jojo, nikdy nekoncici dilema

sam jsem mel tuto optiku taky vybranou (MTC Viper 6-24x56IR); patral jsem patral; cetl fora recenze; spekuloval; nechal si poradit; ve finale fakt nejlepsi je zajet na zavody a kouknout pres optiky co tam lidi maj a uvidis (jde vo to abys je mel pekne vedle sebe za stejnejch svetelnejch podminek); na TM te kazdej do optiky bez problemu necha kouknout a vosahat si ji - sak se stav

MTC ma tusim Pepan, Hawku je tu vic, Deltu tu tusim taky nekdo ma (opravte me jestli se pletu)
nakonec jsem poridil na zaklade velmi dobrych rad (diky grinchi, Alexxxisi, a ja nevim kdo vsechno) HAWKE SideWinder 30 Tact. 8.5-25x42, 1/2 Mil Dot IR a nemuzu si stezovat.
Hawke ted dela i 56ku v 1/2 mildotu: Hawke Sidewinder 30 6-24x56 ISRF 1/2 Mil Dot (ma ho Vrchy a Radovan tusim).
samozrejme najdou se mouchy i na nich:
- nemaji pocitani pater (kolikrat otocis kominkem dokola)
- a toho kdo vymyslel na serii Tactical uchyceni a nulovani stupnice vetsiho kolecka paralaxy bych to za "odmenu" nechal delat az do konce jeho zivota a pokazdy, kdyz by se mu to nepovedlo tak by dostal klackem pres zada

Nechapu proc to menili, kdyz to na NEtacticalu bylo krasne fungujici.
ale i pres tyhle mouchy je pomer cena vykon dle meho nazoru vynikajici (na to moje strileni az moc

)
o Falconu by ti mohl zase neco blizsiho sdelit Haness (pres ten se taky moooc pekne kouka)
...jo a jak se ptas na to zvetseni: S JIDLEM ROSTE CHUT!
kdyz jsem strilel s 3-9x40 tak mi 16x zvetseni prislo jako zazrak a ze vic na tech 50m se prece ani nemuze uzit. Ted strilim na min nez 25x jenom 3 nebo 4 polozky a 25x zvetseni mi prijde furt maly a kroutil bych dal... ale vono to nejde