistů taktického chování a zacházení se zbraněmi (nejenom palnými). Bohužel (a já si myslím, že účelově) nechali Pavla promluvit v teplákách a tričku, zatímco zastánci psychotestů byli všichni v kvádru.
Dále je tu sdružení LEX, které se už léta snaží upozorňovat na to, že zbraně a jejich legální držitelé nejsou problém.
A mnoho dalších a dalších. Pokud Vám uvedu asociaci výrobců a prodejců zbraní a střeliva, můžete mluvit o jejich podjatosti, ale i tam je řada odborníků, kteří než aby pošpinili svoje jméno podjatostí, radši neřeknou nic. I tam se lze s úspěchem ptát.
Klidně i já Vím nabízím možnou konzultaci - problematice se již pár let věnuji.

Můj osobní názor je, že dlouhodobě rozumným řešením je říct lidem pravdu. Po kouskách, srozumitelně, jednoznačně. Dostat z nich naprosto zbytečnou zášť a strach ze zbraní. Když toto v televizi či novinách řekne zastánce zdravého ozbrojení civilního obyvatelstva, je opět postaven do role podjatého člověka. Když by toto řekl ministr vnitra, který by měl být nezávislý na náladách odpůrců či naopak zastánců zbraní, získalo by to tu pravou hodnotu.

Proto prosím - popřemýšlejte o tom, nechte si zpracovat studii, věnujte tomu nějaký čas nějakých odborníků, nebojte se zeptat a až budete mít dostatek vstupních informací, tak teprve pak udělejte závěr a ten zveřejněte v médiích.

Děkuji.
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.
Uživatelský avatar

Příspěvky: 1573

Registrován: stř 26.12.2007, 23:24

Zbraň: 2x HK USP 9x19, 2xM4

Bydliště: Plzen

Re: Psychotesty? A pro koho?

Příspěvek od admix » úte 17.8.2010, 15:41

Predpokladam, ze ti (stejne jako nam vsem ostatnim) neodpovedel.
"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
Obrázek
Dual HK USP 9x19mm + Colt M4A2 5.56x45mm + PAR15/Dlask A3 .223Rem/5.56x45mm NATO, EOTech 512.A65/1

cmk

Uživatelský avatar

Příspěvky: 6790

Registrován: úte 04.10.2005, 12:24

Bydliště: EU :-(

Re: Psychotesty? A pro koho?

Příspěvek od cmk » úte 17.8.2010, 17:02

Napsal jsem to dneska :-)
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.

Příspěvky: 584

Registrován: úte 13.5.2008, 16:44

Re: Psychotesty? A pro koho?

Příspěvek od Steiner » úte 17.8.2010, 17:39

Obávám se že ani neodpoví, když mu hned ve druhé větě píšeš že je trouba a lhář. :mrgreen:

jip

Uživatelský avatar

Příspěvky: 114

Registrován: pát 04.12.2009, 10:51

Zbraň: GLOCK 26

Re: Psychotesty? A pro koho?

Příspěvek od jip » stř 18.8.2010, 8:23

2cmk: Super dopis. Díky!
Černý GLOCK 21, Zelený GLOCK 26

Příspěvky: 282

Registrován: pát 05.5.2006, 0:14

Zbraň: GLOCK

Re: Psychotesty? A pro koho?

Příspěvek od riskman » sob 21.8.2010, 22:27

V jednom z prvních ročníků časopisu Zbraně a Náboje byl článek o Johnovi, že taky má zbraň a jaký má názor na držení zbraně a jejího použití na sebeobranu. Stálo by to za to ho někde vyštrachat :). Je smutné, že ministr vnitra má občas problémy s tím co říká...
Uživatelský avatar

Příspěvky: 28

Registrován: ned 31.8.2008, 18:41

Zbraň: GLOCK

Bydliště: Loc: 50°41'9.544"N, 15°24'5.513"E

Re: Psychotesty? A pro koho?

Příspěvek od zepr » ned 22.8.2010, 11:59

Příspěvky: 33

Registrován: stř 23.6.2010, 22:02

Zbraň: Glock 19 IV gen

Bydliště: Praha

Re: Psychotesty? A pro koho?

Příspěvek od Jirkil » ned 22.8.2010, 14:08

No škoda že neměl CMK ofocený ten článek, když psal Johnovi, kde John na třetí straně říká " Dokud tady bude možnost sehnat si ilegální zbraň, neměla by vláda omezovat právo slušných lidí ozbrojit se za účelem vlastní obrany." A doba kdy by nebylo možné si sehnat ilegálně zbraň nepominula. Tak až mu bude zase někdo psát tak mu pošlete kopii jeho rozhovoru a třeba si vzpomene :D Díky Zeprovi
Jirkil

cmk

Uživatelský avatar

Příspěvky: 6790

Registrován: úte 04.10.2005, 12:24

Bydliště: EU :-(

Re: Psychotesty? A pro koho?

Příspěvek od cmk » pon 23.8.2010, 7:58

Ja to mam k dispozici - nekolikrat se na to "skryte" odkazuju :-)
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.
Uživatelský avatar

Příspěvky: 13

Registrován: stř 29.11.2006, 23:46

Re: Psychotesty? A pro koho?

