Ráže se které (bych) věříl
Ráže se které (bych) věříl
| Autor |
Zpráva |
|
PetrM
|
 Re: Ráže se které (bych) věříl
Předem se omlouvám za trochu OT. Rozhoduju se pro G19 nebo G23 (malá ruka), dost jsem četl na zahraničních fórech o problémech G generace 1 a 2 s .40SW ráží. Jednalo se především o vyhazování nábojnic a „nedosednutí“ náboje v komoře (hlavně přebíjené náboje,to ale bude spíš lidský faktor a pak také z důvodu konstrukce dna nábojnice-tvaru žlábku = vyhazovače). Jaké jsou vaše zkušenosti? Jinak můj skromný názor na „problematiku“ ráže je – cena, dostupnost, všeobecně-průměrově dobrá ovladatelnost = 9mm Luger. Lepší celkový účinek v mezích našeho zbrojního zákona (střela) a přesto s ohledem na cenu = .40SW ráže. V případě zastavení útočníka střelbou z domu to vidím na brokovnici a omylem naládován S-Ball. 
|
| pon 06.9.2010, 2:18 |
|
 |
|
VEIKO
|
Můj ideál je 9mm Luger, proč?
-cena -přiměřený výkon -dobrá ovladatelnost -dobrá dostupnost jak v obchodě tak i v případě že by došlo k přestřelce a já bych se nějak dostal k jednomu bad guy, tak je vysoká šance, že bude mít 9luger než třeba 40 nebo 45. -mnoho druhů a je opravdu z čeho vybírat. -vyská kapacita zásobníku v G17 díky této ráži. -zavedeno u mnoho policií a armád, nechci psát že ti o tom něco vědí, protože je to všelijak ale asi tomu tak bude.
Ad medvěd a 5,56x45 (223REM)
Já myslím že 30 kousků natem posvěcených střel by ho dost uklidnilo. 5,56 jsou trochu našláplejší a nechce se mi věřit že by neprostřelili ani kůži divočáka.
_________________ Šest ran do klobouku, sedmá do hlavy. (Smrt rozdává karty)
Glock 17, HK G36E (SL-8) 5.56x45 Nato, Steyr Aug 5.56x45 Nato
|
| sob 18.9.2010, 21:34 |
|
 |
|
Georgus
|
Nedávno jsem se díval na net co kdo používá ,myslím ráži a byl jsem celkem překvapen.Tedy díval jsem se spíše na amecké agentůry a policejní složky a bylo tam toho moc ,tajná služba má .357 sig FBI má .40sw a policejní složky různě včečtně 9 luger a 45acp.Je mi jen líto ,že nikde není proč se ten či onen sbor rozhodl pro takovou ráži ,rád bych to věděl ,nevíte někdo jestli se to dá někde zjistit?Zkoušky požadavky a výsledky jejich testů?
|
| ned 07.11.2010, 14:41 |
|
 |
|
panvrabec
|
Podle nich se neřiď, američani můžou používat úplně jiné střelivo, mnohem lepší konstrukce a mnohem našláplejší, než my. Jedna rána z pistole americkýho poldy ráže 9mm má minimálně stejný efekt v cíli (např. federaly) jako povolené výrobní provedení ráže .44 magnum u nás. To by sis musel ty hranice o několik řádů zvednout. Proč zrovna tajná službá ma 357 a FBI 40sw to nevím, a nevěřím moc tomu, že by to tak u všech bylo. Co se týče policie tak tam se to bude stát od státu lišit, FBI používá 100% i pistole ráže 9mm, to vím a do HKček a Géček i tolik u nás probírané lapuy. Určitě to bude tak, jako u nás, všichni policajti taky nemají zbraně ráže 9L, ale měštáci mívají 40sw, a třeba speciální jednotky i úplně jiné serepetičky, takže myslím, že takhle jednoznačné, jak jsi to napsal to ve skutečnosti není.
Určitě ti, co používají 357 mají věčí pravděpodobnost střetu se zločincem v automobilu, či vestě, takže používaj tuto ráži, normální poldové to v rámci bezpečnosti určitě nenosí.
|
| ned 07.11.2010, 23:11 |
|
 |
|
daveG17
|
Přesně-nelze srovnávat naše velmi omezené možnosti s tím, co nosí normální amík. Mít možnost, nosím Speer Gold Dot 9mm Luger 
_________________ STI Edge, Kimber Gold Match II, G17, Ruger LCP, Remington 870 Action Express, Suhl 150, Vostok SM2 - pacifista od kosti!
|
| pon 08.11.2010, 9:51 |
|
 |
|
Georgus
|
Na cd od glocku je ,že 357 požíva policie v new jersey,hodně by se nám zlepšil výběr kdyby byly povolené i střely s větší ranivostí ,black talon a tak.
|
| pon 08.11.2010, 13:18 |
|
 |
|
Georgus
|
|
| pon 08.11.2010, 13:40 |
|
 |
|
panvrabec
|
To první je tvoje samodomo ??  A videu moc nerozumím, amík si stěžuje, že mají zakázané zápalné střely ?  Hold jiný kraj jiný mrav
|
| pon 08.11.2010, 16:42 |
|
 |
|
Georgus
|
Né to není moje ,jsem moc líný abych se do toho pouštěl.
|
| pon 08.11.2010, 17:40 |
|
|