Příspěvek od pufik » pon 23.8.2010, 11:19

Otazka je zda "skryte" odkazovat staci... John se sebestredny chytrolin a pochybuji u nej o existenci nejake sebereflexe... a i pokud by mu to bylo naservirovano zcela otevrene tak se z toho vykeca presne tim zpusobem ktery u polititu a spol tolik let kritizoval (a ktery ho v podstate uz i tehdy zivil - to akorad stal na druhe strane pomyslne barikady)...

Osobne jsem presvedcen ze psychotesty prosadi za kazdou cenu aby neztratil tvar... navic je to "malickost" kvuliva ktere se s nim do krizku nikdo nepusti...
Uživatelský avatar

Příspěvky: 233

Registrován: čtv 25.12.2008, 22:20

Re: Psychotesty? A pro koho?

Příspěvek od de-luxe » pon 23.8.2010, 11:49

Prosazovat psychotesty je asi to poslední co ho pálí. Už dneska neví, že o tom kdy mluvil do novin. Do doby, než se totálně znemožní ještě vydá 323 prohlášení, aby si vzápětí 323krát upravil na věc názor. Kdo si myslí, že tento pán řídí resort je naivní. Na vnitru jsou jinačí sekáči, kteří si ho předtím, než nám zamává, malinko povodí..
Uživatelský avatar

Příspěvky: 932

Registrován: pon 15.5.2006, 13:59

Zbraň: GLOCK

Bydliště: Všude a nikde

Re: Psychotesty? A pro koho?

Příspěvek od provarenec » stř 25.8.2010, 23:26

Měli jste mu napsat, že je jen kokot z Novy...
Glock 26, CZ 858 Tactical, Glock 17, Mossberg A590, Glock 27

Příspěvky: 1523

Registrován: stř 02.8.2006, 14:14

Zbraň: GLOCK

Re: Psychotesty? A pro koho?

Příspěvek od Mistral » čtv 26.8.2010, 9:05

A očekávaný efekt?
Mysli globálně, střílej lokálně. Nejsi kompetentní!
Uživatelský avatar

VIP člen

Příspěvky: 13302

Registrován: stř 30.3.2005, 10:20

Zbraň: GLOCK 19

Bydliště: mám

Re: Psychotesty? A pro koho?

Příspěvek od S474N » čtv 26.8.2010, 9:16

Uleva :mrgreen:
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

Příspěvky: 1523

Registrován: stř 02.8.2006, 14:14

Zbraň: GLOCK

Re: Psychotesty? A pro koho?

Příspěvek od Mistral » čtv 26.8.2010, 9:53

Mysli globálně, střílej lokálně. Nejsi kompetentní!

Příspěvky: 716

Registrován: čtv 16.11.2006, 17:48

Zbraň: GLOCK

Bydliště: Teplicko - Osek

Re: Psychotesty? A pro koho?

Příspěvek od Kmoch Vladimír » čtv 26.8.2010, 12:21

Mistral:Rozhodně dalším efektem v řadě již stávajících "opatření"proti militarizaci obyvatelstva!Nedostupnost,či lépe omezená dostupnost.Kdo si to bude moci dovolit?Jen ti co na to mají jak finančně, tak psychicky.A to "finančně"podtrhuji.Dobrá střelecká "daň"!Tak jako připravované zvýšení soudních poplatků!Stížení dostupnosti zákokona a práva!A ještě finanční efekt!Školné-poplatky,omezení dostupnosti vzdělání pro sociálně slabé,a ještě finanční efekt!Snížení platů (hasiči,policie,..),snížení dostupnosti zákona,práva a bezpečnosti obyvatel při živelních pohromách.Politika"svázaných rukou".A ještě finanční efekt!Atd.Kdo to "žere"ten to hájí.Dobrou chuť.Zdravím.
V nouzi poznáš -Jericho FB!

cmk

Uživatelský avatar

Příspěvky: 6790

Registrován: úte 04.10.2005, 12:24

Bydliště: EU :-(

Re: Psychotesty? A pro koho?

Příspěvek od cmk » čtv 26.8.2010, 13:04

Nakupka za 1.000 Kc a registrace za 1.000 - to je Pandorina skrinka.
Az tohle nekomu dojde, to bude otrava.
I kdyz - 1 cesta pro nakupku do Decina = 500 Kc a pul dne volna, jedna registrace = 500 Kc a pul dne volna (plus spravni poplatky) - jestli ono to neni jedno u me...
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.

Příspěvky: 1523

Registrován: stř 02.8.2006, 14:14

Zbraň: GLOCK

Re: Psychotesty? A pro koho?

Příspěvek od Mistral » čtv 26.8.2010, 13:07

cmk píše:Nakupka za 1.000 Kc a registrace za 1.000 - to je Pandorina skrinka.
Az tohle nekomu dojde, to bude otrava.
Teďs to tedy posrál. :twisted:
Mysli globálně, střílej lokálně. Nejsi kompetentní!

Zpět na „Právní koutek“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz